[]

melis alphana tck 301'den dava açılmalı mı açılmamalı mı?

melis alphana tck 301'den dava açılmalı mı açılmamalı mı?

hürriyet köşe yazarı melis alphan

Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!
www.msn.com

başlıklı makale yazmıştı

bugün mynet haberin yazdığına göre kendisine TCK 301'den den dava açmak isteyenler varmış

Bir grup ise Alphan'a TCK 301'den (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) dava açılması gerektiğini iddia etti.

melis alphana TCK 301'den dava açılmalı mı açılmamalı mı?

'Türkiye'de ensest oranı yüzde 40' diyen gazeteciye tehdit mesajları

Hürriyet yazarı Melis Alphan, Murat Başoğlu'nun öz yeğeniyle yaşadığı ilişki sonrası gündeme gelen ensestle ilgili çarpıcı rakamlara yer veren bir yazı kaleme aldı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ile görüşen Alphan, Türkiye'deki ensest ilişki oranını yüzde 40 oranında olduğunu aktardı.

Sputnik'te yer alan haberde, yazının

ardından Alphan'a Twitter'da tehdit ve hakaret içeren mesajlar yazıldı.

Bazı kullanıcılar Alphan'ın Murat Başoğlu'nu aklamak ve ensest ilişkisini normalleştirmek için tüm Türkiye'yi suçladığını da iddia etti.

Bir grup ise Alphan'a TCK 301'den (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama) dava açılması gerektiğini iddia etti.

'KENDİNLE YÜZLEŞECEKSİN TÜRKİYE TOPLUMU'

Tepkiler sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Alphan, "Yüzde 40 ensest oranına itirazınız var ama kardeş çocuklarının zorla evlendirilmesini onaylıyorsunuz yani, doğru mu anlıyorum? Komik.Kendinle yüzleşeceksin Türkiye toplumu. Er ya da geç. Ne kadar erken, o kadar iyi. Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün" dedi.

Ensest oranını yazdım diye beni TCK 301'den dava edeceklermişmiş. Yüce Türk milletine hakaret ediyormuşum. Yapanlar düşünsün.

— melis alphan ♀ (@melisalphan) 2 Eylül 2017

Okuyucu Yorumları11 yorum

m.o_cizilmiscizgi
4 saat önce
10 Oy

Isini iyi yapamayan insanlarin gundemde kalma cabalarindan baska birsey degil.Murat Bey icin soyledim.
Sakagin nabzi ise;
Egitimboeani arttikca bizim oularimiz dusen bir iktidar var malesef.
Yani beyinlerin % 70'i ona calisiyor.
Beyni dolu insan kafasini bile tepistiremez.Sunu soyle dusunun bos tenekeyi sokagaxatin tin tin ses cikarir herkes ona bakar.Fakat dolu tenekeye 1 kez vurun bir daha tovbe edersjniz elinizde birkac parmak kirilmistir.
Bir de su soruyu sorun bizim ulkemizde Nobel almus insanlar var.Niye bu insanlarda ensestlik gorulmuyor veya bulunduklari ulke.Reklama ihtiyac yok.
CEVAP VER
dnzl1979 dnzl1979
4 saat önce
122 Oy

Toplumun sinir uclarıyla oynamayın canınız yanar.Bu mevzuyu sulandırmayın bize göre ENSEST ilişki akraba evlilikleri değil.Çekirdek aile içerisinde gerçekleşen lanetlenesi bir durum.Bunu yazan hadsiz bilerek konuyu manipule ediyor.Toplum üzerinde yarattığı olumsuz etki umrunda değil.Zaten nerede yazdığına bakarakta tilliyetini anlayabilirsiniz.
CEVAP VER
tamtamreklam tamtamreklam
4 saat önce
101 Oy

Tehdit edenleri arastirin o larda ay nidir
CEVAP VER
yalvacaksehir yalvacaksehir
5 saat önce
131 Oy

%40 ne demek arkadaş. Neye dayanarak söylüyorlar bunu. Elinizde bilimsel bir veri, araştırma var mı ? Biz de karşıyız ensest ilişkilere ama böyle kafadan oran atıp tutmak da ayıptır. Toplumun %40 ını zan altında bırakmaktır. Ben şimdi yolda 10 kişi görsem bunların 4 ü ensest ilişkici mi diyeceğim çok saçma bir yazı
CEVAP VER
makdas_1974 makdas_1974
5 saat önce
189 Oy

80 milyon nüfusun 32 milyonu ensest demek, o zaman bu yazar 32 milyon tane ensest olay bulsun bize bu oranı neye göre yazmış ispatlasın, eğer bu oranı araştırmadan yazmışsa en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. çünkü bu ağır bir itham
CEVAP VER
bluoseans bluoseans
6 saat önce
179 Oy

Ahhh Melis Hanım Ahh !! bu toplum insanını yüzleşmeye çağırırsanız,asla gerçekleri kabullenmez,tabiki !sizi ölümle tehdit eder gerçekler acıdır onlar için ,bir diyanet başkanı,bir baba 8 yaşındaki kızından hislenebilir derse10,12 yaşındaki kız için evlenilir derse bunlar sonra inkar edilirse sizide bilinçli olarak doğruları yazdığınızdan tehdit ederler...
CEVAP VER
rustan_olmaz_1994 rustan_olmaz_1994
6 saat önce
199 Oy

ilk önce hakaret edin sonra yüce türk milleti diyin ha bu arada hangi türk ? türkiyede türkmü var herkese sorsan türkler ama ırkını araştırdığınızda başka ırktan çıkıyorlar.
CEVAP VER
alakar alakar
6 saat önce
571 Oy

Nereden biliyorsun % 40 ensest ilişki olduğunu? Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun? Bu Türk Milletine hakarettir. Namuslu ve şerefli Türk insanı ensest ilişki yaşamaz. Böyle ilişki yaşayanlar da Türk olamaz.
CEVAP VER
burcu_4667 burcu_4667
7 saat önce
379 Oy

doğru düşün ama sakın doğru olduğunu söyleme : doğruyu söyleyen 9 köyden kovulur sözünü unutmamak lazım
CEVAP VER
fatih_sayiner_1979 fatih_sayiner_1979
7 saat önce
208 Oy

evlilik programları adı altında yapılan programlarla türk toplumunun türk gencinin örfüyle adetiyle oynadılar.şimdi çıkıp biri diyorki türkiyede ensest yüzde 40.yarında biri çıkar derki kadın kadına evlenme olur.erkek erkeğe evlenme olur.böyle böyle toplumu yozlaştırıyorlar
CEVAP VER
sen_baskasin45 sen_baskasin45
7 saat önce
497 Oy

Bu kızımız çok doğru bir konuya parmak basmış. Bir din adamımız kız çocuğu babasının kucağında otururken babanın şehvet duyması caidir derken herkes sus pus. şimdimi akılları başlarına geliyor. Bu kızımızı tehdit edenler büyük ihtimalle ensest ilişki yaşamış yada yaşamaya devam edenler tepkilerini ortaya koyuyorlar ki. toplum içinde yeredinmeye çalışıyorlar.

www.mynet.com

 
dava açılmamalı tabii de nedir bu mynet takıntısı, sebebi var mı, hakikaten merak ettim artık.


  • soso  (03.09.17 02:50:39) 
mynetten haber kopyalamak yasak mı suç mu
takıntılık bir tarafı yok
çok sevdiğim ve takip ettiğim bir haber portalı
haberlerin altına okuyucular yorum da yazabiliyor ve çoğunlukla akp ye rte a laf geçiren yorumlar var
bu da akp den iğrenip tiksinip nefret ettiğimden çok hoşuma gidiyor
bende mynetten ciddi haberleri buraya soru soruyorum hesabına kopyalıyorum
buradaki "ay şu parfüm kaça" "vay cnm götüme dövme dövdürsem mi" "caniko bu akşam fingirdemeye nereye gidelim" tarzında hayat süren primatları insansı maymunları
kanka panpa kib bye yazarak 300 kelimenin altında konuşan liselileri ergenleri lumpenleri apolitikleri göt kıllarını makarnacıları çomarları bilinçlendirmeye çalışıyorum
baş israfçı rte kimsesizlerin kimi olamadı ama ben gücüm yettiğince kamu vicdanı olmaya çalışıyorum
olay budur
kapiş
  • yorgunum  (03.09.17 04:00:07 ~ 04:16:13) 
tabi ya açsınlar çünkü türkiyede ensest yok. halının altına süpürmesi lazımdı süpürmemiş söyledikleri yalan mı? değil. bu bizim halkımız ciddi rehabilitasyona sokulmalı. ayaklar baş olunca sonuç bu işte.


  • hayvan gibi yazar  (03.09.17 04:11:28) 
yasak ya da suç demedim, merak ettim sadece. onun dışında eğer ki amacın yazdıklarını okutmaksa ve insanları bilinçlendirmekse, bu tarzınla hitap etmek istediğin kitleyi çok daha fanatik ya da vurdumduymaz hale getirirsin, dolayısıyla amacının aksine hizmet etmiş olursun. hatta ne söylediğinin dahi önemi yok, ondan çok daha önemlisi nasıl söylediğindir. madem böyle bir işe koyulmuşsun, biraz yapıcı ol. kaldı ki bu tür yazılar ve haberler zaten sosyal medyada da insanların önüne geliyordur büyük ihtimalle.

eğer yapacaksan böyle bir şey farklı bir tarz bulmalısın kendine. karşına aldığın kitleleri ayrı ayrı tanımaya çalış. bunu yazıyorum, çünkü her gün yazıyorsun neredeyse ama mastürbasyondan öteye gitmiyor. en fazla halihazırda muhalif olan insanların stres atmasına yardımcı oluyorsun.
  • soso  (03.09.17 04:23:08 ~ 04:23:36) 
bunu yazdın "eğer yapacaksan böyle bir şey farklı bir tarz bulmalısın kendine" peki sence nasıl bir tarz olmalı


  • yorgunum  (03.09.17 04:29:17) 
Kadin iddia etmiyor ki arastirma sonucu yayinliyor, bunh yapmak nasil dava konusu olabilir. Iyice sacma, antidemokratik, ozgurluk karsiti, sansurcu bir ulke olduk ciktik.


  • red g  (03.09.17 07:18:46) 
  • orange coffee  (03.09.17 11:48:59) 
melis alphana uzun bir süredir kitlemek istiyorlarmış. yazıda bir suç unsuru yok ancak güzel ülkemde hapse girmek için gerçekten suçlu olma gibi bir kriter aranmıyor.


  • charlotte blanc  (03.09.17 12:04:32) 
@yorgunum; özetle dikkat çekmek gerekiyor. bu dikkati de bu şekilde fanatik bir tutumla değil, sanki objektifmiş gibi yapmak gerekiyor. hatta bir gıdım da onların tarafında olduğunu belli etmekte de sakınca yok kanımca. yani "rte kimsesizlerin kimi olmadı" dediğinde pek bir şey anlatmış olmuyorsun, zira bahsettiğin adam bu insanlar için oldukça değerli. bu cümleyle direkt kendinden uzaklaştırırsın. diğer değerli kavramlarsa, din, vatan, millet...vs. özünde tabii ki bu insanlar özünde öyle milliyetçi falan değil ancak öyleymiş gibi olmak, hissetmek hoşlarına gidiyor, zira hayatlarında kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor bu kavramlar. bunları siyasiler nasıl kullanıyorsa senin de aynı şekilde kullanman, gerekirse sömürmen gerekiyor. idealist değil, pragmatik davranman lazım. mesela atatürk bile medeni bilgiler'de islam'ın türk milletine verdiği zararları analiz ederken, ondan birkaç sene önce, ulus devlet kurulumu aşamasında halkın desteğini çekmek adına tam aksi bir tutum sergilemiştir. bu sürece medeni bilgiler'deki tavırla başlasaydı halkı bir araya zor getirirdi.


  • soso  (03.09.17 13:08:56) 
Türkiye kadın dernekleri federasyonunun türkiye ensest atlasını ve bu çalışmalar esnasında canan güllünün karşılaştığı tepkileri araştırmanızı tavsiye ederim.


  • Phoebe  (03.09.17 22:03:14 ~ 22:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.