[]

Meskensiz ev ve serefsiz ev sahibine ne yapilabilir?

Ozet: ev sahibimin basina asagidaki sebeplerden oturu bela olmak istiyorum, ne onerirsiniz?

Merhabalar. 1 ay kadar once dubleks bir dairenin girisi ayri olan ust katini kiraladim. Ev sahibi elektrik ve suyun ortak oldugunu ve faturalarin ikiye bolundugunu, ama dogalgazin ayri oldugunu soyledi. Emlakci da alt katta tek kadin yasiyor dedigi icin kabul ettim, cunku ev cok minnos. Gorusmeye gittigimde de yalnizca bu kadin vardi ve o da cok minnostu, bahsi de gecmeyince ben yalniz yasadigini dusunmeye devam ettim. Cunku malin tekiyim. Tasininca anladim ki standart 4+bol miktarda torunlu misafir, ortalama 6 7 kisiler.

Neyse. Tasindigim hafta internet baglatmak icin gittigimde ust katin ayri mesken gorunmedigini, bu yuzden internet baglanamayacagini, yalnizca alt kattan cekilebilecegini ogrendim. Ev sahibine sorunca evet dedi, bu yuzden ikametimi de tasiyamiyorum, ev sahibiyle birlikte gidip alt kata misafir olarak kaydolabiliyorum sadece. İlaveten, biz kira sozlesmesi yaparken ev sahibi kirayi bankadan yatirmami, kendisinin geliri beyan edecegini soylemisti, 2 gun once fikir degistirdi ve elden ver dedi, sehir disindayim bi sure diyince de tamam bankadan yolla ama kira yazma dedi.

Buraya kadar hadi diyelim sineye cektim. Yine 2 gun onceki kira konusmasinda bana 138 lira su parasi geldigini, yarisini gondermemi soyledi. Ben de dogalgazimin sorun cikarmasi sebebiyle zaten 2 hafta gec baglandigini, bu sure zarfinda evde banyo bile yapamadigimi, 1 hafta da sehir disinda oldugumu ve 69 liralik bir tuketim yapmis olmamin mumkun olmadigini, bunun biraz adaletsiz oldugunu soyledim. Ki kendisi bana kiraciyla birlikte standart 90 lira geliyor su parasi demisti biz ilk gorustugumuzde. Neyse, daha sonra bu sinirlendi telefonu kapatiyorum ben dedi, ama kapatamadi, arkamdan ogluyla konusmalarini duydum. Hakkimi savundugum icin "bu ne terbiyesizlik" dediler. Benim de cinlerim tepeme cikti, 3 kurus icin canimi sikmiyim diye yolladim paralarini, sonra aradim soyledim yolladim diye, "yalniz bu ise bi cozum bulmamiz lazim, sorun yasamayalim boyle bi sey icin, bosu bosuna agzimizin tadi kacmasin" dedim harfiyen, cirkef cirkef "senin kacmasin bizimki de kacmasin" diye cemkirdi, cunku kendisi bir embesil, biraz daha soylendi ve kapatti.

‌Tasindigimdan beri baska pislikler de yaptiklari icin (once buzdolabi hediye edip ben diger esyalari aldiktan sonra geri istemek gibi) ben acayip bilenmis durumdayim. Sifirdan ev dosedigim ve baska bi eve tasinamayacagim icin beni koruyacak, ama bu paragoz serefsizlerin anasini belleyecek ne yapabilirim? Benim biraz daha fazla para vermekle bi derdim yok, yeter ki bu uckagitcilarin da basi agrisin.

 
Ortak olan her şey için süzme saat. Hesaplar ne kadar kullandıysanız onu ödersiniz hiçbir şey diyemezler.
Senelerdir aynı durumdayım, o üst katlar sıkıntı. Elektrik ortak olduğu için sigortanız da ayrı değildir diye tahmin ediyorum. Biz birkaç kez mağdur olduk bi hafta tatile gitmişler sigorta attı ve bozdolabındaki her şey çöp oldu.
Kira olarak işaretleyemezsiniz resmiyette var olmayan bir ev ise başı belaya girer onu uyarmışlardır ondan vazgeçmiştir. Kira olarak işaretlemeseniz bile açıklama olarak şu adresteki şu nolu evin kirası yazın, ki yarın öbür gün usulsüz sizi evden atmaya kalkmasın.
Çok sıkıntı çıkarırsa eğer, dubleksten ayırma evi resmiyette ayrılmadıkça kiraya vermesinin suç olduğunu, şikayet etmek istemediğinizi ancak mecbur kalırsa yapacağınızı söyleyin. Süt dökmüş kediye dönüyorlar.
  • bir nick var benden iceri  (02.09.17 01:32:28) 
Suzme saati soyledim ama yanasmiyorlar, ama en son soylediginiz cumle kullanisli olabilir, o sekilde tekrar deneyebilirim sansimi. Kira olarak isaretlemicem dersem belki bankaya da ikna olur. Bi de bunlar ordu gibi, kayni da mali musavirmis, her turlu pislik o heriften cikiyo zaten, tek basima gorunce cok eziyorlar. Bakalim, umarim boyle demek ise yarar.


  • cansins beybi kolonya  (02.09.17 01:39:49) 
bu dert seni verem eder kardeşim. bir kiracının yapmaması gereken her şeyi yapmışsın.


  • Delay Fuze  (02.09.17 01:39:53) 
@Delay Fuze ya evet biraz enayilik var da bende


  • cansins beybi kolonya  (02.09.17 01:43:07) 
Süzme saat takılmadıkça 5te birini ödeyeceğim faturanın deyin. Altrakiler 4 kişi siz tekseniz, payıma düşen 5te bir oluyor ya da süzme saat takın bilelim kim ne kadar harcamış deyin.
Siz çirkef olunca çogzel yola geliyorlar. Cidden

  • bir nick var benden iceri  (02.09.17 01:46:59) 
son altı ayda, altı ev değiştirdim. biri benim kiraladığım, diğerleri paylaşımlı evdi. bu süreçte resmen battım...

ev kiralarken ya da paylaşımlı eve çıkarken, en şirin ve minnoş halimizi takınıp konuşmamamız gerekiyor. "o da sorulur mu canım" dediğimiz şeyleri de sormak gerekiyor, "o da söylenir mi canım" dediğimiz şeyleri de söylemek gerekiyor. siz utangaç, geçimli, anlayışlı oldukça karşıdaki aslan kaplan oluyor.

arkadaşlar tavsiye vermişler. ekleyecek bir şeyim yok... yalnız değilsin demeye geldim.
  • runagain  (02.09.17 01:52:50) 
@bir nick var benden iceri yaa cirkeflesirsem ben evde yokken esyalarimi kapinin onune koyarlarsa diye tirsiyorum, ya da cik evimden filan derse?

@runagain ben de son 3 yilda 9 kez tasindim, 5i sehir degisikligi. İmanim gevredi serefsizim yaa. Tesekkurler destek icin.
  • cansins beybi kolonya  (02.09.17 01:54:49 ~ 01:56:08) 
maddi durumu bilmemekle berabwr boyle bir eve cikmak bastan hata olmus. su parasini gondermemiz de ikinci hata olmus. ben olsam yol yakinken o evden cikarim cunku boka saracak belli.

cikmayacak iseniz, suzme saat takilana kadar kisi sayisina bolerim diyeceksiniz. ikisine de yanasmazlar ise ben olsam butun musluklari elk acik birakir oyle cikardim evden sabahlari.
  • oscar  (02.09.17 02:25:12) 
biraz daha giderli olman lazım kanky. sıkıntılı bişey ama yapmalısın.


  • dunyanineniyiinsani  (02.09.17 08:23:29) 
@oscar maddi durum: yok :) evden cikmak su an icin secenek degil, belki birkac ay sonra, ama herkesin ortak onerisine uyup cirkeflesicem artik son care.


  • cansins beybi kolonya  (02.09.17 13:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.