[]

bu ülkede bir yere gelmek için halen çabalayabilmek

ben yapamıyorum bunu. ciddi manada yapamıyorum.

mezun olalı bir yıl geçti.

etrafıma bakıyorum bütün arkadaşlarıma. millet deli gibi tus çalışıyor. mezun olmadan önce de çalışmaya başladıklarını var sayarsak, lan 2 yıldır kazanamayıp hala hayvan gibi çalışanlar var. ne özel hayat kalmış ne birşey.

düşünsenize, 8-5 normal mesai yapıyorsun. mesaide fırsat bulduğun her an ders çalışmaya odaklı, ve mesaiden sonra da çalışıyorsun. az çalıştığın günler için kendini hırpalıyorsun. gezme tozma zaten hak götüre. istifa edip sadece ders çalışanlar bile var.

ne için? bu ülkede bir hastanede bir bölüm kazanmak 4-5 yıl daha asistanlık yapmak, sonra devletin anam sen az süründün haydaaa 2-3 yıl da doğu hizmeti demesi için.

bu ülkede...

dönüp, lan diyesim geliyor, 9 yıl bak emin misin bu ülke için veriyorsun sonra güzel olacağını garanti edebilir misin?

bizim meslekte gitmek öyle işletme vs gibi çok kolay birşey de değil.
mesleğimi sevsem, yine bir şekilde alırım onu giderim başka ülkelere, yaparım. o da yok. puan geldi baba mesleği diye bilmeden yazdık gittik.

bilmiyorum ben mi çok garibim. resmen sıkışmış kalmış gibi hissediyorum kendimi. gidebilecek enerjim yok gibi. burda kalırken bir şeyleri başarmak için mücadele edesim hiç yok.

bak yine sabahtan beri haber okuyorum, modum düştü.

siz neler yapıyorsunuz? bir iki kelam da siz edin bari.

 
haklısın, hastanede doktor öldürülen, yaralanan ve hakkını kimsenin savunmadığı yere yıllar verilmez bana göre. ülke hak etmiyor o hizmeti ve yılları.

ayrıca Türkiye'de ki uzman doktorlar maaşına ve yaptığı aynı işe karşılık, abd'de vb ülkelerde, birkaç kat hatta daha fazla maaş kazanılır ve darp edilmezsin. durmak saçmalık :)
  • christopher nolan  (03.09.17 19:05:35 ~ 19:07:54) 
hastaneyi geçtim ben, tecavüze uğrasan kontrolle salınıverir tacizcin, üstelik kadın mı kız mı tartışılır mahkemede. sokakta arkası kapanmayacak kadar yükledikleri kamyonetten düşenler yarayabilir. yürürken yarı inşaat alanı olan bir binadan başına birşey düşebilir. sarhoşun teki ezer geçer. akli dengesi bozuğun teki bıçaklar geçer, akli dengesi bozuktan salınır. hiçbiri olmasa altından geçtiğin köprü yıkılabilir, asfalt çökebilir. hadi hiçbirşey olmasa bile başka bir ülkede olsa karantinaya alınacak kdr ciddi atıklar istanbulda doğaya havaya salınıyor her dk.

demin su yazısı okudum. 55 markadan 41 inde sağlığa zararlı organik madde bulunmuş(lağımda bulunabilecek bakteri türleri). kimyasal analizleri yapılmamış bile. kurşun mu civa mı ne var.

bu ülkede her canlının en doğal yaşam hakkı olan su bile zehirli.

tamam konuş konuş ama bir yere varamıyorum. çekip gitmeyi kafam koyamıyorum.
  • mobydick  (03.09.17 19:11:36 ~ 19:19:52) 
Doktorluk zengin mesleğidir abicim. Dili ve edebiyatı bölümleri de öyle. Psikoloji bölümü de öyle. Güzel sanatlar fakültesinin bölümleri de öyle. Fakirler tıp okumasın şeklinde bir şey söylemiyorum ama gözünü kırpmadan 6 yılını tıbba, 5 yılını uzmanlığa verecek insanların gerçekten tıp haricinde hiçbir derdi olmaması gerekiyor. Yani senin evin, araban, yemeğin, her ihtiyacın tam olacak ki, kendini mesleğine verebilesin. Ülkenin nüfusu yüzünden ülkenin pırıl pırıl gençleri iş garantisi umuduyla tıp okuyor. Bazıları iyi doktor da oluyor ama diğer bölümlerin sonu hiç iyi değil. Bu senin değil, devletin problemi. Sen bulunduğun konumda sadece sağlığını korumaya ve insanlara faydalı olmaya çalışacaksın. Benim kalp ve damar cerrahlığını bırakan akrabam var. Şu anda ilaç mümessili. Son bir yılda gezdiği ülkeleri ben sayamadım. O bile sayamamıştır. Çok sıkılırsan başka bir alana geçebilirsin.


  • dissendium  (03.09.17 19:17:10 ~ 19:28:08) 
Almaya, acı vatan diyorum. Goethe institut ile kur yükseltirsin. Onu yapmasan bile 1 yılda dil yeterliğini verir başlarsın. Türkiye'de hayvan gibi puan yapıp girilecek bölümlere de başvuru yapıyorsun, mis. Sonuçta orada da doktorsun, sevmiyorsan sevmiyorsundur. Kendi hayat şartlarını iyileştirme çaban varsa durma, yap.


  • fallopian  (03.09.17 19:18:43) 
oralarda da doktorsun, ama denklik olayını unutma.

eşim diş hekimi, hollanda 3 yıl gibi bir süreden bahsediyor denklik için. ek olarak bilmemne seviyesinde de hollandaca istiyor en başında.

3 yıllık sürede ise, pratik-teoirk ıvır zıvır bok püsür olan dersler ve sınavları var.

ha parası iyi tabi o ayrı.
  • liriamer  (03.09.17 23:00:14) 
öğretmenlik olmadı. iki yıl dershane, bir yıl ücretli öğretmenlikten sonra ticarethaneye dönen ve cepte para olmayan bu kurumlardan tiksindim. kpss de artık mülakatlı, reyizli meyizli... kapattım o defteri.

düştükçe düşüyorum :) iki gündür bir türkü barda garsonluk yapıyorum. günlük 50 tl, 12-14 saat. 75 tl de alacağım. bana bu işi ayarlayan kişiden de 500 tl alacağım var.
  • runagain  (04.09.17 04:53:30) 
Halem geç değil, ülke adına bir şey diyemem de madem baba mesleği diye bilmeden yazmıştınız o yıllar acemiliğinize gelmiş, yeniden ve istediğin bir bölümü okumayı deneyebilirsin. yeniden başlayabilmek büyük bir iş bence.


  • selam  (04.09.17 05:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.