[]

Tanınmış Türk Sporcular

Merhaba Sevgili Olimpialılar,

Ana Akım sporları Futbol, Basketbol, Voleybol vb. dışında tutarak bireysel sporlarda oldukça başarılı ve çok tanınmış olan bildiğiniz Türk sporcuları yazar mısınız?

Örneğin;

Kenan Sofuoğlu, Motosiklet.

Bir tek Kenan Sofuoğlu olduğuna inanmak istemiyorum bu kadar çok tanınmış.

 
Ahmet Örken - Bisiklet (Muazzam başarılı bir genç)
Mustafa Sayar - Bisiklet (Kendi düzenlediğimiz Tour of Turkey'de doping yapıp etap birincisi oldu, sonra tabi ülke olarak bizi itin kıçına sokmuş oldu, bu yüzden tüm dünya tanır)
Sinan Şamil Sam - Boks
Semih Saygıner - Bilardo
Yasemin Dalkılıç - Serbest dalış (nası yapıyor anlamıyorum)
  • Tears of Devil  (23.08.17 13:24:19) 
dagci fotografci renan ozturk


  • jimicik  (23.08.17 13:30:27) 
Renan Öztürk'ün ne kadar türk olduğu tartışılır. Adam türkçe bile konuşamıyor. O yüzden onu türklerden saymazdım ben. Babası türk, o kadar.

Dağcılarımızdan Tunç Fındık'ı sayabiliriz. Çok ünlü değil ama dağcılık camiasında tanınabilir.

Onun dışında Semih Saygıner +1 diyorum.
  • peggy  (23.08.17 13:55:28 ~ 13:56:58) 
Kenan sofuoğlunu kimse bilmez motorculardan. Düşük seviye motor sürüyor

Naim süleymanoğlu gelmiş geçmiş en iyi haltercilerden kabul ediliyormuş. sinan şamil sam, kickbox ve güreşte de bilinen sporcularımız vardır. Baktım şimdi Hamzan Yerlikaya için sakatlıkları olmasa gelmiş geçmiş en iyilerden olafak deniyormuş ama erken emekli olmak zorunda kalmış. Rıza Kayaalp falan da var. Semih Saygıneri tüm 3 bant bilardo camiası tanır ve sever. En başarılı sporcumuz. Aklıma gelmiyor başkası açıkçası
  • glamdr1ng  (23.08.17 15:00:21 ~ 15:24:08) 
bu arada Kenan Sofuoğlunu dünyada tanıyan eden yok. bizimkiler abartıyor. 17 18 yaşındaki bebelerle yarışıyor adam çünkü. bizde kimse motorsporlarıyla ilgilenmediği için sadece şampiyonluk odaklı düşünüp "oha adam motorda dünya şanpüyonu olmuş" deniliyor. halbuki kenan sofuoğlu gayet tırt bir motorcudur. motorsporlarını takip edenler ne kadar tırt olduğunun farkındadırlar muhtemelen. o yüzden onu saymasan iyi olur :)


  • Tears of Devil  (23.08.17 15:08:25) 
naim süleymanoğlu - halter

hamza yerlikaya - güreş (asrın güreşçisi seçilmişti bildiğim kadarıyla)

semih saygıner + 1

kenan sofuoğlu'nun çok tanındığını düşünmüyorum ben, motogp'de yarışsa tanınırdı belki.
  • contavolta  (23.08.17 15:39:40) 
semih saygıner/bilardo.tek geçerim kendisini.


  • siyahbeyaz1903  (23.08.17 18:48:16) 
Çok tanınmaktan ziyade başarılı ve alanında saygı duyulan desek daha doğru olabilir. Misal yukarıda bahsedilen Ahmet Örken çok tanınıyor diyemeyiz ama başarılı midir, yani.
Başarılı olanlar: Gureste Taha Akgül, Rıza Kayaalp, jimnastikte kendi adıyla anılan ve kendisine ait 2 hareketi literatüre gecmis olan Ferhat Arıcan sayılabilir. Eger formunu korursa da Ramil Guluyev olacaktır. Salih Yoluc var le mans 24 saat yarışlarına katılan ilk Türk. Bir de Kubra Dagli tekvando dünya sampiyonu ve Tutya Yılmaz olimpiyatlarda Simone Biles ve takımının olduğu jimnastik dalında gayet gelecek vadetti. Bunlar yeni nesil tabii tarihe girmedim. Teniste gururumuz da Marsel İlhan ahahah.

  • karacigerim vur kadehlere  (23.08.17 19:04:28 ~ 19:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.