[]

kulak deldirme

sonrasında mikrop kapmasın vs diye bir şeyler yapmak gerekiyor mu? ypksa direkt küpeyi takıp rutin hayata devam mı ediyoruz?
deldireceğim sadece öncesinde merak ettiğim için soruyorum.



 
Mutlaka gümüş kaplı olsun alacağın küpe.


  • dissendium  (03.09.17 22:57:31) 
@diss
neden gümüş olmalı?

  • steve rogers  (03.09.17 22:59:12) 
Bazı kulaklar gümüş olmayan kupede alerji oluyor da ondan. Ama bazı kulaklar... Ben teneke de taksam gık demez mesela.

Sonrasında pek bişey yapmana gerek yok. 24 saat su degdirme yeter.
  • elorelia  (03.09.17 23:01:38) 
Alerji olayını duymadım ama enfeksiyon oluşuyor gümüş olmayınca. Vücut orayı yara olarak algılıyor ve onarmaya çalışıyor. Bu süreçte gümüş gibi açık yarayla temas edince en az zarar verecek metaller tercih ediliyor. Sadece gümüş değil, altın da olabilir.

Hatta kimyada altın soy metal olarak adlandırılıyor. Gümüş de yarı soy metal olarak. Bunlar oksijenden (havadan) demir gibi çabucak etkilenmezler.
  • dissendium  (03.09.17 23:09:27 ~ 23:12:56) 
gümüş ve altın vücutta alerjik dermatit kontakt dermatite sebep olabilen metaller. nikel ve platin bunlara en az yok açan metallerdir hatta bu yüzden kırık ameliyatlarında plak vida olarak veya küpelerde piercinglerde bu metaller kullanılır. ilk delimde açık yaraya temas eden metalin cinsi ileride kontakt dermatit gelişme riskini etkilediğinden standart delme küpesi olan nikel küpeyi gümüşle falan değiştirmeni tavsiye etmem. fucidin merhem alıp kulak çubuğuyla önden arkadan günde 1 kez değdir mikrop kapacak kaygın varsa. onun dışında bir şey yapmana gerek yok.


  • shotgunwoman  (03.09.17 23:29:13) 
bir ayı geçti, ilk defa deldirdim kulağımı. ilk taktıkları ve bir hafta kadar kulağında kalan küpe çok rahatsız edici. bazıları küpesini alıp öyle gidiyormuş, kendi küpesini takıyorumuş kulağını deldirdikten sonra. sen de öyle yap bence.

ilk zamanlar kaşıntı oluyor ve uyurken bayağı sıkıntı oluyor. şimdi rahat.

kesinlikle gümüş.

bir de birkaç saatliğine çıkarsan bile bir daha takmak zor oluyor ya da çıkışı bulmak :)

ukdeydi içimde, yaptım.
  • runagain  (04.09.17 04:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.