[]

Yavru köpeklere yapılan canilik ile ilgili desteğinize ihtiyacımız var.

Olayı anlattığım için biraz uzun görünebilir ama okursanız çok sevinirim.

Olay yeri: Aksaz kışlası / Marmaris

Erkek arkadasim askerlik muhletince kışlada gezinen sokak hayvanlarını uzun zamandır besliyor, artan yemekleri veriyor su veriyor. Hamile köpeklerden biri yakın zamanda doğum yapıyor ve 4 adet yavru dünyaya getiriyor, arkadaşim bu kopeklerin bakımıyla da ilgilenip göz kulak olmaya çalışıyor. Fakat bugün 02.09.2017 tarihinde yavruların bulunduğu yere gittiğinde 3 yavrunun da kulağının kesik olduğunu görüyor ve yavrulara ilk yardimda bulunmaya çalışıyor. O sırada yerde gördüğü kulak parçalarını ve jileti de alıp saklıyor.
Devamında bu canilikten mesul olduğunu düşündüğü eri bulup durumu anlatıyor ve hakkında şikayetçi olacağını, ahirette de yakasını bırakmayacağını söylüyor. Bunun üzerine bu er tarafından, rütbeli erkanın gözleri önünde darp ediliyor. Bu durumu rapor etmek için birliğine geçiyor fakat muhatap olduğu nöbetçi astsubay darp eden erin birliğinden olduğundan ötürü pek ilgilenmiyor, bunun üzerine arkadaşım, erin adını nöbetçi astsubaya sorduğunda birçok hakarete maruz kalıyor.
Erkek arkadaşım acil polikliniğinde darp edildiğini beyan ediyor ve burada da adli rapor tutuluyor. Daha sonra birliğindeki nöbetçi astsubay tutanak tutulması gerektiğini, fakat bu tutanağı onun değil olay yerindeki (er yemekhanesi) nöbetçi astsubayın tutması gerektiğini söylüyor. Arkadaşım bu tutanak için er yemekhanesine gidiyor ve tutanağın daha sonra teslim edileceğini öğreniyor. Bana ilettiğine göre, bu esnada rütbelilerin tavırları da hiç iç açıcı değil. "Bu ülkede insanlar öldürülüyor, hayvanlara mı bakacaklar" diyeninden tutun, "Bu işin sonunda hiç bir şey çıkmaz" diyenine kadar her biri mevcut.

Buna binaen arkadaşım hukuki boyutta her şeyi yapmaya hazır fakat herhangi bir yardım ya da muhatap bulabilmiş değil. Kendisi Salı günü terhis oluyor ve sivil mahkemeye dava açmayı düşünüyor. Fakat arkadaşım hukuki olarak yalnız kalmış durumda. Bu konuda sesimizi duyurmamız için herkesin yardımlarını bekliyoruz. Bunun peşini bırakmak istemiyoruz. Önerebileceğiniz fikirlere açığız, danışabileceğimiz avukatlara ihtiyacımız olabilir.
Resimler aşağıdadır.


---Rahatsiz edici icerik ---

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
--- Rahatsiz edici icerik ---

Edit: Kopeklerin kisladan alinmasi ile ilgili talebi de olmus arkadasimin, eger bir derbek sahip cikarsa bakim masraflarini ustlenebiliriz.

Edit2: Bayram diye kamu dairelerinde pek muhatap bulamiyoruz fakat sikayetlerimizi an itibariyle bimere, belediye zabita ekiplerine, orman ve su isleri mudurlugune ve hayvan haklari derneklerine ilettik. Lutfen yardimlarinizi esirgemeyin.

Edit3: Askerdeki arkadaşımdan aldığım bilgiye göre dün yavru köpekler için barınaktan gelmişler, Marmaris hayvan koruma derneğinden gelen bir kaç kişi de oradaymış. İlgileri ile ilgili kendilerine buradan da teşekkür ediyoruz. Köpeklerin sağlığıyla ilgilenmiş ve barınağa ulaştırmışlar. 1 yavru köpek kayıptı, bugün bulup onu da götürmüşler. Barınakların genel vaziyetiyle ilgili medyada hoş haberler görmesek de askeriyede olduğundan daha iyi olacağını umuyoruz. En azından bu yavrular için yapabilirsek yuva bulmayı da deneyeceğiz. Bunu yapan kişiyi de ifşa etmişler, peşinde olacağız. Hepinize teşekkür ederiz:)

 
@Trollziya

Askeri mahkemeler, ceza evleri kapatildi. Arkadasim kopeklerin buradan alinmasini talep ediyor. Barinaga alinmasi neicesinde tum masraflarini ustlenecek yavrularin.
  • ameliee  (02.09.17 17:09:41) 
@Trollziya Aksaz sivil yerlesime ve hareketlilige kapali bir deniz ussu maalesef. Etrafi tellerle degil daglarla cevrili :(


  • ameliee  (02.09.17 17:38:31) 
@Trollziya evet bu köpeklerdi, diğer yavru ve anneyi ertesi gün bulabilmislerdi. Haberde ismi geçen hayvan koruma derneği konuyla ilgilendiler, onlara teşekkür ediyoruz.


  • ameliee  (10.09.17 00:32:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.