[]

gitar akorlarını kafana göre basma

iki gündür internetten video izleyerek gitar öğrenmeye çalışıyorum. Am-E-Dm-G akorlarını öğrendim. ama geçişlerde 1 ritim geride kalıyorum. tamam pratik lazım ama elimi alıştırmadan bir sorayım dedim.

şimdi Am'de 4. tele yüzük parmağı 3. tele orta parmak ile basarak çalışmaya alışsam sonradan sıkıntı yaşar mıyım? çünkü orta parmağımı dik bastığım için alttaki teli(2.) etkilemiyorum, ama yüzük parmağı 3. telde olursa alt tele biraz değiyor. dik basmaya çalışınca da kramp giriyor. hem E'ye geçişte yüzük parmağını sabit tutup işaret parmağını bi yukarı orta parmağı da iki yukarı alınca daha kolay oluyor gibi geldi.


parmaklarımı o şekilde alıştırsam ilerde sıkıntı olur mu? yoksa bunu yapan adamların bir bildiği mi var ki böyle öğretiyolar?

 
Adamlarin bi bildigi var oyle temel konularda kafana gore seyler yapma simdilik.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.17 15:39:45) 
hiç karıştırma. neyse onu yap.


  • hasantoprak  (09.09.17 15:52:23) 
Dik basmak doğru olan. La minörden mi majöre geçerken belki kolay geliyor dik basmamak ama zamanla sol majörden başka bir akora geçerken daha zor olacak. Tüm akorlara hakim olmadan bunu bilemezsin. Parmaklarının kasılması kötü bir şey değil. Aksine iyi bir şey. Çünkü bu parmaklarını çalıştırdığını gösterir. Gitar çalmak da yazı yazmak gibi kasların eğitildiği bir eylem.


  • dissendium  (09.09.17 16:02:12 ~ 16:08:06) 
  • idexo  (09.09.17 16:08:10) 
Çok spesifik olmayan akorlarda yani power chordslarda zaten halihazırda basılan şekil en iyi şekildir zira en ergonomik olanı budur sadece biraz daha pratik yaparak alışman lazım.


  • justafkindream  (09.09.17 16:35:13) 
Başparmağını mümkün olduğunca aşağıda tutmanı ve avuç için ile sap arasında da biraz boşluk bırakmanı önerebilirim böylece dik basman daha rahat olabilir. Dik basmaya alışmak gerek. Hızlanmaya başlayınca ya da daha temiz sesler almak istediğinde dik basmanın kıymeti daha iyi anlaşılıyor. Yanlış öğrendiğimiz şeyleri düzeltmek zordur genelde. Kasların belli bir süre sonra yaptığı şeye alışacaktır. Bu süreçte parmak uçların su toplar, nasırlanır, eline kramp girer vs. zorluklar olur ancak sonunda mutlu sona erişeceksin :)


  • mrsnpr  (09.09.17 16:36:27) 
@mrsnpr evet elimi tutuş şeklim garip olabilir, bileğimi baya kasıyorum. nasır masır tutması zaman alacak gibi :)

cevaplarda 'ben de öyle yapıyorum bir şey olmuyor' yazılmasını bekliyordum :D neyse zorlayalım kendimizi.
  • cikolata selalesi  (09.09.17 17:21:35) 
gereksiz yere zorlamayın. zamanla alışacaksınız. sadece düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

gereksiz ve uzun kasıntılar kaslarınızın yıpranmasına sebep olabilir.

pozisyon rahat değilse bir yanlış vardır.
  • idexo  (09.09.17 22:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.