[]

gece uyurken mide suyum soluk borumu yakıyor

bu neredeyse 1 senedir var nefessiz kalıp uykudan sıçradığım da oldu. yemek yiyip yatmakla da alakalı olduğunu sanmıyorum ama 1 senedir fazla geğirdiğimi farkettim yani midemde gaz var gibi. bağırsak mantarı olduğunu gösteren tükrük testi pozitif çıktı evde yaptım. endoskopi olmak istemediğim için doktora gitmiyorum kendi başıma tedavi edebilir miyim.




 
lütfen doktora git.


  • secrexv2  (09.09.17 17:44:06) 
Kronik reflün var ve sebebini öğrenmek istemiyorsun öyle mi? Kendi başına nasıl telafi edeceksin büyülü iksir mi yapacaksın?

Doktora git. Kimse sana zorla endoskopi yapamaz ayrıca, istemezsen yaptırmazsın.
  • Adramelekhh  (09.09.17 17:49:03 ~ 17:49:20) 
Büyük bir ihtimal endoskopi yapmayacak. Yine çok büyük bir ihtimal bir reflü vakası. Doktora git, muhtemelen stresten uzak dur, kafein ve alkol alma diyecek. Gece yatmadan önce de yemek yememen lazım. 1 aylık basit bir tedavi verecek. Yanında da seni gaviscon denilen ve mide hastalarının hayatını kurtaran çiğneme tableti/şurup ile tanıştıracak. Tarif ettiğin sorunlar, kronik bir mide hastası için oldukça basit.


  • protector  (09.09.17 17:52:27) 
endoskopi o kadar da korkulacak bişey değil. Birkaç ay önce babam yaptırdı üstelik kolonoskopiyle birlikte yaptılar. Hiçbir sorun yaşamadı, zorlanmadı çünkü tamamen bayıltıp yaptılar(devlet hastanesi idi). Sonrasında da acı hissetmedi. Doktor gerekli derse yaptırılabilir yani korkmayın bence.


  • megalomaniac  (09.09.17 17:53:19) 
aynı problemleri yaşayan bir arkadaşım vardı üniversitede. senin gibi o da doktora gitmemekte ısrar ederdi. üç dört yıl içinde çocuğun ne hallere düştüğünü bizzat izledik. artık uyurken kusup boğulurcasına uyanacak raddeye gelmişti hastalığı. döve döve hastaneye götürdük. hala da çok iyi değil durumu.

niye anlattım bunları. daha fazla ilerlemeden lütfen hastaneye git.
  • olkol  (09.09.17 17:53:45) 
Hemen bir gastro hekime git.gastrit ve reflun var.nasil yemek yiyip yatmakla ilgisi oldugunu sanmiyorum diyebiliyorsun anlayamadim. Refluden korkma asil o asidin ses teli felci girtlak kanserine yol acmasindan kork. Bir senedir konusma guclugu cekiyorum ayni nedenlerle.ultrasonla bile teshis konulabiliyor endoskopi sart degil.endoskopi yapilacaksa bile eziyeti en cok iki saat suruyor her sey dahil. Yillarca sikinti cekmenin esigindesin.yuksek yastikla yat.cig domates, nane, mercimek corbasi, sogan ve beyaz ekmek tuketme.uyumadan 3 saat once yeme icme islerini bitir.kbb uzmanindan da larongoskopi iste.1 dakikalik basit bir islem.


  • a r a m i s  (09.09.17 17:54:30) 
sakın doktora gitme.


  • doxanikee  (09.09.17 18:05:40) 
büyük ihtimal reflü, lansor tarzı ilaç verir hemen endoskopiye yatıracağını sanmıyorum.
yemek yedikten sonra yatmak, antibiyotik kullanımı, içki kullanımı gibi sebepler nedeniyle olabilir.
doktora gitmekten kaçma, dahiliye doktoru bile ilgilenir zaten gaz içinde ultrason ile 10 dakikada anlıyorlar ilaç veya öneri verip yollarlar.
  • kararsızataletfilozofu  (09.09.17 18:06:02) 
Aynı sorun geçen yıl bende de vardı. Sigorta olmadığı için çıkamamıştım doktora da. Burada arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda çözmüştüm. Beni en çok korkutan o tıkanıp sıçrama sekanslarıydı. Onu da 2 yastık koyup kafa-vücut eğimini 45 derece yapınca çözüldü. 1 yıldır hiç olmadı. Tabi bu bende böyleydi. O yönteme ek olarak çay, kahve, sigara ve alkol kullanmıyorum, beslenme düzenim de ketojenik beslenmeye çok yakın ek olarak akşam 8 den sonra su dışında hiçbir şey tüketmiyorum.


  • kaledekiyalnizlik  (09.09.17 18:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.