[]

köpeğimize vurup tedavi ettirmeye yanaşmayan sürücü?

dün sabah saatlerinde yerde yatan hayvanı ezip giden ve arkasına bakmayan sürücü hakkında naapılabilir? hayvanın masrafları tahminen 5000 lirayı geçiyor, şu an için bu parayı toplamamızın imkanı yok ve hayvan o kadar acı çekiyor ki yemek yiyemiyor, omurlarında kırıklıklar varmış. şimdi bu noktada napılabilir, para vs. nerden bulunabilir ve adi sürücünün bu yaptığı yanına kalmaması için nasıl yaptırımlar uygulanabilir?

not: "5199 nolu hayvanları koruma kanununda şöyle bir ifade var:
MADDE 21. — Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır."

bu kanundan haberdarım ve polis çağrıldı, tahmin ettiğiniz üzere bir şey çıkmadı.

 
Bulunduğunuz yerde veteriner lik fakültesi varsa orda belki ücretsiz tedavi olabilir.


  • brnbrs  (24.08.17 11:57:19) 
bu tedavilerin sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor olması lazım diye biliyorum. Bir araştırın emsal karar bulabilirsiniz.


  • aquarium  (24.08.17 12:20:33) 
trafik sigortasi oduyor diye biliyorum ben de,


  • oscar  (24.08.17 14:35:48) 
ben de sigorta karşılıyor gibi bir şey duymuştum fakat doğru mu değil mi bilemiyorum, lütfen soruşturun. bununla birlikte acaba köpeği tedavi ettirmek için çevrenize mi duyursanız, belki buraya da detaylı bilgilendirme yapar, fotoğraf atar ilan açarsınız, belki damlaya damlaya göl olur. hepsini toplayamasanız da bir kısmı çıkar belki, bilemiyorum. çok geçmiş olsun.


  • evde liyakat kalmamis  (24.08.17 15:19:13) 
şikayetçi oldunuz mu? evcil hayvan mal sayıldığı için mala zarar vermekten şikayetçi olabiliyorsunuz sanırsam.


  • argent dawn  (24.08.17 15:39:48) 
Polis veya oradaki insanlar tutanak tutup imzaladıysa masrafları adamın sigortasından isterdim. Deneyin en azından. Ödendiğini söyleyenler olmuş. Tabi önce masrafları bir şekilde sizin karşılamanız lazım.


  • Lim5  (24.08.17 15:46:57 ~ 15:47:35) 
Sikayet



Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan,
kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası
ile cezalandırılır.
(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına
neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.
  • bu benim teorim  (25.08.17 14:35:19) 
CHP’li Tekin’den hayvanları korumak için yasa teklifi

www.sozcu.com.tr
  • yorgunum  (25.08.17 22:20:34) 
en son bunu yazmışsınız " tahmin ettiğiniz üzere bir şey çıkmadı." şaşırmadım çünkü tc hayvanlar konusunda su katılmamış bir muz cumhuriyeti kediyi ez yak kameraya çekilsin köpeği yak tecavüz et kameraya çekilsin yinede hapis cezası yok sadece 300 tl idari para cezası var çünkü devlet hayvanları nesne olarak görüyor ve cana değil nesneye zarardan kabahatler kanunundan işlem yapılıyor özet hakimlerin savcıların eli kolu bağlı onlar yasanın dışına çıkamıyor suç tbmm de çünkü modern yasa çıkarmıyorlar medeni ülkelerde hayvanı kasıtlı öldürene işkence yapana hapis cezası var muz cumhuriyeti tc ye gelince medeniyet ve tc ne zaman yan yana geldi ki hiçbir zaman da yan yana gelmeyecek

şu yazıyı oku çok şey öğrenirsin

ve chpli gürsel tekine helal olsun o yasa çıkması ve hayvanları kasten öldürmeye ve işkence yapmaya hapis olması için tbmm ye önerge verdi ama tabii ki akp umursamayacak

Melis Alphan Hayvanlara ‘taksitle’ eziyet

Melis Alphan

melisalphan@hurriyet.com.tr

Hayvanlara ‘taksitle’ eziyet

GEÇENLERDE bir gazeteci büyüğümüzle sohbet ederken öylesine karanlık bir Türkiye tablosu çizdi ki, ayrılırken “Alacağınız olsun. Akşam akşam moral bozdunuz” diye sitem ettim.
Dedi ki, “Hayvanlara tecavüz eden herifleri yazmışsın, sabah sabah okudum. Ben mi moral bozuyorum, sen mi?”
Maalesef bugün yine aynı konuda moral bozmak zorundayım. Hatta gerekirse her gün moral bozacağım. Ta ki, hayvanlara işkence, tecavüz, hayvanların hunharca katli bu ülkede gerçekten suç sayılana kadar.
Çünkü benim yüreğim bu ülkede hayvanlara yapılan işkenceleri ve bunların cezasız kalmasını artık kaldırmıyor.
Kiminki kaldırıyorsa, kaldırmayana dek yazacağım.
*
Bakın, soğukta kedilere kartondan ev yapmak isteyenlere saldırı haberinin daha dumanı üstündeyken, geçen hafta iki kişi bir köpeğin kulaklarını kesip görüntüleri sosyal medyada paylaştı.
Arsızca, umursamazca, bedel ödemeyeceklerini bilmenin rahatlığıyla.
Başlarına kötü hiçbir şey gelmeyecek, biliyorlardı.
Nitekim gelmedi de.
Kişi başı 2’şer bin lira ödeyip hayatlarına kaldıkları yerden devam edecekler.
İki yıl önce Eskişehir’de bir kediye işkence edip onu öldüren kişi nasıl 500 TL ceza ödeyip hayatına devam ettiyse, onlar da aynısını yapacak.
Aynen iki gün önce Maltepe’de dükkânına giren köpeği sopayla inletene kadar döven esnafın para cezasını ödeyip önüne bakması gibi...
*
Biz artık bu haberleri okumaktan bıktık.
Bu ülkede hayvanlara her gün zulmediliyor.
Bunlardan bazıları basına yansıyıp medyatik oluyor.

Ve çıka çıka en fazla birkaç bin TL para cezası çıkıyor. Bu ceza, ödenmezse hapis cezasına da dönmüyor.
Hayvanlar tecavüz edildiğiyle, işkence gördüğüyle, katledildiğiyle kalıyor.
Ve cezasızlık bu caniliğin adeta olağanlaşmasına, yaygınlaşmasına hizmet ediyor.
*
Yıl 2017.
Hayvan hakları hareketi ortaya çıkalı yarım asır olmuş.
Hayvanların zihinsel yaşamları, duyguları olduğu, rasyonel ruhtan yoksun organik makineler olmadıkları çoktan kanıtlanmış, kabul görmüş, içselleştirilmiş.
Ama aynı 2017’de bizim ülkemizde hâlâ insanlar canı çektiğince hayvanlara eziyet edebiliyor. Para dışında cezası yok çünkü!
Türkiye’de hayvanlarla ilgili yasa bir Kabahatler Hukuku düzenlemesi. Yani bizim kanunlarımız hayvana işkenceyi veya tecavüzü suç saymıyor, kabahatten sayıyor. Bir hayvanı kasten öldürenle kumar oynayanın cezası 3 aşağı 5 yukarı aynı. Suç olmayınca ceza da olmuyor. Adli para cezası bile yok. Sadece ufak bir idari para cezası var.
İdari para cezası olunca, bu ‘kabahat’ sabıka kaydına işlenmiyor. İsterse bir kediye bir değil, bin defa tecavüz etsin, sicili temiz.

Sonra biz hayvanlara karşı suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş bu canilerle aynı havayı soluyoruz; aynı metrobüste seyahat ediyor, dolmuşta yan yana oturuyor ya da çocuğumuzu onun kullandığı servise bindiriyoruz.
En bombası da hayvanlara zulmeden kişiye para cezasını dört taksitle ödeme kolaylığı tanınıyor. HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Şenpolat’ın dediği gibi, “Peşin fiyatına taksitle hayvanlara eziyet edilebilen bir toplumda, hukuk sisteminin ne durumda olduğu ortadadır.”
Unutmadan ekleyelim; hayvanlara zulme kesilen idari para cezası devletin kasasına giriyor çünkü devlet bunu irat olarak kaydediyor. Yani devlet, hayvana zulüm üstünden para kazanıyor.
*
Bu böyle gitmez.
Bu çağda, gelişme iddiasındaki bir ülkede hayvanlara karşı bu adaletsizlik, zulme cezasızlık, onları böylesine görmezden gelen yasalar kabul edilemez.
Bu ceza derhal Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılıp TCK kapsamında nitelenmeli.
Yoksa bırakın gelişmeyi, bu toplumda henüz insan olamayanlar var demektir.

www.hurriyet.com.tr

CHP’li Tekin’den hayvanları korumak için yasa teklifi

www.sozcu.com.tr
  • yorgunum  (25.08.17 22:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.