[]

Araplar Cidden Görgüsüz mü yoksa?

Ben mi ön yargılıyım? Geçtiğimiz hafta iyi sayılabilecek bir otelde tatildeydim. Ruslar, İngilizler vs. (kendi ülkelerindeki godaman tayfa olduğunu düşünüyorum) vardı otelde. Gerek çocukları, gerek kendileri kibar, nazik insanlardı. Bağırıp çağırmıyorlar, tabaklarını yiyebildikleri kadar alıyorlar, havuzda şurada burada çılgın işler yapmıyorlardı. Son gün bir grup Arap geldi. Adamlar 3 kişi için 13 tabak falan yemek aldılar sofralarına (epey bir kısmı çöpe gitti sanırım), bağıra çağıra falan yemek yediler, havuzda aynı şekilde (içki falan içmeye çalışıp içkileri havuza döktüler) vs vs.

ben mi önyargılıyım yoksa bu adamlar cidden mi görgüsüz?


 
avrupa ile ortadoğu arasında en az 300 yıl fark var. ondan kaynaklanıyor.


  • kelepir  (30.08.17 22:48:44) 
E bunlari biz de yapiyoruz? Ve evet komple gorgusuzuz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.08.17 22:53:08) 
Yillarca herkes esit falan dedim ta ki gecen yil ABD'de yasayan Fasli bir doktora ogrencisini hata edip evime alana kadar. Hayatimda tanidigim en gorgusuz, kirli insandi. Koktugu icin kirli camasirlarini degistirmesi gerektigini ogrettik, eliyle yememesini ogrettik, tencere tava kullanirken bunlarin dibini catalla siyirmamayi ogrettik, bunlari gectim kilolu kadinlarin cok oral seks yapip sperm yemekten kilolu olmadiklarini ogrettik. Evet Ingiliz dilbilimi doktora ogrencisiydi. Fransizca, Arapca, Berberce, Ingilizce biliyordu falan filan ama gorgu hic yoktu.


  • Traveller  (30.08.17 22:54:25) 
Görgüsüzler. Bizim üniversiteye yabancı uyruklu çok fazla öğrenci geliyor. Bu Arap tayfasından olan kişiler kütüphanede bağıra bağıra telefonla konuşuyorlar. Gülmeleri bile görgüsüzce. Mesela normalde çok komik olmayan bir şey var ortada, buna kendi arkadaş grupları arasında kahkaha atarak gülüyorlar. Acayip iticiler.


  • dissendium  (30.08.17 22:59:18 ~ 23:01:26) 
@proletiaer doğru biz de yapıyoruz ama o kadar değil.


  • jihat  (30.08.17 22:59:34) 
sevmediğim ırklar var, içinde araplar yok ama görgüsüzler bence de. üniversiteyi okuduğum yerde de araplar çok fazlaydı ve bir kafeye veya topluluk içine girdikleri an o kadar belli oluyor ki anlatamam. ses seviyelerini kontrol edemeyişleri, yemek yeme kültürleri ve toplumsal alanlarda nasıl davranmaları gerektiği konusundaki umursamaz davranışları insanı huzursuz ediyor.

çocuklarının tarzan gibi masadan masaya sıçrayışları, pis ayakkabılarıyla milletin oturacağı yerlere basmaları, işkence yapılıyor da ona tepki veriyormuş gibi çığlıkları ve ailelerinin asla ve asla uyarmamaları...

hani, bizim yeni anne olmuş şımarık türk kadınlarının çocukları aşırı derecede görgüsüz oluyor ya eğitimsizlikten, işte tüm araplar hep böyleymiş gibi tablo görüyorum onlara bakınca. doğal olrak da bu görgüsüzlükleri sürüp gidiyor herhalde nesiller boyunca.
  • m e b  (30.08.17 23:07:41) 
Adamlar görgüsüzlük ve parayi nereye harcayacaklarini bilmemenin sözluk tanimi resmen. Bi kere bi büyüklük takintilari var, en uzun bina dubai'de ki onu geçecek olan bi bina suudi arabistanda inşaat halinde diye biliyorum. Durmadan büyük yapay adalar vs yapiyolar. Her şey büyük olsun altından olsun diye uğraşıyorlar. Sirf paramiz var niye olmasin diye 2022 dünya kupasini katar aldi. 1900lere kadar fakirken bi anda petrolle zenginleşmenin sonuclari olarak aşiri gorgusuzler bence


  • nundu  (30.08.17 23:20:32) 
@camussar

valla buyuk konusmayim ama aynen dedigin gibi, fas'a bir daha gitmem icin uzerine para vermeleri lazim. belki en fazla bir kere daha marakes'e gidip bir iki gun kalirim o kadar, o da dunyada gorulecek diger ulkelerin buyuk bir kismi bittikten sonra.

araplar, zengin olan daha gorgulu olabilir bilemiyorum, ancak benim marmara'da bir ilde gordugum, adamlar meyve sebzenin suyunu agizlarindan akita akita baya bildigin dogrudan acik bufenin uzerinde yiyorlardi. yine de butun millete mal etmemek lazim.
  • kassiopeia  (30.08.17 23:33:58) 
Camussar+ 1000

Arabın zengini acayip kibirlidir. Öyle böyle değil ama, görgüsüzün önde gidenidir. Nefret ederim Kuveyt Dubai Suudi vs Araplardan. Libyalılar da biraz kabadır. Fas Cezayir Tunus tarafı iyidir, biraz Fransız İspanyol özentisidir. Kendilerini çok kültürlü görürler ki zengin Araplara nazaran doğrudur da. Ürdün Suriye Lübnanı genel olarak iyi diye biliyorum fakat ülkemizdeki Suriyeliler de her geçen gün beni yanıltıyorlar . Kısacası önyargılı değilsin. Haklısın.
  • Fusha  (31.08.17 00:00:31) 
türkler kadar görgüsüzler.

yürürken öküz gibi çarpan öküz gibi araba süren, yerlere tüküren, kadınlara öküz gibi bakan türkler kadar görgüsüzler işte.
  • hopp  (31.08.17 00:12:24) 
Tabiki görgüsüz buda sorumu, Arap sonuçta


  • ugrcn  (31.08.17 00:37:47) 
İngilizin çöpçüsü de gelse etrafa rahatsızlık vermez, arabın kodamanı lobide soğan yer ayaklarını sehpaya uzatır. odalarını ne sen sor ne ben söyleyeyim...
80' lerde 90'larda yıldızlı oteller anlaşmalara madde koyarlardı arap turist kabul etmezlerdi.Diğer müşterilerden çokça şikayet gelince mecbur kaldılar yoksa araplarda para gani hele o zaman. Arabın parasını kaçırmak istemeyen acentalar sahillerde ev kiralıyorlardı araplar için. Hey gidi, şimdi devran döndü tabii.

Önyargılı değilsin yani.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.08.17 01:40:34 ~ 11:40:36) 
Önyargılı değilsin ve sonuna kadar da haklısın. Karşılaştığım tüm Araplardan tiksindim. Ve gözlemlediğim kadarıyla maalesef Türklerle çok fazla benzerliğe sahipler.


  • mutlusismankedi2015  (31.08.17 02:14:22) 
Görgü, okumayla, kültürle, bilgiyle gelir. Okumayan bir toplumdan görgü, kültür, saygı, kibarlık beklenemez. Okuyan, bilgiye ve kültüre önem veren toplumlarda kişi öncelikle bilgisine göre toplumda bir yer edinir. Para daha sonra gelir. Hatta Avrupa'da sonradan görmelere saygı duyulmaz, sevilmezler. Kimse onlar gibi olmayı hayal etmez. Okumayan, cehaletin övüldüğü toplumlarda ise tüketebildiğin kadar var olursun. Paran kadar saygı görürsün. Şüphesiz, Türkiye de bu toplumlardan biri. Milletin tamamına yakını bir sihirli değnekle istediği insanın yerine geçebilecek olsa acun Ilıcalı veya şeyma Subaşı olmayı ister, Aziz Sancar olmayı değil. Bizde de var yani maalesef aynı görgüsüzlük; ancak toplumun bir kısmı kültürel olarak kendini geliştirmese de en azından okula gidip cehaletini aldırdığı için bizdekinin üstü daha örtülü. Bizde "ben senden zenginim" mesajı çok daha üstü kapalı ve sofistike şekilde veriliyor. Her konuda en altlarda olan ülkenin facebook ve instagram kullanımında dünya 3.sü olması boşuna değil mesela.

Özetini özeti; evet Araplar'ın çoğu ultra görgüsüz, Türkler de kuzey Avrupalılar'a göre çok daha görgüsüz. Sebep 300 yıl önceye dayanan bir eğitim ve kültür farkı.
  • gemini stonehead  (31.08.17 11:36:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.