[]

Kavrama Noktası Neden Değişir?

Merhaba

Kavrama noktası eğime göre değişiyor. Bunun sebebi nedir acaba? Sabit bir noktada olması daha mantıklı geliyor ama?

Bir de motor sesine göre kavrama noktasını anlayabilirsin diyorlar lakin araba da müzik dinleniyorsa bunu fark etmek güç. Kavrana noktasını gösterge panelinde gösteren bir işaret neden yok acaba? Yada bunu gösteren araçlar var mı?

Saygılar

 
Yeni öğrenmiş biri olarak size taktiğimi verebilirim:"Devir saatini izlemek."

Ayağı debriyajdan yavaşça çekerken devir saatindeki ibre oynuyor gibi olduğu zaman işte orası kavrama noktasıdır!
  • kanatlarim var ruhumda  (28.08.17 23:55:19) 
Kavrama noktasını aramak çok saçma ve gereksiz bir şey, kavrama noktasını bulmaya çalışma o olay bir tek yokuşlar için gerekli, o da araç geriye kaymasın diye. Normalde gaz verip devri yükselt, sonra ayağını yavaş yavaş debriyajdan çek arabanın kendisi bulur kavramayı, bulduğunda da zaten harekete başlamış olursun. Bu kadar basit bir olayı kursların çok komplike bir şeymiş gibi göstermesini pek anlamıyorum ben.


  • angelus  (29.08.17 00:10:03) 
Araba ile aranda organik bir bağ gibidir debriyaj. Herhangi bir gösterge gerekmez kaldırırken ayağını hissedersin kavradığını, verirsin hafif gaz kaldırırsın dert değil. Zamanla alışacaksın


  • bos gezenin bos ustasi  (29.08.17 00:38:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.