[]

köpek maması seçmek

arkadaşlar merhaba. çalıştığım yerde iki adet köpek var (köpekler rottweiler, 2 aylık civarı geldiler ve annelerini yeterince emememişlerdi bildiğim kadarıyla). öncelikle veterinerden alınan royal canin mama veriliyordu, hızla büyüdüler. fakat daha sonra bu mama pahalı geldiği için bir başka mama buldular, markası goody. yaklaşık 1 aydır iki mamayı karıştırıp veriyorlar ama goody mama hep kapta kalıyor yemiyorlar. benim endişelendiğim nokta hayvanların besinsiz kalmaları. bir tanesinin biraz zayıfladığını görüyorum ama öyle görmeyi beklediğimden bana mı öyle geliyor bilmiyorum. şu an 6-7 aylık olmalılar.

1- bu goody mamayı yememeleri mamanın kötü (yani besleyici olmayan) bir mama olduğunu mu gösterir yoksa sadece diğer mamaya alıştıkları için mi yemiyorlardır?
2- iki mamayı karıştırmak doğru mu? çok ucuz mama + pahalı mama kombinasyonu yerine orta kıvam bir mama almak daha iyi olmaz mı? böyle bir marka biliyorsanız lütfen beni bilgilendirir misiniz?

mama satan internet sitelerine bakıyorum ama çok fazla alternatif var ve hiçbirinin ne kadar güvenilir olduğunu anlayamıyorum besleyicilik bakımından.

 
market mamaları -goody dahil- dandiktir. pek besleyici değiller.
karıştırma olayını bilmiyorum ama genelde mama geçişlerinde alışmaları için yapılır, bu noktada karıştırmanız pek mantıklı gelmedi.
royal canin de öyle ahım şahım değil ama orta seviyede. kediler için açık mamalar satılıyor paketten ayrılıp, köpekler için hiç rastlamadım ama belki vardır.
hangi şehir?
hani illa uygun fiyat ise temizmama.com'da var ama karışık yorumlar var hep, ben de pek güvenmiyorum.
  • passion rules the game  (24.08.17 10:51:35 ~ 10:52:41) 
Goody en kötülerden biri deniyor. Temizmama her türlü daha iyidir. İyiyle kötüyü karıştıracağınıza orta sınıf bi mama almak daha mantıklı. Hepimiz öyle yapıyoruz.


  • manuel mandalina  (24.08.17 11:06:01 ~ 11:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.