[]

Yıllık izin mevzusu ve tatil anlayışınız

Yıllık izniniz kaç gün? Yetiyor mu? Çünkü yetmemeli ya bence. Henüz iznim bile yok ama ne bileyim, senede 20 gün çok az değil mi? Yani biliyorum devlette de özel sektörde de normali bu ama bütün ömrümüz o 20 günde dinlenmek ya da gezmek için çalışarak mı geçecek? Zamanla alışıyor mu insan sadece 20 günlük izinlere?

Bir de o 20-30 günde nasıl tatil yaptığınızı merak ediyorum. Yurt dışına gidebiliyor musunuz mesela istediğiniz gibi? Ya da Türkiye'de istediğiniz bir bölgeyi iyice gezebiliyor musunuz? Sırf evde birkaç gün yatmak için de izin alıyor musunuz? İzin alınca da 1-2 kerede alıp uzun tatiller mi yapıyorsunuz? Uzun dediğim de mümkün olan en uzunu işte, 20-30 gün. :/ Yoksa 1-2 gün izin alıp hafta sonuyla birleştirmeli tatil yaptığınız da oluyor mu? 11 aylık falan emeğiniz karşılığında size layık görülen o 20-30 günü nasıl çalıştığınıza değecek hale getiriyorsunuz?


 
Ben de iki yıllık çalışanım ama alışıyosun. Gelirinle doğru orantılı olarak buna katlanabilme seviyen artıyor. Çünkü bir şekilde heyecanını yüksek tutacak şeyler yapabiliyosun. Yakın yerler de olsa ayda 2 haftasonu bir yerlere gidip etkinlik yapabilmek insanı mutlu ediyor ve bu gibi şeylerle bakıyosun bi şekilde zaman akıyo. Yüzde yüz mutlu olacağım şey bu hayat değil ama şuanda alternatif bulamıyorum.


  • Nature Works  (29.08.17 17:48:33) 
bu arada 20 gün değil ilk yılın dolunca 14 gün. bi de resmi tatiller filan var işte. ben genelde bu resmi tatillerle birlikte filan birleştirip 2 hafta yaparım. o da yaklaşık 8-9 günü götürür. kalanı da işte çok sıkılırsam alırım şeklinde. bi de tabii bu aralar bu bayramlar yaza geliyor ve bi daha yaza gelmesi için uzun seneler geçmesi lazım. bunu düşününce de üzücü. ama neyse daha bikaç sene daha böyle.


  • tepedeki psychedelic adam  (29.08.17 17:57:24) 
bana ilk çalıştığım sene bayramların ikisini de 9 güne(ya da işte tüm haftayı bağlayarak) tamamlayarak izin verdiler. haricen yıllık izin kullanmadım.
bu sene ikinci senem ve bi hafta izin alabildim.

yetmiyor ama insan alışıyor.

yurtdışına gitmedim, henüz öyle bi plan ve cesaretim yok. çok fazlatatil ve gezme merakı olan bi insan dğilim öyle karış karış anadolu olayı pek ilgimi çekmiyor. tek bi yere gidip dinlenmek/eğlenmek mantıklı. onun için de 1 hafta süre az çok yetiyor yani.

canını sıkma.
  • elorelia  (29.08.17 18:08:59 ~ 18:09:16) 
Bayramla birleştirme haricinde "resmi" olarak yıllık izin kullanmadım 2 yıllık çalışma hayatımda. Kullansam bana da yıllık izin az gibi gelir.


  • fallopian  (29.08.17 18:22:43) 
Ben özel sektörde olmadığım ve iş yerinde yaştan dolayı 30 gün yıllık izni olanları falan gördüğüm için 20-30 gün yazmışım hep. 14'ü de bilmiyordum açıkçası. Daha beteri de varmış yani. :(


  • ms brownstone  (29.08.17 18:41:59) 
15 gun. İlk kez bu sene kullandim ve yetti.

10 gununu blok gezmeye ayirdim, 15 gun bir yere gittim. kalaninda da ufak tefek gezdim, haftasonu birlestirmeli fala. Yurtici/yurtdisi istedigim yere gidebildim, umarim seneye de boyle olur :)
  • fakyoras  (29.08.17 19:12:37) 
İş değiştirirken tekrar sıfırlanması çok kötü.

Arada bir perşembe cumayı haftasonuyal birleştirme, 5-6 kez yapılabiliyor ve tatmin ediyor.

ÖBür türlü yayayı8m deyince yetmiyor tabi :(

1.5 yıldır izin kullanamıyorum :( eylül gibi umarım gidecğem bir yerlere.
  • Cursed Chico  (29.08.17 20:24:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.