[]

İnsanların yaşadığı yerden memnun olmama sorunu ..

Bir sürü farklı insanla konuştuğumda genelde insanların büyük kısmı ülkelerini veyahutta kendi yaşadığı şehirleri sıkıcı buluyor ..

Pragda konuştuğum taksici,talinnde tanıştığım üniversite öğrencisi ,amsterdamdaki barmen vb ...

Hatta trumpdan sonra bir çok amerikalı kanadaya tasınmıs ukde bir çok kişi avusturlayaya tasınmayı düsünüyor .. İnsanlar neden bulunduğu yerden hiç memnun olmuyor ? Neden bir yerlere tasınma hayali kurup orada yaşamak istiyor ? Bu salt bize özgü değil ..

 
Yeni maceralar, yeni insanlar, hevesler, istekler...
Bir de keşfetme arzusu...
Yeni bir yere gidince çok mutlu olacak hayatı güllük gülistanlık olacak zannediyor insan. Oysa her şey kafada mutlu olmak isteyen insan dağ başında bir köyde dahi mutlu olabiliyor.
  • motley crue  (08.09.17 00:25:12) 
Guzel soru... psikolojik olarak bakarsak bence 2 nedeni var:

* gul gibi karisi varken gozu disarda olanlar sendromu. İnsanlar elindekinin kiymetini bilemiyor ulasamadiklari daha cazip geliyor.

* ego - savunma mekanizmasi devreye giriyor. kendini o zumreye ait gormeyip sorumluluktan vs kacmak bahane uydurmsk kendisinden baska bir seyde suc bulmak gibi bir sey bu ve kendini o zumreden ustun gormek.

Cok somut yazamadim, ornekler veremedim ama Dediklerimi derinlemesine dusunursen baglantiyi yakalayabilirsin. dedigin sekilde soylenenlerin gercek anlamda baska ulkeye gitmek istediklerini dusunmuyorum, blof yapip yakiniyolar sadece.
  • imelih  (08.09.17 00:30:33) 
"kendi vatanında kendini yabancı hissetmek entelektüel icin ahlaki bir sorumluluktur" demiştir adorno. demiştir de şimdi elitist tavırlara giremeyeceğim tabii onun gibi. bu durumun her kesime yayılmasındaki en önemli etken teknoloji gibi sanki. her daim daha güzel bir yaşamın mümkün olabileceğini istemesek de görüyoruz. hem yetinmek hem de kabullenmek zorlaştı şu dönemde. yani modern toplumdan kopuk bir toplumdan, hatta kabileden bir kişinin yerinden hoşnut olmama gibi bir durum içerisine girdiğini pek sanmıyorum. sallıyorum tabii, belki de vardır istisnalar.

öte yandan biz insanlar öyle canlılarız ki, bir yerde uzun süre vakit geçirdikten sonra daha önce problem olmayan, hatta lüks olarak gözüken şeyleri sorun haline getirebiliyoruz. istanbul'da bisiklete binemiyorsun ya mesela, daha sonra taşındığın yerde biraz vakit geçirdikten sonra bozuk bisiklet yollarına küfreder hale gelebiliyorsun ve daha düzgün bisiklet yollarının olduğu şehirlerin varlığından da haberdar olduğun için "keşke oradaki gibi yollar olsaydı" diyorsun. ulan daha 2 sene öncesine kadar bisikletin bile yoktu deve, ne bu havalar diye düşünebiliyor insan tabii de kendiliğinden oluyor bu bi şekilde.

yani özetle, hep daha iyisinden haberin oluyor ve halihazırda yaşadığın alanda vakit geçirdikçe oraya has olan sorunlarla karşılaşıyorsun günlük hayatta. bu sorunların olmadığı başka bir yere gidiyor ve tekrar o gittiğin yere özgü sorunlarla karşılaşıyorsun...vs böyle gidiyor. benim yorumum bu şekilde.
  • soso  (08.09.17 00:50:49 ~ 00:54:09) 
çünkü hep daha iyi gidilecek ve yaşanacak yer var ve insanların daha iyisini istemesi çok normal? Yazdığın yerler Türkiye'ye göre çok iyi tabi ama dünyanın en iyi yerleri de değil. Gelir grubun düşükse en iyi yerde ya da avrupa'da da yaşasan, mutlu olma oranın daha düşük olabilir.


  • christopher nolan  (08.09.17 04:47:24 ~ 04:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.