[]

4,7GB'den büyük medyaları depolama için ne tavsiye edersiniz?

örnek vermek gerekirse elimde victoria's secret'ın 5 adet şovu var. fakat hepsi 5,5 gb civarı. videoları da ikiye bölmek istemiyorum. bunları yazdırabileceğim çift katmanlı dvd var mıdır. bluray disk çift katmanlı dvd midir yoksa apayrı birşey midir. ben işi bluray mluray diye abartmak istemiyorum açıkcası. ki zaten onun için de ayrı bi writer lazım galiba. neyse efenim konu fazla dağılmasın, kısacası bendeki normal dvd yazıcısyla çift katmanlı dvd'ye yazmak istiyorum bu mümkün müdür mümkünse nereden nasıl temin edebilirim bu çift katmanlı dvdyi. hepsiburada'dan, teknosa'dan araştırdım çeşit bulamadım hatta hiç yoktu, böle olunca acaba rağbet mi görmüyor da yok diye düşündüm. ne bilim belki zamanında bir furya cıkmıştır kullanışlı olmadığından tutmamıştır diye düşündüm.




 
8-8.5 gb kapasiteli dual layer dvd ler var. onlara yazabilirsiniz. cok cok eski bi dvd writer değilse dual layer yazar. marka olarak verbatim, philips kullanın. 2x gibi dusuk hızlarla yazın. bi kopya da bana gonderin.

blueray cok farklı bi olay dostum, b-rom olmazı ve yazıcı olması lazım ki tahmınım sende yok.
  • bryan fury  (27.01.10 12:52:33) 
harici disk neden düşünmüyorsunuz?
dvdler zamanla bozuluyor ( harici diskler bozulmuyor mu diyebilirsiniz tabi) ve artık o kadar yaygın değil. bir yerden sonra da çok fena yer kaplıyorlar odada,nereye sokacağınızı bilmiyorsanız. Üstüste koyarsanız bozulma süresi oldukça düşer.
ayrıca en son dual layer dvdler saçma pahalıydı.
  • natnan  (27.01.10 15:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.