[]

dedektif film/dizi

Ben bu tarz bişiler arıyorum. Keşke se7en, zodiac, true detective (1. sezon) gibisinden bir şeyler olsa.




 
Broen


  • AlsterWasser  (24.08.17 17:00:23) 
Bomba diziler var ayni tadda hatta belki daha iyileri.hicbirini iskalamani ya da bir bolumle karar vermeni istemem;

The killing
The missing
Cardinal
Night of
Bron broen
Broadchurch
Manhunt unabomber
  • a r a m i s  (24.08.17 17:05:35) 
İzlemediysen Sherlock! İzlediysen yine "Sherlock"


  • mkrk  (24.08.17 17:32:13) 
Tam istediğiniz gibi değil; ama Twin Peaks'i tavsiye ederim. Çok iyi bir dizi.


  • auroraaurora  (24.08.17 18:03:39) 
gotham


  • sizofren06  (24.08.17 18:03:49) 
Endeavour.


  • Vexq  (24.08.17 19:57:00) 
aramis'in yazdıklarından iskandinav yapımı olanları killing için forbrydelsen mesela, kesinlikle ben de öneririm. ki insanı beyninden vuran bir bitiş müziği var. basit, kısa ama etkili.
yalnız broen sene başlarında baktığımda hala bitmemişti ve ben o nedenle beklettim ama forbrydelsen kadar iyi belki daha iyi karşılanmış bir yapım. danimarka, isveç ve norveç kıvırıyor bu işi.

true detective tadında hiçbir şey görmedim ben daha. o ilk sezonu kastediyorum ben de. oradaki aura ve mıkkanıheyin oyunculuğu falan başka bir ambiyans yaratmış, dusty may sun'lı açılış müziği vs. başka bir şey o.

mentalist dizi başına vaka şeklinde, arada uzun bir hikaye de işlenirken batırıyorlar sona doğru o hikayeyi, taygır maygır derken zıçtık batırdığa varıyorlar. yani bu bir hızlı tüketim olayı. ama baş aktör fena bir herif -simon baker?- değildi. iyi bir oyuncuydu o.

seven tadında da zor bulursun gibi geliyor. orada da oyuncu + ambiyans + bulmaca kurgusu birleşimi bayağı kendine özgü. ama bana benzer duygular veren değişen derecede kısmen alakalı filmler var:

the gift sanırım sam raimi'den,
gothika
insomniac
green mile
the girl with a dragon tattoo - remake fena değil ama aslını tavsiye ederim (man som hatar kvinnor)

bir de nikolaj lie kaas filmleri var, the keeper of lost causes, bir üçlemeden bu diğerlerinin ismini şu an hatırlayamıyorum, yalnız bu üçlemenin hepsinde twistler "revelation" yaşama tadında ilerlemiyor. ama iyiler.

mystic river, the pledge vs...
  • godoşu beklerken  (24.08.17 20:32:26 ~ 20:38:18) 
www.imdb.com

www.imdb.com

ikincisi devriye polisleri ağırlıklı ama dedektifler de var. her bölüm başka konu. ilki bir sezon tek konu.
  • belirsiz biri  (24.08.17 21:04:40) 
Ah nasil unuturum tabi ki the fall.belki de en iyisi bu turun.


  • a r a m i s  (24.08.17 21:36:51) 
True detective tadında midnight sun var. Tabi süper manzaralar da ekstrası dizinin.


  • curukturpkokusu  (25.08.17 01:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.