[]

Kediyi odadan nasıl uzak tutarız?

5 aylık kedimizi ilk günden beri hiç yatak odamıza almadık, kapımızı hep kapalı tuttuk. (Uykumuzun çok hafif olması, kedinin yatağa gelerek ya da odada koşuşarak bizi uyutmaması ihtimali nedeniyle)

Ancak mevsim Mayıs- Eylül arasıydı balkon ya da cam açıktı oda hava alıyordu bol oksijenle mis gibi uyuyorduk. Şimdi kış yaklaşacak. Zaten klostrofobiğim, o kapalı kapıya da tahammülüm yok ama alışmaya çalıştım aylarca. Fakat kışın her yeri kapalı oda benim için nefessiz kalmak demek, panik atak demek, çok sıkıntı.

Gece oda kapımızı açık bıraksam, kedi bu işe uyanıp "oo içeri girişler serbest bırakılmış" kafasına girip gece tepemize çökmeden onu odadan nasıl uzak tutarım?

Teşekkürler.

 
Kardeşim kedi besliyosan bu işin kaçarı yok gelir yatağa purrlar.
Hayvanın kendini rahatlatma şekli bu, eziyet etmiş oluyorsun bir nevi. Aslında bıraksan sen de seversin yanına yattığı zaman ama neyse. Bu soru canımı sıktı. Ben koynumda yatırıyorum bizim kediyi, tüy döküyor evet her 4 günde bir çarşaf nevresim değiştiriyoruz ama değer.

  • bos gezenin bos ustasi  (29.08.17 02:46:10) 
@boş gezen, tüyle derdim yok ama çalışan ve uykusu çok hafif bir çiftiz. Kedimiz var diye gece uyumayalım mı? Gündüz her yer her şey serbest. Birlikte salonda da yatak odasında da şekerliyoruz gündüzleri, haftasonları vs. Ama gece alamam arkadaş ne var bunda bu kadar canı sıkılacak? Ben uyuyamıyoruz diyorum, gece uykusu sağlık için ertesi gün dinçlik için önemli diyorum sen çarşaf nevresim diyorsun. Seviyoruz diye uyumayalım mı? Bi bitmediniz her şeye faşizan faşizan eleştiri yapan kafalar. Eziyet ediyormuşum kediye. Bak bak bak. Valla gayet mutlu salonda yayılıyor şu anda. Çağırayım mı konuşacak mısın?

"Tatile çıkıcam, anamı babamı görcem, kedim 17 saat yolculuk nasıl olur ne yapsak ki? " diye tavsiye soruyorum 2 ay önce. Tatile çıkıyoruz diye dövmekten beter etti bir kaç kişi burda. Ne yaşıyorsunuz anlamıyorum ki?
  • medre  (29.08.17 02:59:44) 
şöyle bir alet ve benzerleri işini görür sanırım www.amazon.com ve
www.amazon.com

  • sporty  (29.08.17 03:11:12 ~ 03:15:59) 
kedi kovan spreyler var.
bir ara bauhausta satılıyor diye millet lince kalkışmıştı spreyin asıl amacını bilmeden.
spreyin amacı kedilerin, köpeklerin masaya mutfak tezgahına çıkmasını engellemek için. sıkıyorsun o alanlara ve gelmiyor kediler.
belki odanın eşiğine ondan sıkabilirsiniz.
  • teritori  (29.08.17 09:16:31) 
enteresan bir kafaymış. ben de çalışan bir insanım, sabahın köründe kalkarım ama kedimle beraber uyurum. kavga da ederiz arada ama "kedim" sonuçta. kedi besliyorsanız o uyku illa ki bölünecek. kediler insanın olduğu yere gelirler, isterseniz metal kapı koyun, gene gelecektir. hayır yani bu çocuk yaptım ama uykum önemli, gece odama çocuğumu almıyorum gibi bir şey, o yüzden garip geliyor insanlara demek ki.

silinmesin diye cevap: kapının girişine çift taraflı bant yapıştırın biraz genişçe, o bantları sevmiyorlar. bir de kolonya veya aseton kokusundan da kaçarlar, kapıya onlardan bocalayabilirsiniz.
  • dedimmidemedimmi  (29.08.17 10:16:33) 
ne tuhaf insanlar var ya. adam/kadın uykum hafif diyo, işim gücüm var diyo, gündüz zaten her şeyi yapıyoruz diyo, siz hala linç peşindesiniz. muhalefet olmak için yaşıyor gibisiniz. yok çocuğunu da odaya almaymış da bilmem ne.

ya arkadaşım, sen kışın bile pencere açık uyuyorsun diye herkes senin gibi öyle uyuyacak diye bi durum yok.

sineklik kedi için tırnaklarını kaşımak için kullanacağı bir oyuncak haline gelebilir bir süre sonra. o yüzden kedi kovan sprey iş görecektir büyük ihtimalle.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (29.08.17 10:55:24) 
benim kediciğim bizim evde doğdu . annesi 3 günlükken geceleri ağzıyla taşıyıp yastığıma bırakıyordu. ben çok minik olduğu için annesinin yanına geri götürsem de gene taşıyor yastığıma koyup gidiyordu.
o da alıştı yastığımda uyumaya . şimdi 8 aylık kocaman ayıcık oldu bütün yastığımı kaplıyor ama sarıla sarıla uyuyoruz bazen gözümü yalıyor ittiriyorum gene de yastıktan bir milim kımıldamıyor .
bir de o kadar uykucu ki 3 gündür hiç uyumamış gibi uyuyor her gece
odada koşuşturmaz yataktan inmez .
kediyle uyumanın tadını bilmiyor olmanıza üzüldüm.
  • devilone  (29.08.17 11:09:05) 
super kahraman olsaydim baba olurdum, ben kışın pencere açık uyumam, benim de işim gücüm var ve benim de uykum hafiftir. hatta uyku konusunda çok titiz bir insanım ama konu kedi ya, bunu anlatamıyorum ve bu yüzden biraz garipsiyorum. öküz gibi uyuyup uyanmayan birisi olsam neyse diyeceğim. her şeye ikşi sizlik linç timi çilişiyir diye girişmeyin arkadaşım. ben de uykum hafif olduğu için çok kez de uyanırım geceleri ama kediyi kapının dışarısına koyarsam içim rahat etmez mesela. bilirim ki o kapının önünde kapıyı açana kadar bekler, gitmez. benim içim rahat etmiyor, edene de şaşıyorum. geceleri çok sapıtırsa 1 saat çıkarıyorum koridora mesela, sonra yine alıyorum içeri. kulak tıkacı aldım kendime mesela sırf bu yüzden.

kedi bireysel takılan bir hayvan olabilir ama siz uyurken ayağınızın ucuna yatmasının bir sebebi var. ayrıca kişi gündüz çalışıyor, evde değil. akşamları eve yorgun geliyor, o sırada kedi uyumuyordur zaten. kedisiyle ilgileneceği sadece haftasonları mı var? neyse seçenekler çok, uyku bahane. üstte sorununa cevap verdim zaten, daha da içine sinerse uygular kendisi.
  • dedimmidemedimmi  (29.08.17 11:15:26 ~ 11:20:47) 
Ben de kedi kaçıran sprey diyorum. Hatta bence benim de almam lazım.

Pimapenlerin üstten açılanlarının çok tehlikeli olduğunu duymuştum. Kaç defa oraya sıkışıp ölen hayvancıklar olmuş. Galiba en doğrusu sprey. Denemek lazım ama.
  • yaren  (29.08.17 11:36:40) 
@devilone ve @dedim mi, bekarsınız sanırım. Çift kişi yatakta uyumak, cinsel hayat ve onu yatak odanızda rahat rahat yaşamak ve sonrasında deliksiz rahat uyku vs. gibi konular hayatınıza girdiğinde yeniden gelin yazın lütfen.

Ayrıca kediyle uyumanın tadını yaz boyu öğle uykularında, yatak odasında ve salonda çıkardık. Yine çıkarırız. Kış geliyor oh mis gibi şekerlemeler yaparız yine yanyana sıcacık. İster eşime gelir ister bana. Canı nasıl isterse artık.

@dedim mi rahat bir işimiz var çok şükür. O yüzden kediyle ilgilenmeye kalan vakit çok fazla. Bazen ehh yeter lan diyip gidiyor iligden sıkılıp.

Kedim eve geldiğinde 1.5 aylıktı, şimdi 5 aylık. 3.5 aydır bir kez bile oda kapımıza gelip miyavlamadı. Özgür, güçlü bir kedi demek ki. Gece o da salonda tepedeki yerinde uyuyor. Sabah uyandığımızda o da uyanıyor güne başlıyoruz. Herkes mutlu. Siz hariç :)
  • medre  (29.08.17 11:58:12) 
haklisiniz. 6 yildir kedimiz var ve essek hsonu da dahil sabah 6 da yatak odasinsa ortaligi yikiyor. bir tek hsonu uyuyabiliyorum ama sayesinde uyuyamiyorum. ben kumunun mamasinin oldugu yere kapatiyorum sabaha karsi. mantiga bak ya kedi besliyoruz diye uyumayalim mi, hayvan her istedigini yapsin ses cikarmayalim mi. essek gibi calisicam bir tek hsonu uyuma firsatim var onda da kedi var diye erken kalkicam. olaya gel.


  • oscar  (29.08.17 12:44:51) 
bizimki de geceleri hic uyutmazdi. 2 yasina geldi simdi bazi geceler uyutuyor bazi geceler gurultu yapiyor. yari yariya diyelim. gece kediyi koyabileceginiz dar/bunaltici olmayan bir odaniz var mi? kumunu oyuncaklarini vs koyarsaniz geceyi orada gecirmeye alisir. biraz daha buyuyunce beraber uyumaya gecebilirsiniz.


  • fog weaver  (05.09.17 17:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.