[]

Aşırı uyuma

Selam

Günde 1 doz prozac ve "antihipertansif" diye geçen ama ritim bozukluğu için verilen dilatrend 12.5 mg alıyorum. Her gün ilaçları aldıktan yarım saat sonra aşırı bir ağırlık, uyku, bitkinlik ve özellikle ense bölgesinde bir ağrı oluyor, kendimi taşıyamaz oluyorum ve uyuyorum. Şimdilik hastaneden randevu alamam, iş günü gelip randevu için başvurunca da kim bilir ne zamana verirler. O yüzden bilen varsa diye buraya sormak istedim.

Bu uykular ağrılat bitkinlikler normal mi ve geçecek mi? Normal değilse doz düşürmekten olur mu (4 gündür prozac'ı 1.5 doz değil 1 doz içiyorum da)? Ne düşünmem lazım bilmiyorum, gece uykusunu 8-9 saat uyuduğum halde gündüz de 4-5 saat uyumak çok acaip geliyor.

 
Ne yazık ki aynı durumu ben de yaşıyorum. İlk ayı günde bir doz, geri kalanı günde iki doz olmak üzere bir yıldır Prozac kullanıyorum. Kullanmaya başladıktan bir iki hafta sonra hissedilir bir halsizlik, bitkinlik ve uyku hali yaşamaya başladım. Şu an alarm kurup gece 9 saat uyuyup kalkıyorum. Kahvaltıdan sonra tekrar uyku bastırıyor. Kafamı yastığa koyduğumda 10dk'da uykuya dalabilecek kıvama geliyorum. Gün içinde dayanamayıp 1 - 1 buçuk saat uyuyorum. Uyandığımda hala uykulu ve bir o kadar daha uyuyabilecek seviyede oluyorum. Doktor da bu yan etkileri normal karşılıyor.

Özetle bir yıldır çok zorlanıyorum. Sürekli uykulu ve halsiz olmak çok rezil bir durum. Hiçbir şey yapamıyorum. Artık her gün bir türk kahvesi içiyorum kahvaltıdan sonra. Gün içinde de bir filtre kahve biraz iyi geliyor.

En son doktora gittiğimde uykumu açması için Modiodal adlı bir ilaç verdi. İlaca dair yorumlar çok iyi ama aşırı uykulu olduğumda bende bir işe yaramadı. İlacı içip yarım saat sonra uyudum hep. Normal uykululuk durumda yarım saat bir saat sonra bir normalleşme yaratıyor. Harika bir şekilde uykusunu almış ve enerji dolu bir insan yapmıyor ama normal insan seviyesine getiriyor. Tabii Modiodal + türk kahvesinden bahsediyorum :)

Sonuç olarak aşırı mutsuz ve huzursuzum. Bir an önce ilacı bırakmak istiyorum ama kullanım sebebim olan anksiyete de bu uykusuzluk haliyle yarışır bir kötü hal yaratıyor insanda. O yüzden şimdilik devam ediyorum :/
  • runrunrun  (31.08.17 22:41:50) 
prozac ı saat kaç gibi alıyorsun bilmiyorum ama akşam yatmadan alabilirsin


  • shotgunwoman  (31.08.17 22:59:28) 
@shotgunwoman

Doktorum sabah kahvaltıdan sonra içecen dedi. Öbürünü önce akşamları iç demişlerdi sonra başka bi doktor sabah kahvaltıdan sonraya aldı. Alınca böyle oldu. Hmmmm bak bu detayı unutmuşum. Çok teşekkürler.
  • yaren  (31.08.17 23:01:59) 
akşama çevirebilirsin prozac ı. biz gün içinde uykulu oluyorum diyen hastaları akşama çeviriyoruz genelde


  • shotgunwoman  (01.09.17 18:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.