[]

Onedio'yu şikayet için ingilizce çeviri yardımı

selamlar arkadaşlar,

şu yukarıda adı geçen yazılım parçasının hırsızlıklarını bilmeyen yok.

yeni video yayınlasın diye sürekli olarak takip ettiğim bir kanal var youtube'da. zaten çoğu kişi aşinadır: "in a nutshell"

onedio bu adamlar video çıkarır çıkarmaz videonun kime ait olduğunu kaynak göstermeden videoları anasayfasına koyuyor. yani "bu video "in a nutshell" adlı kanaldan alınmıştır, kar amaçları yoktur, abone olup destek olun..." falan yok. utanmadan sanki kendileri çevirisini yapmış gibi "alt yazı ayarlarından türkçe yi seçmeyi unutmayın." diyorlar. hatta bazı yorumlar sanki videoyu onedio hazırlamış gibi geliyor ama site tarafından bir düzeltme falan yok.

benim ingilizcem yok denecek kadar az. şöyle bir şey yazsam da siz de eklemelerle ilerletseniz? göndersek kanala? bakın buraya kadar olan ciddiyeti bozacak belki şu yazdıklarım ama hazıra konmuş intibaı vermek istemiyorum. şöyle bir şey yazdım elinden geldiğince:

"this site is thief! stall video from your channel and don't show source. so this site is best hit site in turkey. this site earn money your way."

yazarken ben güldüm. illa ki bir yamuğu vardır. direkt böyle yollasam olur mu? ya da sizin tavsiyeniz?

kanal da şu: www.youtube.com

 
Bu arada baktım da adamlar youtube linkini vermiş. Kendi sitelerine ya da başka bir yere yüklemedikleri içün suç değildir. Adamlara bildirmene gerek yok

Hi guys. This site "www.onedio.com" is monetizing on your videos without giving you guys the credit. its one of the most popular sites in Turkey. i just wanted to let you know

İnternet aleminde bol bol olan bir olay. Eserin asıl sahibinden daha çok kazanan zibipyon tane site var böyle
  • glamdr1ng  (09.09.17 15:45:42 ~ 15:49:46) 
@glamdr1ng Film siteleri de bu yasa açığından sitelerine film eklerler. Yani eğer sunucunda barındırmıyorsan sadece yayıncısındır ve eğer seni uyarırlarsa kaldırırsın, onun dışında bir problem olmaz. Eğer şikayet ederlerse kaldırmak zorunda kalır ama bunu bence adamlar istemez. Çünkü win-win var şu durumda yani Onedio adamlara kaç bin hit kazandırıyor sonuçta


  • bir peynir kutusu kibrit  (09.09.17 16:52:49) 
Napmışlar diye merak edip girdim baktım YouTube linkini paylaşmışlar. E bunu yapan milyarlarca blog var zaten. Bence boşuna kafanızı yormayın etik olmayan bi şey yapmamışlar senin Twitter’da video paylaşmanla aynı şey. He videoyu indirip kendi kanallarına yükleselerdi ayrı.


  • Mcfly  (09.09.17 17:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.