[]

itle dalaşmaktansa çalıyı mı dolaşıyorsunuz? yoksa dalaşıyor musunuz?

(git: #1220407) şu duyuruyla aklıma geldi.

ben genelde lafımı koyarım, laftan anlamayandan da kaçarım.

"kork korkmazdan, utan utanmazdan" atasözü de yolumu aydınlatıyor.

siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

 
bunlarin hepsi hesap kitap: atarlaninca su an oldugun konumdan daha iyi bir duruma gelecek misin? cozum olusturabilecek misin? yoksa bicaklanma riskin var mi?

ornek gosterdigin durumda atarlanmak cok salakca. bu tip bir aileyle ayni yerde oturmak sacmalik. bambaska hayat gorusleri. baska yere tasinacaksin.
  • no christ requires  (31.08.17 18:02:32) 
Kâh dalaşırım kâh dolaşırım. Kafama göre. Ama dalaşıyorsam muhatabım hakkında ümitli olduğumdandır. Boşuna zaman ve nefes harcamam yani.


  • yaren  (31.08.17 18:03:06) 
yaklaşım önemli. bina ortak alanıyla alakalı bi durum beni çok da ilgilendirmez. asansörde sigara içilmez evet ama bunu yapacak kadar mal değneği bi adama da direkt olarak "burada sigara içme" demem. konuşmadan anlatmaya çalışırım. genelde de anlarlar. bu tip insanlar sözlü anlatımı ofansif bulabiliyo. o yüzden hemen savunmaya geçiyolar. bakışlarla, hareketlerle anlatmak en güzeli.

çalıyı da dolanmam pek. her çalıyı dolanacaksak kepenkleri kapatıp gidelim zaten.

dinsizin hakkından imansız gelir.
  • Delay Fuze  (31.08.17 18:04:09 ~ 18:05:15) 
İtin her itliğine tepki vererek ömür geçmez.

İtin her itliğine boyun eğerek ömür geçmez.

Sınırları belirleyip arada sırada diş göstermekten, dalaşmaktan çekinmemek gerek.
  • lafıolmaz  (31.08.17 19:37:22 ~ 19:38:21) 
sozel durumlarda caliyi dolasirim. fakat birine eziyet soz konusuysa iti it olduguna pisman ederim, hic cekinmeden dalasirim.


  • evde liyakat kalmamis  (31.08.17 21:11:33) 
Eğer genel olarak hele çocuk veya hayvana yapılan kötü hareket varsa elimde olmadan tepki veriyorum ama bağırıp çağırmak değil napıyosunuz gibi, onun dışında laftan anlamayacak kişilere laf anlatmam çalıyor dolaşırım.


  • mslny  (31.08.17 21:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.