[]

Buzdolabı düzenleme ve meyve sebzeleri muhafaza etme işi

Ailemle birlikte yaşıyorum. Bir süredir evde yemekleri ben yapıyorum, haliyle buzdolabıyla da epey haşır neşir oldum.

Pazardan aldığımız meyve sebzeleri poşetiyle buzdolabına koyuyoruz fakat meyve sebzeleri poşette bekletmek bozulmalarını hızlandırıyor gibi gelmeye başladı.

Öncelikle;

- Meyve ve sebzeleri buzbolabına koymadan önce yıkayıp kurulasam olur mu? Yoksa yıkamış olmam, her ne kadar kurulasam da bozulma sürecini hızlandırır mı?

- Diyorum ki ben bunları poşetten çıkarayım, raflara kağıt havlular serip meyve sebzeleri öyle yerleştireyim. 2-3 güne bir de bu kağıt havluları yenileyeyim. Bunu özellikle domatesler için düşünüyorum.

Başka önerileriniz olursa paylaşırsanız sevinirim.

 
Posetten cıkarıp saklama kaplarına koyabilirsiniz. Ben sebzeliğe iki büyük kare kap koydum mesela onlarda tutuyorum meyve sebzeyi.


  • hernezıkkımsa  (27.08.17 01:14:40) 
Annem hep yıkarsan daha çabuk bozulur der. Bozulmasından şüphelendiklerini tek tek gazete kağıdına sarıp poşet içinde koyuyor buzdolabına.


  • manuel mandalina  (27.08.17 01:17:28) 
Salatalik, biber saklama kabinda buzdolabinda

Domates hep buzdolabi dışında, acik vaziyette

Kesilmiş kavun karpuz strec filme sarılı ya da poset icinde buzdolabinda

üzüm acik vaziyette buzdolabinda

Maydonoz, dere otu gibi yesillikler kavanozda buzdolabinda

Seftali,erik, muz gibi meyveler hep buzdolabi disinda


Biz de boyle Annemden boyle ogrendik. Hic bir meyve sebzede bozulma gormedim şu ana kadar..
  • fazla silgisi olan var mi  (27.08.17 01:54:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.