[]

Yeni mezuna 1000 tl maas teklif edilmesi

Duyurudaki bir arkadasin cevabinda gordum. Asgari ucretin de altinda teklif etmisler. Hem de iyi bir bolumden mezun. Butun yeni mezunlar ayni durumda mi? +10 sene tecrubesi olanlara teklif edilen ucretler de bu sekilde mi? Misal benim son calistigim 2 firma batti. param icerde kaldi. Su an calistigim firmada da ayni halti yasayacakmisim gibi duruyor. Artik onceden anlayabiliyorum, eski tecrubelerime dayanarak. Sirketler bu kadar kotu durumda mi ( yabanci sirketler bunlar) sizler ne dusunuyorsunuz, yasadiginiz kotu tecrubeler nedir?




 
Ben de duymustum. Maasini asgariden yatiriyorlar. Kisi maasini cekip kalani patrona iade ediyor.


  • Traveller  (04.09.17 11:55:10) 
çok şirket batıyor. eskiden ticaret odasında danışmanlık yapmıştım. oradan biliyorum. aslında sadece bize özgü değik. abd'de yapılan bir araştırma yeni kurulan smelerin 5 sene içinde yarısından fazlasının çöktüğünü vie çoğunun iş planı olmadığını gösteriyor.
bizdeki sorun ise, usta yanında yetişen adamın 2 gün sonra ben de bir iş açayım ne de olsa her şeyi biliyorum diye süper bir özgüvene kavuşması. bu fena değil. kurtuluş girişimcilikte, istihdamda. ama ağbicim işletmecilik, muhasebe, ik, tedarik vs. bunlardan alıycaksın. yani sadece işin çakallığını yaparak bu iş olabilir mi, bir iş sürdürülebilir mi?
bir gün, 5-10 işadamı ile yemek yiyorduk. adam tedarikçisine verdiği çeki nasıl ödemediğini anlatıyordu. neden ödemiyorsun dedim. bize de ödemiyorlar ne var bunda dedi. e iyi de adam sana güvenerek bir plan yapmıştır dedim. ohoo hocam piyasa böyle sen de çok katısın biraz daha esnek (!) olmalısın dedi. ben buna yavşaklık dedim afaddersin. adam ekmek alacak ulan, sen çeki ödemezsen eti butu ne batıyor işte.
yazık valla. emekler, günler, geceler, hep birbirine bağlı. hükumet teşvik veriyor ya, iyi bir şey. ama altyapı sakat olunca ne yaparsan yap. mevzu dönüp dolaşıp batan işletmelere gelmek zorunda.
aklıma geldi. işletmecilere bu kosgeb vs girişimcilik dersleri veriyor ya, okullarda nerede çer-çöp adam var, o veriyor dersleri. adam hayatında bir girişim başlatmamış, okuldan başka işte çalışmamış gelmiş girişimcilik dersi veriyor iyi mi? veya şu: kimin paraya ihtiyacı varsa, kim yöneticiye yakınsa dersi o verir. hahaha :D
  • fempusay  (04.09.17 12:02:18) 
Okula, bolume, kisinin kendini gelistirmesine bagli.

Cevremde ortalama baslangic maaslari en azindan 3-4bin lira.

Tabela universitesine gidip kendine hicbir sey katmadan mezun olan kisiye 1000lira bile vermem acikcasi.

edit1; cevremin geneli bogazici mezunu.

edit2: genelde cevap vermem boylelerine de her seye sallamasyon diyenler de bi degisik... he kardesim herkes senin gibi.
  • fakyoras  (04.09.17 12:15:38 ~ 13:36:35) 
Hangi meslek hangi şehirde 3-4 bin ile başlıyor merak ettim.
Benim çevrem 2bin ile zar zor başlıyor

  • kararsızataletfilozofu  (04.09.17 12:58:32) 
5500,3-4 bin. nasıl bu kadar sallayabiliyosunuz lan:)


  • nothing in my way  (04.09.17 13:11:17) 
ben çalışmaya başladığımda asgari ücretin 2 katından fazla bir rakamdı aldığım. bu yıl çalışmya hayatına başlayan bir arkadaşım 4.200 ile başladı. o para çekip üstünü patrona verme muhabbeti biraz ekstrem olmuş.

edit: rakamları beğenmeyenler olmuş. turkcell'de mühendis maaşı nedir girin bakın.
  • brakgn  (04.09.17 14:20:32 ~ 14:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.