[]

Avrupa'da Türklere karşı tutum

Merhaba,

Sizce Avrupa'da Türklere karşı ırkçılık ya da ön yargının en yüksek ve en düşük olduğu ülkeler hangileri?
Polonyalılar Türklere karşı baya ırkçılık yapıyormuş diye duydum.
Almanya'da ön yargı varmış.
Geçen de birisi söyledi İrlanda ya da İskoçya, bir dönem kadar burada Türk ve başka bir ırktan birini öldürmenin cezası yok muymuş çok az mıymış neymiş. Orada bi nefret var mı?

Teşekkürler

 
Avusturya ve almanyadaki onyargi degil, tc gocmenlerinin %70si bizim bile comar dedigimiz tipler. Modern, egitimli insanlara karsi onyargi yok, varsa tanimadan once olan onyargi.

Burada postanede calisan turkler bile gurbilerle muhattap olmamak icin isim rozetlerine almanca isim taktiriyolar shsjsjsj

Neyse. Polonya ama net irkci, sirplar ne olursa olsun pek sevmez (ha cok harika sirp arkadaslarim var da polisler nedense sevmiyor!!)

Ukrayna ve rusya'da da irkcilar var.
kazakistan'da da turkleri pek sevmezler.
  • kuehles blondes  (02.09.17 14:11:24) 
İyi tutum sergileyen ülke yok. Her türlü eksidesin. Dediğin izlanda idi sanırım. Osmanlı dönemindeki türk korsanlara karşı yapılmış bi yasa. Geçerliliği yoktur tabii ki. Bosna Hersekte sevilirsen sevilirsin. Orayı da avrupa sayarsan. Başka bi yer bekleme.


  • glamdr1ng  (02.09.17 14:17:27) 
Turkiye'de senin disladigin tipleri Avrupalilar da disliyor. O nedenle onlarin disladigi cafede kiz arkadasiyla oturan, isine giden normal insanlar degil; sen kiz arkadasinla otururken ona yavsayan, isi olmayan mahallede mafya gibi takilan tipleri sevmiyorlar ki haklilar.


  • Traveller  (02.09.17 14:36:14) 
Öncelikle Avrupa'nın kafa yapısını değerini bilmen ve uyum sağlamak gerekir.

Avrupa'lı uyumlu kurallara bağlı toplum huzuru ve onun güvenlik kaygısını zedelemeyen göçmen yabanci görmek ister.

Çok laubali ve aşırılık Uyanıklik kurnazlık manipüle etmek kuralları esnetmek değiştirmek onlara göre değil.

Orta karar saygılı dürüst güven veren ve dinci yobaz olmayan insanlara özellikle eğitimli kesime karşı bir sorunları yok ama bizim Türkler orda % 70 sorunlu dinci olanlar, toplum huzurunu kaçıranlar kuralları zorlamaya çalışanlar ve eğitimsiz kesim malesef.

Bu dediklerim Almanya için. İş konusuna gelince türk olduğun için kapı açılmaz başarılı isen alman'dan yetenekli isen yükseltme yapılir. BMW fabrikası arge bölümünde Hindistanli türk vs mühendisler var onlar başarılı ve uyumlu oldukları için ordalar mülkiyetine göre değil.

En basitinden biryere müdür atanan kişi hemen kendi hemşerilerini yerleştirmeye bakar almanlar'da önceliği Kendi adamına verir gayet doğal onlarda ki sosyal hak burda varmış gibi Türkler yükseltmeyorlar haksızlık.

Genç nesil internet ile dünyayı artık iyi biliyor ve tanıyor eski kesim ise önyargılı azıcık onlara Güleryüz ve saygı ve güven eşiğini asarsaniz o insanlarda size saygı duyar zamanla.

Almam profili böyle diğer ülkeleri bilemem. Birde bizim gurbetçiler aşırı görgüsüz Almanya'da bir Türk'u 1 km uzaktan görünce tanırım :)
  • Fritz-X  (02.09.17 15:25:12) 
Yukarda cevapta Kazakistan Türkleri pek sevmez diyen arkadaş kaç kere gitti acaba Kazakistan a? Ben 4 kere gidip geldim Türkleri gayet seviyorlar, saygı duyuyorlar ben hiç kazak tanımadım Türklere karşı önyargılı olan.


  • atcapar  (02.09.17 16:44:52) 
Mobilden girdiğim için edit yapamıyorum Avrupa'da ve dünyada Türklere karşı ön yargı var Mıdir bilmem ama ne ekersen onu biçersin insan gibi yaşasan kurallara uysan etkiye sütlüye karışmasan her ülkede normal yaşarsın sonuçta alnında bu Türk'tür diye yazmıyor.


  • atcapar  (02.09.17 16:48:32) 
Bence Türklerin kendi arasında yaptığı ayrımdan daha kötü değil. Türkiye'de vatandaş olarak yasa önünde bile eşit değilsin, torpil yoksa bazı işler hatta okullar bile imkansız vs. Kuzey avrupadayım 1 yıl oldu ve ciddi bir olayla karşılaşmadım. Dolusuyla ülke gezdim avrupada, yine benzer.

Şuanki duruma bak, Türkiye'de suçsuzken khk ile ağzına sıçılıp içeri atılabilirsin ve ne olacağı belli değil. Pasaportunu bile iptal ediyorlar belki de suçsuzken. Burada tüm yasalara ve kurallara uyduğun halde, göçmeni durduk yere ülkeden kovduklarını düşünemiyorum bile, bırak hapse atmayı.
  • christopher nolan  (02.09.17 16:58:34) 
@atcapar tabii alnımızda Türk yazmıyor da mesele Türk olduğumuzu öğrendikten sonraki davranışlar. Tabii ki yine bir olay sonucu genellemek yanlış ama çok fazla benzer olay oluyorsa bir kanıya varabiliriz. Mesela geçen yıl Ukrayna'da bir adam bana yol tarif etmeye çalışırken bir kız gelip yardım isteyip istemediğimi sordu, sonra şakayla karışık diğer adamın anlatamayışını falan konuştuk. Sonra nereden olduğumu sordu ben Türk diyince resmen kaçarak uzaklaştı, benim şimdi gitmem lazım vs. diyerek. Şimdi buradan bütün Ukraynalılar ön yargılı diyemeyiz ama böyle şeyler yaşanıyorsa sık...


  • senolll  (02.09.17 17:06:43 ~ 17:13:46) 
@atcapar

Kazakistan santiye olaylari vb. ve bizzat tanidigim insanlardan duyduklarim. Yoksa kendim gitmedim.

Ben de sirf kendi uzerimden gidersem ya da cevrem uzerinden "turkleri seviyolar ve cool buluyolar" diyebilirim tabi.
  • kuehles blondes  (02.09.17 19:03:27) 
Almanyada irkcilik siddet iceren davranistan daha cok gizliden ayrimcilik yaparak oluyor. Elbette almanyada yasayan egitimli turklerin bu onyargiyi yenmesi daha kolay ama her ne olursa olsun biraz problem oluyor.

Ornegin ise kabul edilirken eger bir ABD, ingiliz, avustralya vatandasi varsa ilk onlari aliyorlar ingilizce ana dilleri diye. bu anlasilabilir. Ispanyol, italyan daha sonra geliyor avrupa kulturu diye, pratikte bi yarari yok ama anlasilabilir. Daha sonra cin, hindistan, brazilyali, arjantinli, rus da bir Turk vatandasina gore avantajli. Bunin icin anlasilir bir nedenleri yok. Bununla ilgili bir arastirma yapmislar tamamen ayni ozellikte iki CV ile ama avrupali bir isimle ise basvuruyorlar ve 10 basvurudan 7sine cevap aliyorlar. Turk ismi ile basvurunca 10 basvurudan sadece 3 tanesi geri donuyor.

Ornegin almanyada calistigim is yerinde ortamda ben olmamam ragemen "cocugumu o yuvaya gondermek istemiyorum cunku orada cok turk cocuklari var" diyebiliyorlar. Buna gerekce olarak cocuklarinin almancasinin bozulmamasi, ama daha cok ispanyol cocugun oldugu bir yuvada ayni kaygilari olmuyor.

Ya da bir etkinlige gittikten sonra rahtlikla "cok kotu bir etkinlikti, cok fazla turk vardi" diyebiliyorlar. Buna gerekce olarak turklerin cok gurultucu olmasini gosteriyorlar. Ama turklerden cok daha gurultucu olan italyanlarin ayni davranislari sempatik geliyor.

Turklere cok iyi ev ve araba yakistiramiyorlar, bana su soru cok soruldu "turkler bu kadar luks arabalara nasil biniyor, parayi nerde buluyorlar, ne gibi pis is ceviriyorlar" diyebiliyorlar. ama bilmiyorlar ki kucuk bir donercinin kazanci bircok yoneticinin kazancini gecebiliyor. turkler de sirf inadina o kadar pahali arabalara biniyorlar ki kiskanmamak elde degil. cunku turkler gosterisi seviyor.

bir ortamda bir hintli, bir cinli, bir turk var ise muhabbet hintli ve cinliye yonelecektir. turke kulturel bir soru sormazlar, turk kulturunu merak etmiyorlar cunku kafalarinda basma kalip gurbetci davranislari var.

Turklere yuksek bilgi birikimi gerektiren isleri yakistiramadiklari da oluyor. kendi aralarinda temizlikci, donerci, araba tamiricisi turk espirisi yaparken doktor, muhendis bir turk ile karsilasinca saskinlikla beraber kiskanclik olabiliyor.

Ama her ne olursa olsun bizim turkiyede roman, suriyeli (bir yargiya varmak icin kurt konusu ise politize oldugu icin cok daha karisik) vatandaslarin asagilanmasi kadar degil. Anadolunun bir koyunden gelen aksanli koy turkcesi konusan bir turk asla bir yonetici, yada magazada calisan olamaz turkiyede. Hatta ve hatta duzgun turkce konusan da dezavantajlidir, avrupa gormus, icine kirik ingilize bulunan aksan buyuk sirketlerin beyaz yakali calisanlari icin yukselme sebebi. Yani bizde irk, cinsiyet, aksan, memleket ayrimciligi daha fazla. Bizde de kimse cogunlugu suriyeli olan bir yuvaya cocugunu gondermez. Bunun yaninda almayadaki turklere karsi ayrimciligin en buyuk nedeni yine turkler, bu onyarigiyi olusturacak ne kadar kotu davranis var ise hepsini yapiyor buradaki turkler. Turklerin bunlari yaptigi icin de beyinlerinin bir kosesinde irkcilik olan bazi almanlar almanlar icin bir bu bir neden oluyor.
  • emrahday  (02.09.17 19:55:18 ~ 04.09.17 10:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.