[]

sql sorusu

selam,
aşağıdaki gibi iki tablom var. isteğim user_id'lere göre group by yapıp domain_id'si maksimum olan site_id'yi almak

select table1.user_id, max(table2.domain_id) from table1
join table2 on table2.site_id = table1.site_id
group by table1.user_id

yapınca user_id ve domain_id geliyor ama bana site_id de lazım :( tekrar join'leyince veri çoklaması oluyor. site_id'yi group by a katmadan nasıl yapabilirim?


table1
user_id user_name site_id
1 fakyoras 111
1 fakyoras 112
2 fakyo 113
2 fakyo 112
3 fak 111
3 fak 114

table2
site_id site_adi domain_id
111 ekşiduyuru 22
112 ekşi 22
113 subetha 23
114 sub 23

umarım doğru anlatabilmişimdir elimdeki case'i :D

 
Bilgisayarda olmadığım için deneyemiyorum ama select dedikten sonra şu tablolardan şunları al demişsiniz ama orada site_id yok, böyle olunca site_id bazında birleştirir ama site_id sütunu olmaz elinizde.
Not: Sql acemisiyim.

  • pike  (31.08.17 10:33:51 ~ 10:35:14) 
öyle olunca site_id'yi de group by'a almak lazım ama onu istemiyorum :)


  • fakyoras  (31.08.17 10:58:36) 
2 group by yapmadan mümkün değil, ısrarcıyım diyorsan cross join ile bir şeyler çıkarılabilir belki.

veritabanın oracle'sa RANK fonksiyonları var, onlara da bir bakabilirsin.
  • celeron 300a  (31.08.17 12:03:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.