[]

veganlık işleri

Şu belgeseli izledim: www.imdb.com

Her dediği doğru olmasa da et ve türev sektörleri dünya için baş belası. Bu vegan işini de düşünüyordum.

Ne yiyorlar? Her gün ot falan yemek zordur. Snack olarak ne var?
Ankarada bi veganka var bildiğim hazır satan, başka var mı?

danke

 
Bolca fasulye ve diger baklagiller, pirinc, bulgur ve cesitli corba, etsiz tum sulu yemekler, zeytinyagli mezeler, humus, cesitli makarnalar, patatesli ispanakli borekler, sebze ve meyveler. Buraya kadar yazdiklarim dogal ve Turk kulturunde olanlar.

Tofu, soya sutu, sebze koftesi, falafel gibi seyler de tuketebilirsin ama gerek de yok bence.

Ayrica B12 de disaridan alman gerekebilir. Bir de o kadar sagliksiz yemek yiyen insan sana B12 almak zararli diyecek. Eminim disaridan aldigin icin bir B12 hapinin bir hamburger kadar zarari yok.
  • Traveller  (10.09.17 17:47:09) 
Veganlığın en güzel yanlarından biri dışarda yeme sayısının düşmesi ev daha çok yemek hazırlamak. Türkiye'de sürekli dışardan yiyen vegan olmak zor bazen salata hariç hiçbir şey bulamıyorsun.
Ben beş senedir et yemiyorum vegan olmaya çalıştığım dönemler oldu yoğun çalıştığım için beş ay sonunda süt ve yumurtalı besinlere geri dönmüştüm. Bol kuru yemiş ve meyveyle geçmişti o dönem boyunca günlerim. Şimdi hala evde badem sütü yapıyorum ama peynir de yiyorum.
Bir de ev yemekleri yapan düzgün yer bulursan nohut kuru fasülye türlü de yiyebiliyorsun. Ben o dönem bulamamıştım dağınbaşındaydık yemekleri dışardan getiriyorlardı et yemem dediğimde tavuk döner getiren insanlar olduklarından aç kalmıştım.
Zor yanları var ben yapabildiğim kadarını yapıyorum her şeyin mükemmel olmasını beklemek güç.
Gezen organik tavuk yumurtası yiyorum süt ürünlerinin yerine badem sütü ve türevleri kullanıyorum biraz. Et yemiyorum.
Aldığım makyaj malzemelerim ve cilt bakım malzemelerim vegan, diş macunum vs de. Evde doğayla uyumlu deterjanlar kullanmaya çalışıyorum. Mesela sevgilim gidip pril almış çöpe atmıyorum onu da. Konuştuk bitince yine benim kullandıklarıma döneceğiz.
Mükemmel değilim ama elimden geldiği kadar yapıyorum işte.
Veganlık sadece et yememek değil daha da katmanlı bir şey. Ben vegan değilim ama dikkat etmeye çalışıyorum söylediğim gibi. Bu bir din değil kendi etik kararlarını kendin vereceksin. Umarım gözünü korkutmamışımdır.
  • fasulyek  (10.09.17 17:48:37) 
Bir de şöyle bir sıkıntı var ev yemekleri yapan yerler pilava çorbaya et suyu koyabiliyorlar, hatta nohuta da bir kemik parçası atabiliyorlar. O yüzden hepsi vegandır diyemiyoruz maalesef. Kendim için egeliyim bizde öyle parça et vs olmadığı için yoğurt konmamış tüm sebze yemekleri vegandır. Sokak simiti vegan, bazı bisküviler vegan. İstersen facebook ta vegan sayfa var ona üye ol türkiye de olan vegan şeyler hakkında bolca bilgi veriyorlar.
Bazı Meyve suları bazı alkollü içecekler vegan değil. Küp şeker mesela vejeteryan bile değil kemik tozu kullanılıyormuş çünkü.
Mobilden yazıyorum affollla :)
  • fasulyek  (10.09.17 18:04:28) 
Demir seviyeside kontrol edilmeli b vitaminine ek olarak.
Bende sosis salam sucuk tavuk döner gibi ürünleri tüketmemeye çalışıyorum.
Ekmek ve börek çeşitlerini az tüketiyorum
Et ise ya kavurma yada kuşbaşı haşlama bazen adana dürüm ve piliç çevirme yiyorum.
Çoğunlukla yulaf chia tohumu kinoa nohut bezelye bulgur mercimek börülce maş fasulyesi domates biber enginar yemeye çalışıyorum ot çeşitleriyle yemek yapmak lezzeti tutturmak sebebiyle zahmetli olabiliyor.
Bunları sağlık için yapıyorum hazır olarak çok maliyetli olarak satıyorlar malesef.
Hayvanların yediği yemler ortada ayrıca fiyatlar ve içerik açısından yetersiz kalıyor.
Güzel blog siteleri oluyor veganların tarif verdiği yapabiliyorsan evde yapmayı tercih et.
  • kararsızataletfilozofu  (11.09.17 00:51:56) 
bazı ürünler var. kazara vegan diyorlar. bazı bitter çikolalataar, oneo vs gibi. palm yağı var ama vegan olarak geçiyr

şeker hastaları için olan şeylein de bazıları vegan

çocuk jelibonu var, yeşil. sourlu bir şey. o da.

var böyle ürnler.

kargyla istanbuldsan da alablrsiniz dner sucuk vegan olan ama ankararda da vrdır.
  • Cursed Chico  (02.11.17 23:05:28) 
ben yüzlerce vegan görüyorum. b12 dışında bir sıkıntı göremiyorum. vegan olmayanlarda demir vs eksikliğinbden daha az oranda vegankarda oluyor.

b12 dahil tüm vitaminler meyve sebze kuruyemişlerde var,b12 az sadece. o yüzden tkviye gerekebiliyor ona.


kan değerlerine dikkat etmenin veganlıkla ilgisi yok. her gün patates kızartması yemek gibi beslenmeye sahip olarak sağlıklı olmk beklenemez.
  • Cursed Chico  (02.11.17 23:40:34 ~ 23:45:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.