[]

Trafik sigortası 101

Sıfır motor aldım, ilk kez trafik sigortası yaptırıcam, bu işlere uzağım.
Belki biliyorsunuzdur, 380 gibi bi tavan fiyat koydular motor sigortası için, acenteler de bunun altında teklif vermiyormuş, hatta bu fiyata bile yapmayanlar varmış, neyse..

Kardeşimin yakın bi arkadaşı sigortacı, ondan teklif istedim. Bu arada ben de sigortam.com'a baktım, en uygun 360 Tl gibi bi fiyat verdi. Forumlara falan bakarsan 250'lere yaptıranlar olmuş (ortalama söylüyorum, kriterler farkediyor tabi) ama nereye, kime, meçhul. Şimdi diyorum ki başka teklif aramiyim, zaten koşullar da ortada, tanıdıktan yaptırayım ki ileride sorun olursa yardımcı olur hem.

Doğru düşünmüş müyüm, bi de poliçede dikkat etmem gereken bi konu var mı?

 
Trafik sigortası söz konusu olunca poliçede dikkat etmen gereken bir şey yok gibi.
Fiyat kişiden kişiye değişir, 250 TL fiyat alanın profili senden farklı olduğu için fiyat da fark eder.

Tanıdıktan yaptır gitsin, en azından vakti gelince hatırlatıp yenilemesini falan yapar.
  • cakabo  (07.09.17 16:05:32) 
benim de bu hafta yenilemem lazım, iki sene önce 600, geçen sene 950, bu sene ise 258 tl çıktı. Yaşadığın şehir, senin yaşın, ilk aracın mı vs vs herşeye bağlı değişiyor ancak ek olarak bir şeye dikkat etmene gerek yok.

Benim yaşadığım sıkıntı ise şu, sigorta firması anadolu sigorta, acentemin dediğine göre şu an sigorta firmaları tavan fiyat uygulamasından dolayı büyük zarardalar ve sadece trafik sigortası almak isteyince bir şekilde buna onay verilmiyor. İlla da genişletilmiş bilmem ne sigortası gibi isimlerle daha geniş paketler önünüze sunuluyor. Mesela anadolu sigorta içerisine mekanik ve elektrik arıza halinde çekici gönderme gibi bişeyler eklemiş, 450 tl diyorlar. Buna hemen onay geliyormuş ancak sadece zorunlu sigorta yaptırmak isteyince sorun çıkıyormuş.

Anadolu sigortayı aradım, "tabi ki de öyle bir şey yok !!" diyorlar, e acente de tanıdık. arada kaldım bakalım.
  • okumayi sevmeyen okur  (07.09.17 16:13:38) 
@okur, aynen senin yazdıklarını okudum ben de sağdan soldan. Yani o ek paket geçirme işini bu ara herkese yapıyorlarmış. Sigortacı bana mapfre'den 368 liralık bi teklif göndermiş, birazdan konuşucam bakalım.


  • manuel mandalina  (07.09.17 16:45:43) 
sigortam.net ten bilgilerini gir, en uygun teklifleri cikariyor. kimseyle ugrasma, zaten zamani gelince de arayip hatirlatiyorlar. ben oradan yapiyorum.

bu arada biliyorsundur ama yine de yazayim; sigorta ucreti ya$a, motor cinsine, motorun buyuklugune, markasina modeline vs. gore degisiyor.
  • safepassage  (07.09.17 17:24:43) 
@safe, sigortam.net'e baktım, teklifleri kapalı gösteriyor ama en düşüğü bana verilen mapfre ile aynı görünüyordu, demek ki o da buydu.

Değişkenleri biliyorum, evet. Millet bankalardan daha uyguna yaptırıyormuş ama bi tanesini aradım, motora yapmıyoruz dediler. Uğraşmayıp bunlardan birine yaptırayım madem.
  • manuel mandalina  (07.09.17 18:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.