[]

Yurtdışına yerleşmek hk.

fazla uzatmadan yazacağım;

yurtdışına yerleşmeyi istiyorum. almanya olabilir, amerika olabilir, lokasyon çok önemli olmasa da, batıya gitmek istiyorum.

diplomasız bir yazılımcıyım (işletme diplomam var -açıköğretim değil-). web yazılımcısı. full stack developer'ım ancak son 1 senedir front end developement'a daha fazla eğilmiş durumdayım. php, mysql, mongodb, elasticsearch, giriş seviye .net, html5, css3, javascript, jquery biliyorum. angular için giriş seviye bir durumdayım ama orda da geliştiriyorum kendimi. bir yandan da react native öğrenemye çabalıyorum.

elimde sağlam 100'den fazla referansım var, büyük proje diyebileceğim 5 adet projem var.

mesleki ingilizcem var (haliyle. yoksa iş yapamam zaten), günlük yaşamda anlaşmak için de kısa sürede alışırım ingilizce'ye.

bu özellikleri saymamın sebebi ise şu; yurtdışında iş bulabilir myiim bu niteliklerle?

eşim ile beraber türkiye'de ortalamanın çok üstünde gelirimiz var. yurtdışına yerleşirsek muhtemelen onun geliri olmayacak çünkü metin yazarı (haliyle yabancı biryerde metin yazarlığı yapamaz).

oralarda iş bulabilir miyim? bulabilirsem eşim benimle beraber oraya yerleşebilir mi?
iş bulabilirsem, işi nerelerden aramam gerekiyor hangi platformlardan? genel olarak ne tavsiye edersiniz? aklınıza gelen bişey var mı?

 
SO'nun job board unu gormustum dediginiz işlerle dolu, mutlaka göz atılmalı + linkedin ilk planda. Yaş, deneyim, projeler vs. bağlı olarak bence çok zorlanmadan istediğiniz bir işi bulabilirsiniz biraz kovalamayla. Iyi bir is bulursanız şirket sponsor olup ailecek relocation işlerini halleder, çok mesele değil yalnızca zaman alıyor. Bugün bulsanız işi başlangıç 3 ay sürebilir ülkeye bağlı olarak.

Iyi şanslar
  • cinsiikinoktaustustesapik  (24.08.17 19:53:18) 
Nereden bulmuslarsa mailimi, Almanya'dan surekli yazilim isi ilanlari gonderiyor ajanslar. Almanya'da cok yazilimci acigi var.

Ben Irlanda'dayim, burada da bir suru yazilim isi var. Eger sahiden kalifiye iseniz en kolay yurt disina cikacak is gruplarindan birisi yazilim.
  • crown  (24.08.17 21:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.