[]

bir web sayfası...

Selam,

anlamadığım birkaç husus var, mümkünse yardımınızı bekliyorum.

Domain aldım, hosting işini hallettim. Halihazırda publish edilmiş bir sitem var; ama boş tabiki.

Bir sayfa koymak istesem mesela, nerde hazırlıyoruz bu sayfayı? tamamen kod yazarak yapmam gerekmiyordur herhalde? Sayfaya belli bir yerde ve boyutta sınırlanmış çerçeveli bir resim koymak için bile baya bir satır kod yazmak gerekebilir.

nasıl çıkarım işin içinden kullanabileceğim bir program vesaire var mı? faydalı bir link de işimi görürdü.

 
wordpress kullanabilirsin, tonla doküman bulursun webde.

aslında tek sayfalık basit bir şey yapacaksan microsoft word ile hazırlayıp farkı kaydet seçeneklerinden "web sayfası" seçeneğini seçerek bile halledebilirsin.
  • lordoz  (07.09.17 11:45:22) 
Tek sayfa olacaksa basit bir html sayfası işinizi görür.

Ama benim tavsiyem, bu işten anlamıyorsanız wordpress vb hazır yazılımları kullanın. Hem ücretsiz hem de internette nasış kuracağınıza dair binlerce makale vardır.
  • bg  (07.09.17 12:05:32) 
bir tane not defteri dosyası açıp içine şunu yapıştırın:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>Benim Sitem</title>
</head>

<body bgcolor="#ffffff">
<BR><BR><BR>
<table border="0" width="100%">
<tr>
<td height="200">
<div align="center">
<table border="0" width="500" height="400">
<tr>
<td bgcolor="#ED1B24" height="90">
<p align="center">
<img border="0" src="LOGO.jpg"></td>
</tr>
</table>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Ardından dosya adını index.html olarak değiştirin. Bir tane logo dosyası oluşturup aynı yere atın. Adı kodlarda olduğu gibi LOGO.jpg olsun. bu kadar.
  • teknikekip  (07.09.17 12:42:03) 
@bg:

işte basit bir html sayfasını hangi platformda açıp düzenlerim?
  • kmtetrfn  (07.09.17 12:42:49) 
@teknikekip: abi işte harika yapmışsın, ama biraz sağa kaydır biraz sola falan yapacağım zaman bu sayfayı bi yerde açıp düzenleyip kaydet deyip kapatabilir miyim? yani word'de de yapabiliyorum bişeyler. sonra web sayfası olarak kaydet diyorum olup bitiyor.

mesela beğendiğim bir internet sayfasında "kodu görüntüle" derim. kopyalarım o kodu. gereksiz yerleri silerim, yine elde ederim o sayfayı ya da istediğim kısımlarını.
  • kmtetrfn  (07.09.17 12:45:52) 
Yani evvel zaman önce bunları Frontpage ile yapıyorduk. Dreamweaver kullanabilirsin. Ya da Notepad++ var benim, orada yapıyorum. Düzenledikçe sayfayı yenileyip kontrol edersin.


  • teknikekip  (07.09.17 12:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.