[]

Askerliği yaptınız mı?

Ben yaptım. asıl merak ettiğim şu: çevrenizde askerlik nasıl olacak, ne yapacağız, ağaca slm verdiyorlar mı vs vs. diye dolaşan, gerilenleri gördükçe gülesiniz geliyor mu :)




 
yo


  • oscar  (06.09.17 22:45:46) 
gelmiyor. çünkü askerde tuvaletle, muslukla KONUŞTURULAN adam gördüm.

:)
  • sorularimicinfeykhesap  (06.09.17 22:45:56) 
Yaptım.

ağaca selam vereni gördüm benim tertipti.
sesi az çıkıyor diye komutan sinirlenmiştir.
  • lonelyman  (06.09.17 22:54:27) 
geliyo. su yokmuş diyen gördüm burada. :)


  • Delay Fuze  (06.09.17 22:55:38) 
yapalı seneler oluyor. gülesim gelmiyor ama çoluk çocuklarmış gibi geliyor :)


  • dafuq  (06.09.17 22:57:18) 
agaca selam verdirtilerde ben askerdeykende .ama bunu ne soran oldu ne de sorsalar komik gelir.


  • all girls dream  (06.09.17 23:00:44) 
adamın sesi çıkmıyordu gitti yaprak kıpırdayacak dedi :))


  • lonelyman  (06.09.17 23:13:47) 
Yaptım. Ağaca selam veren de gördüm. Fantastik hikayeler anlatılıyor askerlikle ilgili. Korkuyor insanlar da. Gidip görünce anlıyorsun. Hafiften bir güldürmüyor değil o yüzden.


  • nawar  (06.09.17 23:16:09) 
Komik gelmiyor pisuvara sıçan ya da orada abdest almaya çalışan insanlar gördüm. Tekmil ne ki.


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.09.17 23:24:56) 
sge gelmis daha ne olsun.


  • blue eyes white dragon  (06.09.17 23:32:25) 
inş kasımda gideceğim


  • gazozailacatmauzmani  (06.09.17 23:40:32) 
hayır, yapmadım ve yapmayacağım. muafım çünkü (duyurucular sayesinde).

ama ben de gerilirdim o tür lafları duydukça ve "heba olup gideceğim askerlikte." diye kara kara düşünürdüm. yerlerin temiz olmasına rağmen "mıntıka temizliği yapacaksınız.", "evet, şınav vakti. 5 tane çekeceksiniz. 1-2-3-4, 1-2-3-4, 1-2-3-4,...", "pisuavara büyük tuvaletini yapanı gördüm gözlerimle.", "duş için herkesin birkaç dakikası var. ondan sonra su kesiliyor, kalakalıyorsun ortada." gibi lafları işittikçe de geriliyordum. mesela kardeşim askerlikten sonra bir daha et ürünlerini yemiyor.

bu hikayeleri dinledikçe dostoyevski aklıma geliyordu. çünkü kendisi ölüler evinden anılar'da şöyle diyordu ve ben zamanında bunun altını çizmiştim:
-Bir köylü dışarıda belki daha çok çalışır, hatta yazın geceleri bile didinir, ama o kendisi için ve makul bir amaçla çalışır; bu sebeple, onun çalışması zoraki ve kendi gözüyle faydasız gördüğü sürgün işinden daha kolaydır. Bir keresinde aklıma şöyle bir fikir geldi: Bir insanı ezip mahvetmek, ona en korkunç bir katilin bile duyunca titreyeceği kadar ağır bir ceza vermek isteyenlerin, insana yaptığı işin tamamen anlamsız, faydasız olduğu duygusunu vermesi yeterlidir. Bugünkü sürgün hizmeti ilgi çekmeyen can sıkıcı bir iş olduğu halde, aslında makuldür: Mahpus tuğla keser, toprak kazar, badana yapar, inşaatlarda çalışır; bu işlerin de bir anlam ve amacı vardır. Sürgün kendini bazen buna kaptırır, daha iyi, daha becerikli olmak ister. Ama bir kovadan öbürüne su dökmek, kum elemek, bir yığın toprağı bir yerden başka bir yere taşımak gibi işleri ona zorla yaptırırsanız, sanırım birkaç gün sonra ya kendini asar ya da bu küçülmeden, utançtan ve azaptan kurtulmak için, “öleyim bari” diye binlerce cinayet işler.


burada örneklendirilen hapishane-mahkum olayı ile bizim ülkemizdeki askerlik olayı ne kadar da benzer, değil mi?
  • m e b  (07.09.17 00:18:19) 
Gülüyorum. Askerlikle ilgili efsanelere guluyorum daha cok.


  • stavro  (07.09.17 00:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.