[]

Kırtasiye bağımlılığı, bir hevesle alınan defterleri ne yapmalı?

Biraz cimri sayılacak bir insanım. Kıyafete eşyaya falan fazla para vermem ama iş kırtasiye ürünlerine gelince kendimi kaybediyorum. Evde bir yığın defter var ve hepsi bi hevesle alınıp yarısından biraz azı doldurulmuş defterler. Universite ogrencisiyip hala. Bu defterleri nasıl değerlendirebilirim?




 
Aynı şey bende vardı. Defter kullanmayı bırakarak çözdüm. Sadece A4 kağıtlara not alıyorum. Kullanmadığım defterlerin sayfalarını yırtıp, vize-final hastasında soru çözmek için kullanıyorum.


  • dissendium  (26.08.17 18:47:35) 
@dissendium peki kırtasiyeye girdiğinizde defter almamayı nasıl başarıyorsunuz? :/


  • ceann deas  (26.08.17 18:50:40) 
Kendime "Bu defteri kullanmayacaksın. Boşu boşuna alma." diyorum. A4 kullanmak alışkanlık oldu bende. Bakmıyorum artık defterlere. Zaten annem de çözdü beni. Alışveriş merkezinde bulunuyorsak benden önce o diyor "Alma." diye. Defter insanda ders çalışma isteği uyandırıyor ama ben yırtık pırtık kağıtlar üzerinde not alarak bile ders geçtiğimi fark ettiğimden beri defterin başarı getirdiğini düşünmüyorum. Yazı yazmak isteyen adam her yere yazar. Ders çalışma esnasında bilgisayar kullanımını artırdım. Word ve Excel çok sık kullandığım iki program. Ayrıca, kağıt israfına da karşıyım. Ağaçlar kesiliyor. Az ve öz not almak daha iyi.


  • dissendium  (26.08.17 19:10:02 ~ 19:10:38) 
İnsanlar güzel defterleri başarı getirsin veya çok iyi ders çalışayım diye almıyor. 40-50 yaşında insanlar da alıyor, hatta kendi defterlerini yapıyorlar. Başka türlü bir şey bu. Word-Excel ile yeri doldurulacak bir şey değil.

Günlük tutabilirsin. Beğendiğin alıntıları yazabilirsin. Sevdiğin fotoğrafları bastırıp içine yapıştırabilirsin. Scrapbook olur.
  • Lim5  (26.08.17 20:00:56) 
boş olanları burada satabilirsin:

www.facebook.com
  • kullanıcı adı  (26.08.17 22:57:57) 
lim5 +1

kırtasiye bağımlılığı nedir bilirim. bu tutkuya sahip çıkın :)

ben kimisine güzel bulduğum sözler için ayırdım, kimini okuduğum kitaplardan notlar almak için, kimini yine ders için kullanıyorum eski deftere devam edip sonra geri dönüp bakınca geçen zamanı görünce heyecanlanıyor, mutlu oluyorum. ya da günlük, bullet journal örneklerine falan bakabilirsin instagramda tonla var uğraşmayı seversen. en kötü vizelere finallere hazırlanırken not kağıdı yaparsın.
  • ruh i tibbiye  (26.08.17 23:09:15) 
Doğuda bir köy okuluna yolla. Hepsinin deftere kaleme ihtiyacı var.


  • valarmurgulis  (26.08.17 23:50:19) 
Kullanılmamış veya az kullanılmış olanları bağışlayabilirsiniz.
Ben de kırtasiye ürünleri manyağıyım ama aynı zamanda istifçilikten de nefret ederim. Kullandığım defter bitmeden yenisini almıyorum, bir de belli bir zevkim olduğu için her önüme gelene saldırmıyorum, defter konusunda çok seçiciyim. O defterler içine bir şeyler yazıldıkça güzel, bunun bilincinde olun. Görünce kendinizi tutamıyorsanız kırtasiye gezmemek de geçici bir çözüm olabilir.

  • pike  (27.08.17 02:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.