[]

Japonya'da yaşamak

Yurt dışında yaşamak istiyorum. Evliyim ve iki çocugum var.
Almanya'yı çok istiyorum ama dil sorunu benim gözümü korkutuyor. Bu yüzden Amerika veya Birleşik Krallık seçmem gerekecek.
Tabii Almanya veya diğerleri beni bekliyor değil.

Bütün bunların dışında abim 20 yıldır falan Japonya'da yaşıyor, eşi ve ailesiyle. Vatandaşlığı falan da var, kendine ait bir iş yeri var.

Türkiye'nin batısındaki ülkelere gidemezsem Japonya sizce tercih edilebilecek bir yer mi? Yoksa ne işin var japonya'da mı dersiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

 
Soruya dogrudan bir cevap degil ama Japonya'da yasayip oradaki tecrubelerini anlatan bir eleman var: m.youtube.com


  • asocial anchorman  (23.08.17 18:46:51) 
en güzel ingiltere. hiç uğraşma öyle japonyayla falan.


  • sayha  (23.08.17 18:56:44) 
Zorla bir ülkeye gideceksin neresi deseler Japonya derim. Xenophic millet ama kendine tutuyorlar. Saygı ve dürüstlük çocukluktan itibaren katı bir şekilde öğretiliyor. Hırsızlık, cinayet vb suçlar çok çok az. Batı ülkelerindeki Türklerin kötü adı var Türk olmayan Türkiyeliler yüzünden. Japonyada çok daha az olur bu. Onları sevdiğimizi biliyorlar belki önyargıyı kırmıştır :D büyük şehirleri pahalı ama gelire kıyasla türkiye kadar pahalı ülke zor bulunur.


  • glamdr1ng  (23.08.17 18:58:09) 
@glam şu duruşa hastayım ya, Türk olmayan Türkiyeliler yüzünden. Zatdn kürtleri çıkar hepsi dürüst akıllı çalmayan çırpmayan namuslu bir millet çıkıyor değil mi ortaya?

Hayır iki etnisiteye mensup kişilerin suç oranları arasında fark yok, sadece önyargılarınızdan kaynaklı böyle düşünüyorsunuz. Ki yurt dışına çıkan kürtlerin daha ben türküm dediğini duymadım. ps: beyaz türk spor

hocam soruna cevap, ailesiyle japonya da yaşayan japonic adlı bi youtuber var fikir vermesi açısından izleyebilirsin, ayrıca her yerde yaşanır neden olmasın.
  • yatagants  (23.08.17 19:05:18) 
abi yanlış anlama da 30 yaşında evli barklı adamsın, almanya'ya dilden gözün korktuğu için gitmeyip japonya'ya abine güvenerek mi gidiyorsun? bakkala, markete abin elinden tutup mu götürecek? gözün korkacaksa japoncadan korksun, almanca onun yanında ne ki?

büyük konuşmak gibi olmasın ama skseler yerleşmek istemeyeceğim ülkelerden japonya. çok uzak ve garip kültürleri, anlayışları var. fazlasıyla zenofobikler. saygıları büyük ölçüde göstermelik. almanlar seni beklemiyorsa japonlar hiç beklemiyordur, göçmenlik konusunda japonya kadar uyuz ülke az bulunur.

japonya'ya gidilmez diyemem, genel olarak türkiye'den çok daha gelişmiş ve huzurlu bir yerdir muhtemelen ama ŞAHSEN skseler gitmem. bana ters. sevdiğim bi kültür/ortam değil. ha bireysel düzeyde japonlarla hiçbi derdim yok, hatta çoğunu sempatik bulurum ama japon kültürü, japonya'da yaşam vs. dersen orada dururum. japonya'nın aq.
  • der meister  (23.08.17 19:07:09) 
@der meister katılıyorum. Almanya'da tutunmak daha kolay olur her şeyden önce tükiye'ye yakın, orada çok fazla türk var. Kültür olarak daha yakın ama japonya her açıdan bence zor olur


  • sakar in san  (23.08.17 19:34:31) 
almanca bir şekilde hallediliyor, neden gözün korkuyor anlamadım. milletin ne dediğine bakma. tamam diğer batı dillerine göre biraz daha zor sayılabilir de öyle öğrenilemeyecek bir dil değil. önce dil kursuna gidip sonrasındaysa günlük hayatta aktif olabilirsen rahatlıkla halledersin.


  • soso  (23.08.17 21:23:20) 
Herkese teşekkürler,
Ben de japonya'da yaşamak istemiyorum, japonca almanca'dan zor bir dil olabilir doğru ama en azından oturum izni falan gibi sorunlar yaşamayacağımı düşünüyorum. Abime ait bir iş yeri olmasından dolayı.
Zaten aklımda pek olası değildi ama yine de sormak istedim.
Önümüzdeki günlerde bu minvalde bir soru daha soracağım. Sizleri o soruma da beklerim.

Ortaokul ve lisede almanca gördüm, ich heisse liberal. Ich mocte eine kofte falan ancak :)
Almanca bir şekilde halledilir demişsiniz bunu yaşayan biri varsa cevap verirse çok iyi olur.
  • liberal  (24.08.17 10:22:48) 
iki senedir almanya'dayım zaten. üstelik sıfır almancayla geldim. hakikaten sıfır hani, senin kullandığın mögen fiilini ömrümde görmemiştim. sense halihazırda onunla öyle ya da böyle bi cümle kurabiliyorsun. burada einmal ne demek, saygı mı belirtir diye sorduğum bi duyuru vardı hatta, silmişimdir herhalde artık, millet gülmüştü. öyle fukara bi haldeydim. bir de bu ikinci senemde bazı sebeplerden ötürü dağılmıştım, pek almanca çalışamamıştım, evde de ingilizce konuşuluyor sadece. bunca şeye rağmen hallediliyor diyorum işte, anla. önemli olan o dili sevip keyif almak bence.

bak sana bi de kendi çapımda tüyo vereyim. direkt a1'den itibaren, hatta eğer öğreneceksen şimdiden telaffuza ağırlık ver. belli başlı harflerin, hecelerin doğru telaffuzu için özel alıştırmalar yap. youtube'da falan videolar var bu konularla ilgili. bol bol almanca dinle, cümleleri tekrarla. ingilizcede o kadar önemli olmayabilir ama almancada telaffuzun büyük önemi var kanımca ve bu konuyu henüz işin başında hallettiğinde dil gelişimi nispeten daha rahat oluyor. dilin ritmik yapısını da içselleştirmenden ötürü genel gramer kurallarında da gelişimin hızlanıyor aslında. nerede ne olması gerektiğini, cümlenin ne şekilde bozuk olabileceğini sadece duyarak az çok tahmin edebiliyorsun. mesela artikeller için de aynı şey geçerli. cümle kurarken otomatik olarak, aklımda olmamasına rağmen çoğunlukla doğru artikeli kullanabiliyorum. kendiliğinden çıkıyor ağzımdan, zira diğer türlüsü yanlış, bi tuhaf tınlıyor. insanlardan da henüz yolun başında olumlu tepki aldığın için bi özgüven yerleşiyor sana. özgüvenin dil gelişimindeki katkısıysa tartışılmaz tabii.

üstelik biz türklerin bu konuda avantajlı olduğunu düşünüyorum. daha başından ufak bi çalışmayla almanca telaffuzunu kusursuza yakın bir seviyeye getirebilirsin, gerisi de geliyor. en azından asyalılar gibi çok ters değil bize.

eğer şimdiden almancaya başlamak istiyorsan pimsleur tavsiye ederim.
  • soso  (24.08.17 13:16:16 ~ 13:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.