[]

Yeni gelecek kedimize neler alalım?

Cuma günü sevimli mi sevimli yavru kedimiz bizimle yaşamaya başlayacak. Mama/ su kabı, tirmalama tahtasi, tuvalet fiks olan şeyler zaten. Bunlar dışında neler alalım, nerden alalım? Oyuncak ne alsak mesela, sizin kediler oyuncaklar ile oynuyor mu? Bir de 'tuvalet alacaksan şoyle al çünkü blabla' tarzı deneyim ile gelen onerilerinize de açığız. mutlu, iyi şekilde yaşasın istiyorum. Bakımında da bir eksik olmasın diye size de sormak istedim. Teşekkür ederim simdiden herkese.

Sapsigin resimlerini de şuraya bırakayım; bilboardlara astrip herkes ile paylasasim var zira :)


 
Simdi ne kadar yavru oldugunu bilemedim ama cok cok kucukse; siringa ve kedi sutu tozu lazim oluyor. Mama yiyebilecek kadar buyukse fuzuli tabi.


  • allah yazdiysa bozsun  (05.09.17 23:29:26) 
lazer dışında hiçbi şey alıp masraf yapmayın, gerek yok.


  • evde liyakat kalmamis  (05.09.17 23:35:27) 
Kuru mamaya bu hafta geçti :)


  • fraise  (05.09.17 23:39:13) 
dünya tatlısıymış bu :)

bebek kediler tüylü sopalara bayılıyorlar, tek oyuncak olarak onu tavsiye ederim.
  • pinkpeony  (05.09.17 23:49:44) 
kapalı tuvalet bence çok iyi bir şey, bizim kedi ilk geldiğinde açık tuvalet vardı, kapalıya geçince düzene girdi tuvalet alışkanlığı. o yüzden tuvalet için önerim kapalı olanı.

oyuncak olarak minik toplar aldık biz, arada onlarla da oynuyor ama en sevdiği şey minik kağıttan yaptığımız toplar. bu topta önemli olan kedinin ağzıyla taşıyabileceği boyutta olması. dikkat, çok küçük olmasın ki yutabilsin.

ev büyükse bir değil iki tane su kabı önermişlerdi. ikinciyi de koyunca daha sık su içmeye başladı. mama kabı bir tane ve hep aynı yerde.

tuvalet için muhakkak kürek.

tırnak makası biz aldık, normal tırnak makasıyla da kesilebilir ama bu makas o iş için yapılmış, tutması etmesi daha kolay. bir de karşındaki insan değil kedi olunca işi ne kadar kolaylaştırırsa o kadar iyi oluyor. zaten 15 tl bir şey. bence onu da alın.
  • kulakligin calismayan teki  (06.09.17 12:10:36) 
hemen bır kedı agacı alın.cok kucuk almayın kı buyuyunce de kullanabılsın. tırnaklarını onun üzerinde bilemeye alışsın, gerekirse her kullandıgında mınık bır odul verın baslarda alısması ıcın. kullanmazsa buyuyunce olan koltuklara oluyor cunku :)


  • fog weaver  (06.09.17 13:26:03) 
kedi okumalarim sirasinda lazerle oynatmayin gibi bir uyari gormustum. cunku kedi avci ve lazeri yakalayamadigi icin siniri bozuliuyor/mus.

soyle bir eldiven almistim; urun.gittigidiyor.com

ama bunla taradiktan sonra kedinin ustunde kalan tuyleri de islak elle alin cunku kedi kendini yalarken bunlari yituyormus.

oyuncaga gerek yok. kediye her sey oyuncak. belki masa tenisi topu buyuklugunde toplar olabilir. sungerden ama. agzinda tutabilsin.
karton kutu ve naylon torbalara bayiliyorlar.

kis icin sicak su torbasi alir, uzerini polarla ortersiniz. sicacik yatar ustune. cama vantuzla asilan dinlenme askisi alabilirsiniz.

ilerde gerekirse tuy kusturan macun alirsiniz.

veterinere giderken vs. kullanmalik kedi tasima kabi.

cok rahatsiz etmezse bir tasma, kacarsa size bulabilsinler diye.

kapali tuvalet +1

kedi tunelleri var, sevebilir oyle bir seyi.

pilli su selaleleri oluyor akan su icebilsin diye.

tabi bunlar hep olmasa da olur.

kedi cimi lazim olabilir. bugday tohumu alip kendiniz ekebilirsiniz saksiya.
  • jimicik  (06.09.17 14:08:56) 
Benim kedilerim şu iki ürünü çok kullanıyor.
Tırmalama kutusu: www.zooplus.com.tr
Kaşınma fırçası: urun.gittigidiyor.com
  • anumegha  (06.09.17 14:16:49 ~ 14:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.