[]

Patates beyaz saçları kendi rengine döndürüyormuş

Selam

yemek.com

Bu sayfada patates kabuklarının suda kaynatılıp soğutulmasıyla elde edilen sıvının beyaz saçları birkaç hafta içinde kendi rengine döndürdüğünü söylüyor. Bunu birkaç yerde daha gördüm. Deneyen var mı, faydasını gördünüz mü?

Bi de, yıkanmış durulanmış saça bu sıvıyı döküp 5 dk bekletin diyor. Pek inanasım gelmedi. Mantığı nedir?

 
Hani saça rengini veren şey pigment ya, saç kafa derisinden çıkarken pigmentleri olmadığı için beyaz çıkıyor ya, hah o pigmentsiz tele nişasta sürünce renklenmesi hiç akıl işi mi?


  • kobuzchu kiz  (03.09.17 23:21:54) 
Ben şu saç tellerini güçlendirdiği, dökülmeyi azalttığı söylenen bir sürü şeyi sürdüm saçlarıma, zerre kadar faydalarını görmedim. Saçlarımda 8-9 yaşlarımdan beri beyazlar var ve buna rağmen beyazlamayı engellediği söylenen hiçbir şeyi sürmedim saçlarıma. Dökülmeye bile çare yokken melanin eksikliğinden kaynaklanan bir sorunun bir şeyler sürülerek engelleceğine inanmıyorum. Ki engellemek de değil burda yazan, eskiye döndürmek. Keşke gerçek olsa ama imkansız bence böyle bir şey.


  • ms brownstone  (03.09.17 23:28:15) 
Kobuzchu kız saça rengini veren şey pigment değil patates bilip bilmeden konuşmayalım lütfen.
Taze ceviz kabugunu duymustum da bunu ilk kez duyuyorum mantıklı gelmedi

  • fasulyek  (03.09.17 23:44:04) 
Patates boyar mı bilmem de soğan, ceviz filan boyuyor. Kökboya yani.


  • Lim5  (03.09.17 23:58:17) 
I ıh olmaz abicim
Net bilgi
İmza
Beyazları olan biri
  • photo85  (04.09.17 00:17:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.