[]

yuklu miktarda altin bozdurma

arkadaslar, yuklu miktarda altin bozduracagim.

bu is nasil oluyor hic bilmiyorum, sizce
1 - kapi kapi kuyumcu dolasip yavas yavas mi bozdurayim - ki bu cok sacma geliyor, her kuyumcu kesin ayni fiyat verecek mi? adamlarin o kadar nakiti var mi?
2 - yoksa bankalarin altin bozdurma gunune gidip mi bozdurayim? iki turlu de muhtemelen kaziklanacagim gibi zaten, hangisi daha az kaziklar?

 
Bankaların altın gününe git. onlar doğrudan gram üzerinden hesap yaptığı için daha az kaybın olur. çünkü kuyumcudan aldığın bileziği kuyumcuya bozdurmak istersen arada "işçilik payı" gibi saçma sapan bi fark oluyor. Altın günlerini takip et. Hatta şu sıralar altın fırlamış durumda..


  • silah taciri  (05.09.17 11:22:47 ~ 11:23:05) 
@silah taciri - bilezik bozdurmayacagim aslinda, hep ceyrek yarim iste ne varsa. ama yine de altin gunu daha mantikli ve guvenli sanirim, hem dogrudan bankaya yatiririm parayi.

onereceginiz banka var mi? hepsi ayni midir?
  • kassiopeia  (05.09.17 11:30:54) 
Elindeki altının ayarını biliyorsan Google'a gram fiyatını sor.
Bulunduğun şehrin en büyük kuyumcular çarşısına git.
En büyük dükkana gir. Tarttır. Google'dan almış olduğun fiyatla gramı çarp. O fiyata ver.
Yüklü miktardaysa teminiyle ilgili kuşkulu bakışlara ve sorulara maruz kalacaksın. Cevaplarını ve varsa teminle ilgili belgelerini önceden hazırla.
Google 22 Ayar için şöyle diyor mesela:
anlikaltinfiyatlari.com
  • oguz altun  (05.09.17 11:33:51) 
araba almak için çeyrek, yarım, tam en varsa bozdurmuştum 3 ay önce. Kapalı çarşıya gidip dükkan dükkan sorup fiyat aldım. Fakat şöyle bir çakallık yaptılar. Adam elimde yarım ve tam altın da olduğunu öğrenince çeyreğe en iyi teklifi vererek boşuna gezme bu fiyata alayım hepsini dedi. Fakat yarım ve tam altını çeyrek fiyatına endekslemeden başka fiyatlar verdi. Haliyle ben çeyrekten kazanacağımı yarım ve tam altından kaybedecektim. Kabul etmeyip çıktım ben de dükkandan.

tavsiyem çeyrek, yarım ve tam altınları ayrı yerlerde bozdurman. Öncelikle çeyrek için fiyat al dükkalardan, yarım ve tamlardan hiç bahsetme. En iyi fiyatı veren yerde bozdur çeyrekleri. Sonra aynı işlemi yarım ve tam altınlar için de yaparsın.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (05.09.17 11:43:22) 
elinde ne varsa kağıda yaz. intetnetten fiyatlarını öğren. sonra git kuyumcuya, elimde bunlar var ne eder diye sor. böylr kuyuncuları gez. altınlar yanında olmasın ki çalınmasınlar. en iyi fiyatı aldın. sonra bankaya sor ve karar ver. geri gittiğinde sana farklı fiyat verirse bozdurma.


  • ozman  (05.09.17 18:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.