[]

elime bi elektro gitar geçti. hasarlı olup olmadığını nasıl anlarım?

selamlar, bir arkadaşım yıllar önce alıp da kullanmadığı elektro gitarını bana verdi. markası falan yazmıyor üzerinde. bel bükecek bir ağırlığı var. telleri yok. floyd rose köprülü. manyetiklerinin üzeri ufak ufak korozyon yapmış. elektro gitar amfim yok fakat aktif bir hoparlöre bağlayıp manyetikleri gıdıkladığımda ufak hışırtılar duyuyorum. sap ayarı bozulmuş olsa bile bakınca anlayamıyorum. çok merakım var bu işe, direkt bir amfi alıp başlamak istiyorum ama gitar bozulmuşsa kahrımdan ölürüm. tavsiyeniz?

edit: markası manuel raymond mre3bk


 
bir dükkana götür, baksınlar.
köprüsüne, sap ayarına bakarlar, klavyesini temizlerler, tellerini falan takarlar verirler sana.

istanbuldaysan kadıköy çarşısında stage var, orası yardımcı olur.
  • cay koy geliyorum  (29.08.17 16:53:16) 
istanbul'daysan kadikoy barlar sokaginda luthier ismail dalgin var.


  • jimicik  (29.08.17 16:56:20) 
bi kere gitar baştan dandik, sıfır olsa da dandik, markadan dolayı. çıkacak muhtemel masraf 100 liraları bulacaksa boşuna verme derim, sıfırı 250-300 arası zaten. çünkü o masrafı yapsan da ses çıkartmaktan öteye gidemeyecek yapacağın şey ki başlangıç gitarını böyle bişey alıp sonradan aldığı sesten çaldığı notadan bişey anlamayıp "bu muymuş yea" diyen çok insan var. çok merakın varmış madem, ikinci el cort'tan aşağı düşme derim, iyi araştırırsan temiz ve sağlam bulursun 300 liraya, alacağın ses en azından bir şeylere benzer.


  • Bruce  (29.08.17 17:09:12 ~ 17:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.