[]

550 mb, 720p kalitesinde 2,5 saatlik bir filme göre düşük değil mi?

şimdi torrent ile film indireceğim ama başlıkta da belirttiğim gibi, kalitesi 720p, boyutu da 550 mb diyor. sanki bir tutarsızlık var gibi. internet hızı zaten düşük ve önizleme de yapamıyorum. önceki izlediğim film boyutlarına ve kalitesine göre tutarsız gibi geldi. sizce nasıl ki bu veriler? bilgisayarımda film tutmadığım için kıyaslama da yapamıyorum.




 
çok düşük...


  • gotic  (30.08.17 23:37:28) 
MKE dir. Yani rip li video dosyasıdır. Muhtemelen sesten bir şeyler eksilmistir ama taş gibi izlenebilir. Bence sıkıntı yok.


  • westblack  (30.08.17 23:39:03) 
mkv olacak


  • westblack  (30.08.17 23:40:27) 
düşük. kaliteyi belirleyen bitrate'dir. bitrate starved diye bi kavram var. boyutu düşürmek için bitrate'in mına koyulmuştur bu da çamur gibi görüntü olur. 720p yazmasının bir önemi yok çözünürlüğü o sadece. sen gidip 1080p çözünürlüğe çok az bitrate verirsen sırf çözünürlüğü 1080p diye kaliteli bir görüntü olmaz. mkv olmasının da videonun kalitesi ile hiçbir ilgisi yok mkv denen şey konteynır yani sadece bir taşıyıcıdır codec değildir, videonun kalitesine hiçbir etkisi tesiri alakası bulunmaz veriyi taşır sadece.


  • rotten head  (30.08.17 23:52:28 ~ 23:55:14) 
X265 ise fena değil. Diğer türlü çöp.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (30.08.17 23:53:17) 
yukarda bi arkadaş da açıklamış, bitrate yüzündendir o. rarbg de media infoya bakarsan görürsün kaç olduğunu. 2-3k kbpsden başlar iyileşmeye, baktığım human planet belgeselinde 30 mbps :)


  • leontocephaline  (31.08.17 00:58:35) 
rotten head'in cevabı en doğru, ilerletiyorum:

* uzantının hiç bir önemi, anlamı yok. aynı filmi MKV ile 100 mb veya mp4 ile 8gb olarak da oluşturabilirsin.

* MKV bir format değil container'dır, içinde farklı türlerde dosyalar tutulur, (video, ses, altyazı, chapter bilgisi, vs.). kalite için doğrudan fikir vermez, MKV'nin içindeki videonun codec'i ve bitrate'i önemli

* büyük riplerde 5.1, 7.1 ses olur, ki bu AC3, DTS gibi baba ses codec'leri demektir, düzgün ses bitrate'i ile sadece ses bile 1-2 GB olabilir.

popüler torrent ortamarında dosya boyutu çoğu insan için daha önemli olduğu için düşük bitrate, kolay codec, stereo mp3 ses, küçük dosya.
  • celeron 300a  (31.08.17 03:13:28) 
çamur falan diyenleri çok takma eğer görüntü mevzusuyla çok ilgili ve bilgili bi şahıs değilsen gördüğün görüntü kalitesi hoşuna gidecek kadar olur o dosyada da. tabi 8 gb 720p versiyonla yan yana kıyaslarsan o zaman arada net bi fark olduğunu görürsün o ayrı bi şey çamur, çöp abartılı yorumlar. ancak ses konusunda herkesin farkedebileceği boyutta bi sıkıntı oluyor ama o da nerden ne şekilde izleyeceğine bağlı. vlc'den misal sesi epey arttırabiliyosun ya da kulaklıkla izliyceksen zaten sıkıntı olmaz, tvdense tvsine göre değişir vs. son olarak x265 (hevc) teknolojisiyle riplenmişse seste de sıkıntı yaşamayabilirsin o zaman 550 mb çok da düşük sayılmaz çünkü normal düşük falan olur. x264'te ortalama 1-1.5 gb arası oluyor o uzunlukta filmlerin düşük boyutlu ripleri, x264'te o aralıklarda olan film x265'te 550 mb'a gelebilir.


  • semaforo de medianoche  (31.08.17 04:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.