[]

Ehliyet sınavında ani fren yaparken stop ettirme

Pazar günü direksiyon sınavım var, hocalar arabayı yıpratmamak için olsa gerek derslerde hiç ani fren yaptırtmadı. Şu an 30'un üzerine çıkıp birden debriyaj ve frene abanmam gerektiğini biliyorum. Az once sinava giriş belgesindeki kuralları okurken "ani fren yaptığında aracı stop ettiriyor" diye bir şey okudum. Mantiken 2. Viteste gazı birden kesip frenle durduğumuzda araba stop etmez mi? Çünkü düz yolda hız 15'in altında bile olsa araç stop ediyor çoğu zaman. Kafam karisti bayaaa. :/




 
debriyaja da basarsan etmez.

istediğin hızda ol, önce debriyaj sonra fren.

tabi bu ikisi arasında en fazla 0,0012 saniye fark olmalı

(bkz: küsuratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın)
  • zugas  (08.09.17 18:51:46) 
Birinci viteste 15in altında stop etmez büyük ihtimalle titreme yapar gaz vererek düzeltirsin.


"2. Viteste gazı birden kesip frenle durduğumuzda araba stop etmez mi?" şunu anlamadım. Eğer 2. vitesteyken duracaksan frene basıp aynı zaman debriyaja bastığında hem araba durmuş olur hem stop etmemiş olursun sonra bire tak yürü.
  • Depik  (08.09.17 18:54:01) 
Yani debriyaj + fren, debriyajdan ayagi almiyoruz, kalkarken 1 de takip devam ediyoruz. Tesekkurler. :)


  • ceann deas  (08.09.17 19:00:14) 
ani duruşlarda önce fren sonra debriyaj yapmalısın çünkü önce debriyaja basarsan araba kendini öne atar.


  • renegade  (08.09.17 19:24:54) 
iyi de sınavdaki ani frende ikinci vitese çıkmıyosun ki? 19 ağustosta girdim direksiyon sınavına ve derslerde pek çok kez yaptık bunu, sınavda da sıkıntısız yaptım. asla ikinci vitese çıkmadık ani frende. 1. viteste gazı kökleyip 30'a gelince frene abanıyosun sonra da kalkıyorsun bu kadar.

2. vitese çıkman gerektiğini kim söyledi ki?
  • nundu  (08.09.17 20:30:28) 
1. Vites kalkış vitesidir. Kalktıktan sonra kavşak kasis vb. hızı düşürmen gereken yerler dışında 1. Vitesle gitmek sınavdan kalma sebebidir.


  • ceann deas  (08.09.17 21:37:10) 
evet onu biliyoruz ama ani fren kısmı zaten 20 metrelik bi yol, orayı 1. viteste alıyorsun. 10'dan fazla kez derste, 1 kez de sınavda yaptım ve sınavı başarıyla geçtim. hiçbirinde ikinci vitese çıkmadım ani fren bölümünde. çok eminim orasının birinci viteste alındığını. bence yarın kursa gidip konuşun.

dediğim gibi 1. viteste kökleyip 30'a kadar çıkarıyosun hızı, sonra da zaten bi çizgi var ona yaklaşınca frene abanıyosun. durduktan sonra da normal kalkıyosun.
  • nundu  (08.09.17 21:52:14) 
Parkura gore degisiyor o zaman. Bizim ani fren yeri dumduz yaklaşık 1km yolun sonu, aynı parkurda sınava giren arkadaslarıma sordum 2. Vitesle yollarina devam ederken hizi biraz daha arttirip aniden debriyaj fren yaptırmışlar.


  • ceann deas  (08.09.17 22:06:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.