[]

Antikacı nasıl olunuyor?

Uzun zamandır merakım vardı,son zamanlarda iyice arttı.Evlerde burun kıvrılan bir çok eşya aslında çok değerli olabiliyor.Bu ürünlerin değerini anlamak ve bedel biçmek biraz zor bi iş gibi geliyor bana.Belli parametreler filan mı var?Atıyorum 1950 öncesi bir ürünse kesin değerlidir gibi.Nasıl belirleniyor tüm bunlar?Baba mesleği değilse sonradan antikacı olunur mu?




 
Bu biraz merakla ilgili bir durum.ben oncelikle ikiye ayiriyorum antika ile ugrasanlari.birinci kisim ve benim sevmediklerim sadece ticaret olarak antikayla ugrasanlar.ikincisi sevip,merak edip hobi olarak baslayip bunu meslege cevirenler.
Senin bir yerden baslayabilmen icin bu ikinci gruptaki arkadaslari yakalaman gerekiyor.bu da bol bol dukkan gezerek,ustune okuyup arastirarak elde edebilecegin bir cevre.tabi birde neyi sevdigin onemli.mobilyalar mi,objeler mi.efemera mi,sanayi urunleri mi.her birini bazen birarada bazen cok farkli noktalarda bulabilirsin.
Belli parametreler var mi elbette ki var.siradan her eski urun bir antika degil.ama bu onu degersiz kilmiyor.saglamligi,hasarsizligi,kullanilabilir olmasi karsiliginda belli bir degeri var ama az bulunur,unik,degerli bir ustanin,markanin urunu ise zamanla benzerleri kayboldukca urun gitgide degerleniyor.illa cok eski olmasida gerekmiyor.1980 lerde uretilmis swatch saate 20.000 dolar bicilebiliyor.dilersen kiki picasso swatch diye bakabilirsin.pek cogumuzun ilk saati olan jellyfishlerde uretim yili,serisine gore yuksek degerler gorebiliyor.10k dolari bulabiliyorlar.
Dedigim gibi once neyi seviyorsan oradan baslamalisin.
  • duptıs  (10.09.17 01:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.