[]

iş bulmak...

iki aya yakındır işsizim. bir duyuruda da yazdığım gibi, saçma bir sebepten çıkarıldım işten.

kira faturalar derken bir ayı borç harç hallettim ve yenileri kapıya dayandı, deniz bitti...

atanmamış öğretmenim. ticarethaneye dönen özel öğretim kurumlarından ve torpille iş görülen devlet kurumlarından ümidimi kestim.

son üç yıldır bir restoranda çalışıyordum. çay, kahve yapmak işimken; aynı zamanda bulaşık yıkama, gerektiğinde garson/komi gibi çalışma, valelik yapma, kebap/kokoreç/balık pişirme işlerini de yaptım, kasaya da baktım.

bu tecrübemle iş arıyorum. kariyer vb sitelerden olmuyor, dolaşarak olmuyor. illa bir tanıdığın tavsiyesiyle giriliyor bu tarz işlere.

eski işimdeyken de yine bir duyuruda bahsetmiştim... görgüsüz, kültürsüz adamların yanında çalışmak istemiyorum ama bu sektör/ortam da öyle genelde.

şimdi bir tanıdığın aracılığıyla türkü bar denen ucube bir yere başlayacağım ister istemez. türkü severim dinlerim de, türkü bar konsepti, türkülerin içkiye meze yapılması ayrı bir sıkıntı.

duyuruda iş/işçi arayışları yasal değil. bu sebeple soru olarak soruyorum, dileyen arkadaşlar özelden ulaşabilir.

çevrenizde genelde kariyer siteleri üzerinden mi, tanıdık aracılığıyla mı iş bulunuyor?

edit: branş, sosyal bilgiler öğretmenliği. ingilizce derdimi anlatabilsem de, biliyorum diyemem.

 
Ingilizce biliyor musun? Turkiye'de Ingilizce biliyorsan her zaman is bulabilirsin.

Resim ya da matematik ogretmenligi okuduysan ornegin bir magazada ise basla. Zamanla yukselip mudur de olabilirsin. Ustelik en temiz islerden biri. Ama dis gorunusune dikkat etmen gerekli.
  • Traveller  (02.09.17 18:51:41) 
Benim bir ilkokul arkadaşım da sosyal bilgiler öğretmeni. İş bulamayınca polis oldu diğer herkes gibi. Onu bir deneyebilirsin yaşın uygunsa. Mezun olur olmaz göreve başlıyorlar.

Carrefour, Kipa, Migros gibi büyük marketlere de iş başvurusu yapabilirsin.
  • dissendium  (02.09.17 19:06:31) 
Abi daha bugun taksici de benzer dertlerden yakindi sansa bak ki o da sosyal bilgiler ogretmenligi mezunuydu valla uzuldum diyecek bir seyim yok umarim sansin yaver gider de iyi bir seyler bulursun yoluna girer islerin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.09.17 20:20:25) 
Kariyer siteleri boş bir kere, onu salla.
Herkese verdiğim bir tavsiye var, kendimde yapmıştım zamanında;
Telefon rehberindeki herkese mesaj çek, uygun bir dille "bu aralar bostayim, bir süre daha böyle devam edecek gibi, eğer çevrenizde uygun bir iş olursa beni göz önünde bulundurun" gibi bir mesaj çek. Çok işe yaradığını göreceksin.
Ayrıca böyle türkü bar gibi yerlerde iş sahibi olanlarla aranı iyi tut, samimi ol bir süre sonra çok işine yarar.
  • etna  (02.09.17 20:39:47) 
Cebimde, giderken borc aldigim 50 tl'den kalan 45 tl'nin 25'ini de birakarak, yevmiye de almadan çıktım bir de iyi mi? Yarin hesaplasirmisiz. 25 tl'yi de raki maki bilmem ne alacaklardi lazimdi... saka ya tam


  • runagain  (03.09.17 06:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.