[]

Burs verilecek kişide aranan özellikler

Burs verecek olsaydınız, alacak kişiyi hangi kriterlete göre seçerdiniz? Sizin için hangisi daha önemli? Üniversite, not ortalaması, maddi durum, alışkanlıkları vb.




 
Lys puanı
Maddi durum
Bölümdeki başarı

Kriterlerim olurdu.
  • gölgede aynı  (02.09.17 18:37:12) 
Maddi durum ve başarı en önemlisi.
Onun dışında alışkanlıklar benim için mühim olurdu. Yani günlük 10 lira sigaraya veren birine ne diye burs vereyim ki.

  • estranged  (02.09.17 18:42:18) 
Bolumdeki basariya gore almak cok sacma. Fakirsen hic tembellik yapamazsin demek oluyor. Fakirsen universite hayati yasatmak istemiyor buradaki burs.

ABD'de ornegin yalnizca ihtiyaca bakiliyor. Ailesinin yillik geliri azsa ogrencinin notuna bakilmadan ogrenci burs aliyor. Isterse tum dersleri DD DC olsun.
  • Traveller  (02.09.17 18:48:07) 
içkisini, sigarasını araştırmazdım ve bunları kullanması ya da kullanmaması benim için bir kriter olmazdı.

başarıyı da ölçüt almazdım. @traveller + 1

tek kriterim düzgün biri olması ve maddi durumunun kötü olması olurdu. düzgün biri olmasından kastım açık fikirli, kültürlü biri olması.
  • runagain  (02.09.17 18:53:25) 
lys puanı olayı çok saçma. bir insan sırf atıyorum balıkesir'de bir üniversitede mühendislik okuyor diye puanı düşük diye burs alamaması akla ziyan bir şey.
okul başarısı da kısmen sorunlu. köklü üniversitelerdeki hocaların tutumu sıkıntılıdır.

tek kıstas, maddi kriter olmalı.
  • blue eyes white dragon  (02.09.17 19:13:22) 
İhtiyaç bursu veriyorsam ailesinin maddi durumuna bakarım. Çok zenginlerse vermem. Gerisini sıralarım. Burs almak için fakirlikten ölmesi gerekmiyor. Kişi başına düşen gelire bakarım. Ailesi 10 bin alıyordur, 5 çocuk vardır. Benim gözümde bursu hak eder. Çoğu kurum ev araba var dediğinizde burs vermez. Kredisi devam ediyor, bankadan ipotekli olsa bile vermez.

Başarı bursu veriyorsam not ortalaması ve dönem içindeki sıralamasına bakarım. Maddi durum önemli değil. Başarı ödüllendirilmelidir. Çocuğun ortalaması 60 olsa bile dönem birincisi 70 ise bursu veririm.

Her iki grubu da mülakata alırım, arkadaşlarına sorarım. Arkadaşlarıyla geçimsiz, insanların ayaklarını kaydırmaya çalışan, hırs küpü, bencil, topluma faydasız insana burs vermem.
  • Lim5  (02.09.17 19:45:38) 
Üniversite, maddi durum önemli. Sigara içen birine de burs vermek istemezdim, muhtemelen ıleride burs verecegim birine de bunu soracağım.


  • cabiday  (02.09.17 20:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.