[]

Gezip tozmayı kutsallaştıranlar

Şimdi ekşisözlükte bir başlık gördüm genelde gezen tayfayı şöyle eleştirmişler

-eksisozluk.com Burada arkadaş herşeyin boşa yapıldığını söylüyor ..
-eksisozluk.com Burada instagram ve sosyal medyaya resim olayını eleştirmiş ..

Bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz ?

 
herkesin kendi tercihi bu şeyler. kimse kimseye karışmadığı, kimseyi çocukça terimlerle aklınca aşağılamaya çalışmadığı sürece sorun yok.

dışarıda susuzluktan ölse bir şişe su almayan tanıdıklarım oldu. ha, bugün adamın hatırı sayılır bir varlığı var, benimse hiçbir şeyim yok.

ne yeme içmemde ne de zevkimde çok kısmam, hatta biraz müsrif bile sayılırım. ama cimriliktense müsrifliği tercih ederim. aslında ikisi de yanlış, en iyisi orta yol.

sosyal medyada yenilen içilen mekanları paylaşmayı ben de hoş bulmuyorum ama dileyen yapar bana ne. gezilen mekanları paylaşmada ise sorun görmüyorum. aradaki fark, sanırım birinin insanların yiyip içemeyecekleri görmelerinin bana hoş gelmemesi. ayıp diye düşünüyorum. gezme olayı da benzer gerçi ama en azından açlık/susuzluk gibi birinci sırada bir şey değil.
  • runagain  (31.08.17 14:32:18) 
Dogru. Insanlar sirf sosyal medyada paylasmak icin gezer, mekanlara gider oldu. Hayati kendisi icin degil sosyal medya icin yasiyor insanlar. Ilgi orospulugu hat safhada.


  • i m sick tired  (31.08.17 14:37:47) 
fotoğraf çekilmekten başka aktivite bilmeyen tipler yıllarca zen eğitimi alıp gelmiş gibi eylemlerini kutsiyet atfederek anlatıyor. eleştirilere şiddetle katılıyorum.


  • ben demistim zaten  (31.08.17 14:50:58) 
Bununla ilgili bir sosyal araştırma var. Kaynağını daha sonra hatırlayıp yazarım ama özetlemek gerekirse bu araştırma insanların artık tatillerini "başkalarına anlatabilme ihtimali" üstünden kararlaştırdıklarını gösteriyordu. Yani bazı kişilerin sırf bir kimlik yaratmak amacıyla bir şeyler yaptıklarını düşünüyorum ama genel yaklaşımım "herkesin hayatına hiçkimse karışamaz" şeklinde.


  • sopiro  (31.08.17 14:58:40) 
İnsanların sırf sosyal medyada fotoğraf çekmek için bile farklı kültürleri, yerleri gezmesi neresinden bakarsan bak olumlu bir gelişme, hele ki bizim insanımız için. Sebebi ne olursa olsun, kendi habitatının dışına çıkmak, dünyayı, insanları tanımak ufuk açıcı bir deneyimdir. Gidiş amacı bunu değiştirmez.

"ama layk için gidiyor" e gitsin abi, hiç gitmemesinden iyi değil mi?
Bu eleştiri tarzı insanımızın ne kadar kötümser, olumsuz yönden bakma meraklısı, baltalayıcı olduğunun bir kanıtı daha. Bu yapılan eleştiri bir tespittir ve ben de katılıyorum , sırf moda olduğu için yapan çok kişi var. Ama salak saçma şeylerin moda olmasındansa bu olsun moda, arkasındaki motif neyse ne, her halükarda kazanım sağlıyor. Ve bu eleştiriler bu şekilde düşüncesiz yapıldığı sürece bu gibi temelinde kazanımlar olan bir sürü eyleme bok sürülmüş olacak.

Bu durumdan memnuniyetsizlik duyabilirsin, oraya gidenleri samimiyetsiz de bulabilirsin ama işin bu başlıktaki kadar bombardıman haline gelmesi toplumdaki kötücüllük ve art niyetin sonucudur. Ben de onların tarzından gidip "bu sert eleştirileri yapanlar gidemedikleri için kıskananlar ve bir tek onlar gitmiş olsun başkası gitmiş olmasın diyen ezik ve farklı olma çabasındaki ergen ruhlardır" diyebilirim pekala.
  • Bruce  (31.08.17 14:59:41) 
Seyahat dunyanin en guzel etkinligidir. Mahallesinden disari cikmayan balkonda atletle cay icen adamdan baska da bir yorum beklenmez elbette. Zaten diger ulkeler Turkiye'yi kiskaniyor saniyor.

Ben de tum parasini iPhone almaya ya da evine yeni koltuk takimi almaya yatiranlara ve bu isi kutsallastiranlari elestiriyorum. Seyahat (Bodrum'da otelden cikmamak degil - kentleri gezmek) insani egitir. Neden Jon Turkler, Osmanli'nin degismesini sagladi cunku Bati'yi gorduler.
  • Traveller  (31.08.17 15:01:43 ~ 15:06:14) 
olay gezmekten çok zevk almayla alakalı. eğer gezmek zor gelmiyor sıkıntıları seni rahatsız etmiyorsa ferahlatıyorsa güzel bir şeydir. eğer evde oturmak seni rahatlatıyorsa bu senin için değerli bir şeydir.

ev almak araba almak mal üstüne mal koymaktansa gezmeyi yeğlerim.
  • mikahakkinen  (31.08.17 15:02:54 ~ 15:03:18) 
hayat zaten övülmek beğenilmek üzerine kurulu. herkes farklı şekilde bunu tatmin etmeye çalışıyor. kimi araba alıyor kimi arabasını modifiye ettiriyor kimi kilo veriyor kimi koluna güzel kız, adam takıyor. kimse kimsenin hayatına karışamaz.


  • kelepir  (31.08.17 15:07:32) 
Bence tamamen israf hem para hem zaman açısından. 3-5 günde neyi gezip neyi göreceksin. Gittiğin ülkede 1 ay kalabiliyosundur o başka. Bilmemne şelalesini, kulesini görmüşüm bana ne. Elin turisti benim ülkeme gelip bir sürü kekoyla muhatap olup para dökerek gidiyor. Bizden de gidenler aynı.

Yurtdışına çıkmayı güç gösterisi olarak görüyorlar. Bunların çoğunun evi kira, bir sürü de borçları var. Bu gezgincilerin ortaya çıkması üzerinde instagram'ın etkisi çok büyük.

Yurtdışına çıkan değil lüks evi arabası olan övülür. En azından gerçek hayatta bu böyle. Sanalda yaşıyosan o başka.

Bu dediklerim kadınlar için geçerli olmayabilir. Kadının güzel olanının gezip tozarken paraya ihtiyacı yok.
  • empedokles  (31.08.17 16:15:00 ~ 16:18:45) 
Son derece haklı bir eleştiri. Bütün bu gezip tozma, yiyip içme goygoyunun 2 ayağı var. İlki sistem açısından ekonomik kısmı, insanları harekete teşvik etmelisin ki bu esnada ekonomik hareketlilik sağlanabilsin. Kimsenin ihtiyaç dışı tüketim yapmadığı bir dünya düşünelim, böyle bir dünyada sistem çöker. 2.si insan ayağı, zevk ve gösteriş düşkünlüğüyle ahmaklık birleşince bu türlü şeylerin değer kazanmaması mümkün değil. Seyahatin bütün sağlıklı yönlerini kabul etsem de bir kitapta okuduğum "seyahat ahmağın cennetidir" sözüne katılmadan edemiyorum.


  • harvey  (31.08.17 17:01:11) 
Elestirilere katilanlarin cogu farkli bir kulturu gormemis, farkli bir sehrin sokaklarinda yurumemis, havasini yasamamis olanlar goruyorum ki. Duzenli bir hayatin varsa ne vize almak zor ne de izin.


  • piremses  (31.08.17 17:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.