[]

kedi soruları - 3

aklıma geldikçe parça parça soruyorum. iyi oluyor :)
şimdiden teşekkürler.

1. Tırnak kesimini ne kadar sürede bir yapmak lazım?
2. Orta-kısa tüylü bir tekir kediyi hangi tip tarakla tarayabilirim?
3. şu patilere sürülen vitaminleri kullanmak mantıklı yoksa tamamen ticari ürünler mi?
4. Yasak yerlere çıkmaması için en iyi eğitim yöntemi nedir?
- Dokusundan rahatsız oldukları için yapışkanlı bant ve alüminyum folyo dediler. Benimki rahatsız olmuyor.
- Karabiber: sağlıksız geldi. Canı yanar.
- İnternette ssst cat sprey diye bir şey var. Hareket sensörüyle pıssst diye hava çıkarıyor. Deneyen var mıdır? Kediyi strese sokar mı?

 
1. iyice uzadıkça fark ediyorsunuz zaten, uzadıkça kesin. ayda 1 falan.
3. ben gerek görmüyorum, kedinin özel bir durumu yoksa sürmek ya da sürmemek fark yaratmıyor.
4. bantı benim kedi de umursamıyor ama en son kolonyayı keşfettim. çıkmasını istemediğim yere kolonya döküyorum, kokuyu alınca topukluyor direkt. birkaç gün öyle denersiniz bir daha yanaşmaz muhtemelen.
  • dedimmidemedimmi  (23.08.17 12:34:03) 
2- furminator


  • cedex  (23.08.17 12:51:07) 
3. patilere sürülen vitaminden kasıt Gimcat mi? media13.mediazs.com
Açıkçası benim oğlanı bulduğumuzda 650-700 gr civarındaydı ve içi solucan kaynıyormuş resmen, ona rağmen parazitleri tamamen temizleninceye kadar o vitaminler sayesinde 600 gr civarı aldı. Şu an 1.800 gr'a geldi yaklaşık 1.5 ayda. O yüzden ticari olarak görmüyorum, eğer çok çelimsizse mantıklı.

4. Yasağı öğretmenin bir yöntemi de yüksek sesle "HAYIR" diye bağırmak ve eli sert bi şekilde çırpmak. (Purina'nın yavru kedi bakım rehberinden alıntı) Onun dışında kediyi çok kısıtlamak da olumsuz olabilir, bazı kediler kısıtlandıkça OKB geliştiriyor, inadına yasağı deliyor. (Mesela benimki gözümün içine baka baka kablo kemiriyor falan)
  • zwiegesprach  (23.08.17 13:00:56) 
1- Benimkinin tirnaklarini 3 haftada ya da ayda bir ucundaki sivriligi alacak kadar kesiyorum cunku oynarken kumasa-koltuga takiliyor kurtulamiyor sapsal, saga sola takilip kurtulamadikca farkediyorum uzadiklarini. Siz de oyle bir takvim belirleyebilirsiniz.

2-Tek tarafi firca, diger tarafi igne gibi olan taraklar var hem kedilere hem kopeklere kullanilan. Benimki igneli gibi olan tarafina bayiliyor, o tarafla tarayip dokulen tuyleri temizledikten sonra diger tarafiyla birkac kez fircaliyorum parlasin diye. Firca kismi cok girmiyor zaten tuylere.

3-Benimki 5 yasini bitirdi ama hic kullanmadim dediginiz urunu hatta duymadim bile. Ki dogdugundan beri cok hastalikli bi kedi duz tekir olmasina ragmen. Silika kum kullanmayin yeter, zira patileri yara yapiyor. Veterinerin uyarisiyla bentonit kum kullamaya basladigimdan beri patilerinde sikinti yok.

4-Tavsiye etmiyorum o psst yapan aletleri falan, kediler zaten degisik hayvanlar. Psikolojisi bozulursa cok sikinti. Ama alternatif ne olur bilemiyorum. Kediler icin yasakli kavrami olmadigindan sizin kendinizi adapte etmeniz gerekebilir. Ben cikmasini istemedigim yerleri cikamayacagi sekilde ayarliyorum iste esya ile dolduruyorum falan. Tezgah ustu-buzdolabi ustu gibi yerlere ciksin diye biraktim zaten serbest oyle yerler. Kemirmesini-kirmasini istemedigim seylerin uzerini ortuyorum ya da kaldiriyorum ortadan. Cok da hareketli bir kedi olmadigindan sikinti yasamiyorum pek.

Ingilizce karakterler icin kusura bakmayiniz.
  • rakunzelll  (23.08.17 13:35:48) 
4 ) bant'ı yapışkan yüzeyi yukarı gelecek şekilde yerleştireceksiniz(çift taraflı bant da olur), patileri tüyleri yapıştığından rahatsız oluyorlar ve çıkmıyorlar, yoksa kokusunda falan bişi yok bant'ın.
ses çıkartan zamazingoya kolayca alışırlar diye düşünüyorum ben.

  • selam  (23.08.17 22:35:19) 
ben de kendimce cevaplayayım.

1. uzadıkça :) ayda bir filanm olur. ama pembe yere getirmemeye dikkat edin.
2. furminatör
3. hiç gerek yok
4. hiçbirşey yapmazsınız. spreye filan alışırlar bir süre sonra. ama deneyin isterseniz. hatta merak bile edebilirler. benimkiler aliminyum folyaya 2 hafta giremedi. sonra parça pinçik edip oyuncak yaptılar evin her yerinden hala alimünyum folyo parçaları topluyorum.
karabiber kötü fikir.
  • beyteper canavari  (25.08.17 18:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.