[]

TOEFL IBT tavsiyeleri

TOEFL IBT sınavına girmiş arkadaşlar, sınav anında uygulanacak stratejik tavsiyeleriniz neler olur?




 
Keske daha detayli sorsaydin, ornegin speaking icin Youtube'dan Notefull izle.

Turk kaynaklari calisma.

Calisirken Turkceyi araya katma.

Collocation ve preposition calis. Bunlari kullanman speaking ve writing'de puan getirir.

Reading icin 20 dk suresi tut ve sinav soru sistemine hakim ol.
  • Traveller  (30.08.17 23:08:39) 
@Traveller
Dostum teşekkür ederim, ama ben sınav anı için sormuştum. Yani hazırlık aşaması için değil. Notefull'u herkes öneriyor ona bakıcam ilk. IELTS Simon gibi kalitesiz bir şey değildir umarım. Darmadağın ve işe yaramaz taktikler içeren bir sitesi vardı adamın.

  • hümanist tabutçu  (30.08.17 23:13:19) 
Hm sinavda iki tanecik not kagidi verebiliyorlar. Daha fazlasini iste. Guya kagit tasarrufu yapacaklar ama senin icin cok onemli bir sinavi mahfedebilirler. Sinavdan hemen once yeterince kagidin oldugundan emin ol.

Speaking sirasinda yanindaki kisi falan seni dinleyebilir. Takma kafaya.

Ortam cok sicak ya da cok soguk olabilir. Sort ceket al yanina.
  • Traveller  (30.08.17 23:21:10) 
eger ingilizceniz iyi ise - yani grammer falan calismaya ihtiyaciniz yoksa- notefull yeterli gelecektir, adamlar sinavin nasil oldugunu birebir anlatmis. bence baska bir seye ihtiyac yok.
yine sanirim notefull'da anlatmislardi, bolumlerden bir tanesini uzatabiliyorsunuz. sanirim readingdi, yani bir sekilde sinavi yapan herkesle senkronize ilerlemekten kurtulabiliyorsunuz. iste sanirim sunu onermisti, bir bolumu (reading diyelim) uzun tutup (ya da tum sureyi kullanip vs.) herkesle ayni anda speaking'e gecmekten kacabiliyordunuz. boylece milletle ayni anda konusmak zorunda kalmiyordunuz. mesela benim icin dikkat dagitacak bir sey. o kulakliklarla ben yine de duymustum cunku. ve bunu yaptigimda digerleri writing'deyken ben speaking yapiyordum. rahat rahat konusmustum. bunu arastirabilirsiniz.

  • kassiopeia  (30.08.17 23:27:25) 
İngilizce ile alakası yok ama ben sana milyon dolar değerinde tavsiyeler vereceğim, iyi not et.

1.) Sınav saatinde canın sigara çekmemeli. Kendini 1-2 gün boyunca bu düzene adepte et.
2.) Sıvı alımına dikkat et. Bu bir seferinde benim canıma okumuştu. Zihnim açılsın diye 2-3 fincan kahve içip girmiştim sınava. Son listening'in yarısını sallanarak geçiştirmiş ve 10 dakika aranın kafadan 5 dakikasını işeyerek harcamıştım.
3.) Speaking'de birden bire sınıfta inanılmaz bir uğultu oluşuyor. Yandakinin konuşması adeta beyninde yankılanabiliyor. Bu hususa hazırlıklı ol. Son çalışmalarını youtube'de arka planda bir şeyler çalarak yap.
4.) Son olarak, kullanacağın klavye Amerikan klavyesi. Bu bizim q klavye ile %99 aynı ama noktalama işaretleri farklı. Ayrıca bizdeki özel karakterler (ğ,ü,ç) yerinde bazı özel işaretler olabiliyor (~, ' gibi) onları aramak doğrudan vakit kaybı olduğundan sınav başlangıcı klavyeye bir bak sen yine de.
  • doktor sagbirakmayan  (31.08.17 00:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.