[]

bir analog pedal sorusu: sahnede reverb kullanıyor musunuz?

merhaba sevgili duyurunun gitaristleri. classic rock ve blues çalan bir grubun elektro gitaristiyim. sahnede az da olsa reverb kullanmayı sevenlerdenim. bazılarıysa konserlerde asla kullanmıyor. bu tabi ki tamamen kişisel bir seçim ve ben sizlerin de cevabını merak ediyorum. soruyu sorma amacım şu ki paraya sıkıştığım için hall of fame pedalımı satmak üzereyim. satabileceğim başka şeyler de mevcut ama aklıma en mantıklısı bu geldi. pedalı satarsam canlıda amfinin spring reverbünü düşük bir ayarda kullanmayı veya hiç reverb kullanmamayı planlıyorum ancak kafam biraz karışık. ek bilgi olarak sahnede reverb, drive, wah ve bazen fuzz dışında herhangi bir efekt kullanmıyorum. ender bilgilerinizle aydınlanmayı bekliyor, bol müzikli günler diliyorum!




 
Benim tanidiklarim rack reverb alip sescinin mikserine insert giriyor. Duydugum sonuc cok iyi.


  • alperz  (03.09.17 21:36:48) 
no reverb no cry.


  • brakgn  (03.09.17 22:13:48) 
kullanılan tarza göre değişir. benim için sahne büyüklüğü ya da stüdyo ne olursa olsun reverb vazgeçilmez. ambient music yaptığım için bir çeşit reverb de yetmiyor. onun için strymon bigsky kullanıyorum, her şarkı için farklı bir preset. hall of fame de çok iyi bir reverb pedalıdır, çok severim.

fakat classic rock grubunda olsam mesela reverb kullanmam. zaten distortionlı ritm soundunu bayağı boğuyor reverb. belki sololarda ve clean pasajlarda gerekebilir ama bahsettiğim gibi distortion, fuzz riffleriyle dolu bir müzik yapıyorsanız çok şart değil.
  • slashedduff  (07.09.17 21:29:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.