[]

Döküm tavada köfte olur mu yoksa içi çiğ mi kalır ?

Akşam kasaptan köfte alayım döküm tavada yapayım diyorum ama nette genelde yapılan yorumlar köftenin tam olmadığı, dışının yandığı ve içinin çiğ kaldığı yönünde bende etin çiğ hafif kanlı kalmasını sevmiyorum tam pişmiş ya da pişmişe yakın seviyorum.

Acaba köfte döküm tavada olmuyor mu yada içi çiğ mi kalıyor ? Eğer böyle oluyorsa hiç o temizlik macerasına ve koku zahmetine girmeyelim.


 
muhurleme yapmazsan olur.
atesi az ac, yavas pissin.

ama dokum tava esas antrikot gibi yuksek atesle muhurlenen etler icin ideal.
  • cedex  (07.09.17 10:15:55) 
Ateşi çok açma +1
Birde döküm tavada mühürleme yapmak için tavayı en az 5 10 dakika önceden ısıtmaya başlıyoruz. Sen böyle yapma, tavayı en fazla 2 dakika ısıt sonra bas köfterelloları. Bide mümkünse hazır köfte alma ya, onu da kendin yap bi zahmet :(

  • Tears of Devil  (07.09.17 10:18:27) 
Bunun için bir söz var; attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmez. O tavayı telle ov, yağla, tekrar ısıtıp nemini al diye uğraşıp karşılığında normal bir tavadan daha az bir performans almaya hiç gerek yok.

Döküm tavanın olayı mühürleme. az ya da orta pişmiş etler için ideal. Hele tam pişmişe yakın seviyorsanız, köfteyi normal tavada, başta orta sonra da kısık ateşte yapmak sizin için daha iyi olur.
  • thracia  (07.09.17 10:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.