[]

Erkekler daha mı takıntılı?

aşk meşk mevzularında bitip giden ilişkinin ardından erkekler geçmişe daha mı fazla takık oluyor?

burada da görüyorum dışarıda da, eski sevgililerini saplantı haline getirmiş kişiler genelde erkek oluyor. istisnalar vardır tabii ama genel olarak kadınlar bir iki ağlayıp hönkürüyor sonra yoluna bakıyor bir şekilde. ancak erkekler daha zor atlatıyor biten ilişkileri. hatta bazen hiç atlatamıyor, hayatına başka kadınlar girse de aklı yıllar boyunca hep aynı kişide kalıyor.

peki neden böyle? kadınların partner bulması, erkeklere göre daha kolay olduğu için desek, kolayca birilerini bulma potansiyeline sahip erkekler de böyle. şimdi diyeceksiniz ki "efendim kadınlar da çok takıntılı oluyor. bir kadın tanıyorum bilmem kaç yıldır şuna takık vs. vs.", inanırım. vardır elbet böyle kadınlar da. fakat ben genel portreden bahsediyorum.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

 
genel olarak kadınlar daha uzun sürede ama daha kolay, erkekler daha kısa sürede ama daha zor atlatıyor bence.


  • shotgunwoman  (04.09.17 19:17:13) 
Ben bu konuda genelleme yapamaycagim. Herkesin yasadigi farkli karakterleri fakli beklentileri farkli oluyor. Sadece evet bir taraf daha zor unutuyor ama kadinlarda da gordum bunu erkeklerde de.. belki de terk eden terk edilen olayidir.


  • AlsterWasser  (04.09.17 19:18:57 ~ 19:22:18) 
erkek egosu, terk edilmeyi bir yenilgi olarak görüyor. bunu atlatabilen, kontrol altina alabilen var alamayan var.

kadınlarda da ayni ego işliyor, takintili saplantili kadinlar da var erkekler kadar. ama kadınlarda bu takintiyi tacize ve şiddete dönüştürme daha az görülüyor.

bana göre aradaki tek ayrim bu.
  • eriksatie  (04.09.17 19:33:38) 
erkeklerin %2'si 100 birim takıntılı oluyor. Geri kalan 98'lik kısım en fazla 20 birim takıntılı davranış şiddeti sergileyip sonrasında ona buna yazarak kendilerini eyliyorlar efem, eyyorlamam Burdur. Takan azınlık tam takıyor.


  • fallopian  (04.09.17 19:39:39) 
Kadın erkek diye genellenemez tabi ama terk edilen taraf daha zor atlatiyor işte. Severek ayrilma durumunda da kim daha cok hayatinin merkezine koyup bagimlilik haline getirdiyse o yıpranıyor. Kadın erkek diye genelleyecek olursak benim genel gözlemlerime göre de; kadinlar yeni birini bulmadan ya da kafasında net şekilde sogumadan kolay kolay ayrilik olayina girmiyor o yuzden daha kolay atlatiyor. Erkekler bir anlık düşünceyle korkmadan ayrilip acısını daha sonra çektigi için daha zor atlatıyor. Herkes bir sürü genelleme yapabilir yani.


  • aquarium  (04.09.17 19:47:27 ~ 19:51:10) 
Erkeğin kendini kadından üstün görmesinden kaynaklanıyor.


  • harvey  (04.09.17 19:49:37) 
Öyle bir şey yok. En azından benim için geçerli değil. Çünkü mantıksız yani ilişkin bitmiş, neyi takıntı haline getireceksin ki?


  • MaNOfTheYear  (04.09.17 20:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.