[]

trafik cezası almak için illa yaralanma veya ölümle mi sonuçlanma gerekir ?

merhabalar,
bugün saat 19,00 civarında tarabyada minibüse gitmek için yaya şeridinden karşıya geçmekteydim. yol tek gidiş tek geliş ortasında da kaldırım taşlı bir yükseklik var. (anlayacağınız gibi ortaya geçene kadar diğer tarafa bakmanın gereği yok.)
soldan gelen araba olmayınca geçtiğim esnada ilahi bi güç sağıma baktırdı ve gitmesi gereken şeritte otobüs durduğu için ters şeritten bir araba hızla geliyordu. (muhtemelen beni yolun ortasına yaklaşmış görünce önümden hızla geçmek istedi.) neyse adımımı geri atarak kılpayı kurtuldum.
türkiyede yaşıyoruz her gün onlarcası oluyor bu gibi şeylerin. ama yine de emniyete, trafiğe başvursam kamera kaydından aracı tespit edip ceza aldırabilir miyim ? illa birine çarpması mı lazımdı adamın ceza alması için ?
aynı zamanda anlatıp rahatlamak istedim.
ekte de olayı çizmeye çalıştım

edit: sanırım aynen buraya yazdığım gibi www.egm.gov.tr şuraya başvuru yapacağım.

 
Başvur. Ben arıyorum sık sık. Cezasını kestik diye geri aramıyorlar ama not alıyorlar, tarif ettiriyorlar. Ben fotoğraflarını da çekiyorum veya çektiriyorum. Bir kere bir gerizekalı yaya geçidinin üzerinde duruyordu, arabalar dipdibe geçilmiyor. Uyardım kadını "Biliyorum ne yapayım?" dedi. Minibüsçüler de aynı şekilde orada durup yolcu bekliyor. Köprü altında duran polisleri bu tarafa yolluyorum. Gelip ceza yazıyorlar.


  • Lim5  (08.09.17 22:33:48) 
Ceza yazılması için kaza olmasına gerek yok. Bahsettiğin konuyla alakalı trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan da ceza yazabilirler.


  • her seye atarlanan adam  (09.09.17 00:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.