[]

evin olmayan ic duvarlari

Dostlar,

bir ev begendim, lakin evin ic duvarlari yok. yani tek bir oda ancak ev iki oda bir salon olacak sekilde uc odaya ayrilabilecek buyuklukte. mutfak ve banyo mevcut. evin tamami yaklasik 80m2.

sizce bu ic duvarlarin orulmesi (icinden elektrik vs. de gecmeli haliyle) cok mu zor ve pahali olur? yoksa boyle plakalar var da, gelip pat pat takiyorlar mi?
basima cok buyuk bir is mi almis olurum? yoksa yarim gunde hallolur kassiopeia mi dersiniz?
turkiye'de degilim ancak bu isleri bilen varsa genel bir fikir almak istiyorum.

tesekkurler!

 
ytong denilen tuğladan yapılırsa maliyetli ve uzun sürer. ancak sağlam olur.

en pratik yol alçıpan levhadır. ama bu da dayanıksız olur.

elinden geliyorsa her ikisini de kendin yapabilirsin.

ama gelmiyorsa kesin ustaya git. duvar ustası, elektrikçi, boyacı lazım sana.
  • eeb  (24.08.17 13:00:23) 
bir de bu odalara kombi petekleri konmasi gerekecek, o is kolay mi peki? sanirim cok maliyetli bir is olacak bu.


  • kassiopeia  (24.08.17 13:10:42) 
Ev iç duvarı alçıpan levha çok uygun olmaz. Ses yalıtımında ciddi problem yaşarsınız. Maliyet olarak 10bin civarı çıkar saniyorum. 2-3 hafta gibi de çalışma süresi olur bence. Kendiniz yaparsanız 2-3 bine biter. Sıva işlerini de unutmayın. Bence girilecek iş değil.


  • tukenmez adam  (24.08.17 13:12:34) 
Yarım günde olmaz maalesef. Biz de geçen sene eve tadilat yaptırttık, bir odayı böldürttük (yukarıdaki arkadaşın dediği gibi duvarı ytong ile ördüler) vs ama burnumuzdan geldi yani. Bir de ustalarla uğraşmak çok zor. Yok malzeme gelmedi, yok geldi ama uymadı, yok ekstra masraf çıktı, falan filan. Muhtemelen bunlar türk ustalara özgü bir şey ama yine de her yerde yaşanabilecek terslikler.
Kombi peteği konulacaksa daha sıkıntılı. Biz de koydurttuk. Projesi çizildi, izin alındı, yetkili geldi onayladı, parke altına borular döşendi vs çok iş.

Çıkabilecek tersliklerle uğraşırım, değer diyorsan yaptır, yoksa başka bir yer bak derim.
  • peggy  (24.08.17 13:21:44) 
tesekkurler! evet sanirim girilecek is degil. ya da inanilmaz bir masraf cikaracak ki o zaman da ucuz buldum demenin bir anlami olmuyor. aradaki farki daha fazlasiyla bunlara harcamak lazim. turkiye'de 10.000 tl tutacak sey burada 10.000 euro tutar.


  • kassiopeia  (24.08.17 13:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.