[]

Öğrenci ve Freelance çalışan birinin Schengen vize alma ihtimali(sponsorsuz

Özel okullarda dil öğretmeni olarak çalışıyorum ama ne sigortam var ne bir şey ders saati başına ücret alıyorum. Aynı zamanda Yüksek Lisans öğrencisiyim. Sponsor olarak sadece anne ve baba gösterilebilir dendiği için de zor durumdayım çünkü babam emekli ve anca emekli maaşının olduğu bir banka hesabı var ama içinde zerre para olduğunu düşünmüyorum. Buna karşılık üzerine bir ev tapusu var. Ben, içinde 4000 TL'ye yakın bir banka hesabı gösterip kendi başıma vize alayım diyorum ama resmi olarak bir yerde çalışmama durumu beni endişelendiriyor. Aslında gitme gibi bir niyetim de yoktu tezimi vermem lazım bu sene kesinlikle fakat kız arkadaşım uçak bileti hediye edince hem onun parası hem de emeği ziyan olsun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? İçinde parası olmayan babamın hesabını mı göstermeliyim sonuçta bir emekli maaşı yatıyor. Yoksa içinde 4000 tl parayı bulan bir hesap göstermek yeterli olur mu 8-9 günlük bir ziyaret için?

Çok teşekkürler şimdiden.


 
Babanın maaşını göster hesapta para olsa da istiyor bazıları. Çalışmıyorum, arkadaşımı ziyaret edeceğim de, kız arkadaşım da deme gidecek gelmeyecek derler. Bir de öğrenci belgesi de koy doneceğine inanırlar.


  • geçerkenugradım  (09.09.17 20:07:31) 
Bu arada yine kız arkadaşımla 3 sene öncesinde 10 günlük bir italya gezisi yapmıştık. O vizenin bir fotokopisini de eklemeyi düşünüyorum. Yani öyle gidip de dönmeme gibi bir planımız yok çünkü kız arkadaşım ordaki bir yarışma amacıyla gidiyor. Ben de hem ona eşlik edeceğim hem de İspanya'yı gezmiş olacağım.


  • atropin  (09.09.17 20:10:19) 
babanın tapusunu da göster ben koyuyordum. öğrenci belgesi de çok büyük artı.


  • sta  (09.09.17 20:40:01) 
Onları tabii koyacağım da, resmi olarak bir yerde çalışmıyorken kendi paramı göstererek gitme beni endişelendiriyor sadece.


  • atropin  (09.09.17 20:45:17) 
Vallahi benim de bir sürü vizem ve oturma iznim var, sponsor birini göster diyip geri çevirdiler. İtalya öyle yapmıyordu.


  • geçerkenugradım  (09.09.17 21:25:12) 
Bir dilekçe yazın ve kendi hesabınızda çalıştığınız zamanlarda biriktirdiğimiz para olduğu için sponsor olmadan gitmek istediğinizi açıklayın. Sigortanın neden yapılmadığını da ekleyin. Arkadaş ziyareti değil aynen kız arkadaşınız x yarışmasına katılacak siz de eşlik edeceksiniz. Yalan beyanda bulunmayın lütfen. Konsolos arayıp kimmiş bu arkadaş adını ver bi bakalım derse kalakalırsınız ki yapıyorlar.
Babanınızın evrakları dosyanızda bulunsun mutlaka. Emekli olduğunu göstermek için sgk'dan bi belge veya varsa emeklilik kartının fotokopisi. Maaşını aldığı bankadan hesap dökümü, tapu vs.
Siz zaten master veya doktora öğrensi iseniz çok sorun olmaz.
  • dijalli  (09.09.17 21:59:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.