[]

Emin olma takıntısı

Bu takıntıya sahip olup da yenen arkadaşlar nasıl yendi? Bende özellikle kağıttan bir yazıyı bilgisayara geçirirken, veri girerken oluyor. "Aynen geçirdim mi acaba?", "Eksik mi yazdım acaba?" vs. diye.




 
eksik yazsan ne olur. uzaya mekik mi yolluyorsun. problem olursa göndersinler bi daha yaz.


  • kelepir  (30.08.17 23:00:04) 
yenemedik. 50 defa kontrol ettiğim şeyler oluyor. allahtan genel olarak hızlıyım da kendimi yavaşlattığım çok belli olmuyor.


  • shotgunwoman  (30.08.17 23:03:50) 
@kelepir
Kimseye bir şey göndermiyorum.

  • hümanist tabutçu  (30.08.17 23:04:22) 
bende de var. yenemedim :)


  • burya  (30.08.17 23:06:45) 
Tekrar sayısını sen belirle. 1. kontrolü kağıttan monitöre yap, 2. kontrolü monitörden kağıda yap. Bu işlemden sonra "Artık kontrol yapmayacağım." diyerek belgeyi kaydet. Ben şu soruyu kendime soruyorum çok takılırsam: "Ben bunu gerçekten kontrol ettim mi?" Cevabı "Evet." ise hiç uzatmadan işlerime devam ediyorum. Yaptığın işi fark etmen için kendine zaman ver. Zihinsel bir süreç yaşama. Bilgisayar başında hayal alemine daldığın zaman bu takıntıların sıklığı artıyor.


  • dissendium  (30.08.17 23:11:51) 
@dissendium
Ellerine sağlık :) Bu dediklerinin neredeyse hepsini yapıyorum, tekrar sınırlaması koymak özellikle hiç işe yaramıyor, söz geçiremiyorum kendime. Son söylediğin şey çok doğru.

  • hümanist tabutçu  (30.08.17 23:16:59) 
kontrol için makul sayıda ve temsil edici nitelikte referans noktaları seçip üzerinden geçersin, hata varsa büyük ihtimalle gözüne çarpar.

her seferinde %100 kontrol yapamazsın. bunu kabul et.
  • zgrydn  (31.08.17 00:01:54 ~ 00:02:26) 
bitmeyen bir şey bu. o evin kapısını acaba kapattım mı diye tüm gün içini kemirir


  • bir sevgi faresi jamal  (31.08.17 01:31:20) 
böyle bir işi yaparken başıma kontrol etme gibi ekstra bir iş çıkartacaksa öncelikle onun çaresini düşünürüm. sallıyorum yazılı bir metni bilgisayara geçireceksem yazdığım kısımları işaretler öyle devam ederim.

hata yapmayayım diye çok kasmak ta anlamsız. ne de olsa hata yaparım diyerek hızlı bir şekilde iş yapılıp son bir kez kontrol yapılabilir.

Hafıza gerektiren bu tip aktiviteler için "ayıraç" nesneleri / kavramları her zaman için faydalıdır.
  • iron  (31.08.17 01:32:13) 
@zgrydn
Sanırım gözüne çarpacağına güvenmek gerekiyor.

@ercu cozer
Teşhisi konmadı ama herkeste bir miktar var bu rahatsızlık. Bu arada hastalığın adını da yanlış yazmışsın, gözüme çarptı :)

@iron
Hiç kontrol etmemezlik de yapmadım ki diyip 1 kontrolden sonra salınabilir aslında. Deneyelim :)
  • hümanist tabutçu  (31.08.17 02:07:53) 
kendini olasılık dengesinin kucağına bırakacaksın. her şeyi kontrol edemezsin, verimlilik bu değil.


  • zgrydn  (31.08.17 08:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.